“Kalózforradalom” Csepelen: türelmetlen szülők nyitották a játszóteret

Csepel.info

Kalózforradalmárok 🙂

Főként soroksári és agglomerácós településekről érkező szülők és gyerekek nyitották ki önhatalmúan hétvégén a csepeli kalózhajós játszóteret, miután nem fogadták el, hogy az csak április elsején nyit – értesült a Csepel.info.

A csepeli kalózhajós játszótér Budapest legkedveltebb játszótereinek egyike. Ide más településekről, valamint Soroksárról, Budafokról és a IX. kerületből is sokan hozzák a gyerekeiket.

Bár a csepeli Facebook oldalakon közzé lett téve a játszótér nyitása, ezt a vidéki és más kerületekben élő szülők nem tudták, és kisebb tömeg alakult ki a zárt kapu előtt – derül ki az egyik részvevő beszámolójából.

Pár nappal az őszi zárás előtt készült panorámafotó

“Ma elmentünk a Csepeli kalózhajós játszótérre ahova rengeteg Soroksári is jár,mert a környéken ez a legszínvonalasabb játszótér.De aki ezen a hétvégén játszani szeretett volna azt nagy csalódás érte.A kapukat zárva találta.Felirat nyitás várható időpontja április 1.Hogy miért az rejtély.Tegnap a szülők egyszerűen önhatalmúlag bementek.Ma ezért külön őrt vigyázta az objektumot.Mi 4 körül értünk oda és szintén zárva találtuk.Ám ekkor egy nagyon karakán anyuka ,próbált csepeli illetékest találni telefonon,hogy miért nem lehet játszani egy ilyen napos gyönyörű hétvégén .Mivel nem vették fel a telefont vagy azt mondták nem illetékesek az ügyben Ekkor megunva a falakba ütközést.átrakta a gyermekét a kerítésen játszani és nem titkoltan azzal a szándékkal,hogy jöjjön ki a közterület felügyelet vagy a rendőrség. Ám ezután láss csodát az őr kinyitotta az ajtót.10 percen belül tömve volt a játszótér.Köszönjük az anyukának,hogy kiállása miatt megnyíltak a kapuk és rengeteg örömteli gyerekarcot láthattunk.A Csepeli önkormányzattól meg várjuk a választ miért volt zárva, mert látható ok nem volt.”

– írta a történtekről az egyik résztvevő.

Mivel a Kis-Duna parti játszótérre naponta több ezren érkeznek, az önkormányzat városgazdálkodó cége szigorú rend szerint pihenteti a játszótéri pázsitot. Emellett rendszeresen kell a játszóeszközöket is karban tartani, felújítani – mondta el érdeklődésünkre Ábel Attila alpolgármester. A játszóteret egyszer már bővítették, ám az igénybevétel így is nagy. Hamarosan azonban a Rákóczi kertben nyílik még most áprilisban egy olyan, szintén különleges játszótér, amely megoldást fog nyújtani a zsúfoltságra. Az új játszótér jóval nagyobb területen épül, és más a “témája” is: ott játszóvár és csúszdák vannak – mondta el az alpolgármester.

Csepel.info

 

18 hozzászólás ““Kalózforradalom” Csepelen: türelmetlen szülők nyitották a játszóteret” bejegyzésre

  1. 0koska szerint:

    Akár ezt a címet is lehett volna adni a cikknek: (copyright) 🙂

    “Illegális bevándorlók törték át a határzárat, és foglalták el önhatalmulag a területet és a rajta lévő létesítményeket.”

    Vajon kiktől tanulhatták ezt a fajta viselkedést, és hova tarthatnak még így.

  2. fcsm szerint:

    Miert kell minden hozzászólást esz nelkul törölni MrGabika/ábelattila?

  3. csak úgy ... szerint:

    Kérdésem. Miért nem lehetett már kinyitni szombaton? Előre láthatóan jó időt ígértek!

    “szigorú rend szerint pihenteti a játszótéri pázsitot” – egész télen pihent!

  4. Nagyapó szerint:

    És még szidjuk a migránsokat. Ahmed H.meg Kunhalmi Ágnes is így tett.
    Várom a következő attakot vasárnap a piacon petrezselyemért.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Dagobert bácsi szerint:

    A Rákóczi kerti játszótéren nem kell majd a füvet pihentetni! Borbély úr ott mindent gumival burkoltatott, a gyerekek már úgyis a virtuális világban élnek a sok elektronikus kütyünek köszönhetően, észre sem veszik a zöld gumi nem fű! 😛

  6. Strici3 szerint:

    Tortenelmi esemeny!!!!!
    Nagyapoval ertek egyett.

    Mi lesz a kovetkezo?
    Beverem a kozert ablakat 6,45-kor mert 7-kor nyit de a polcok tele vannak es a gyerek ehes?

    Nem titkolt szandekkal csinalta a musort hogy jojjon kozteres vagy rendor.
    En kuldtem volna neki es ha kap egy szazezres birsagot akkor megtanulja hogy vannak szabalyok.

    Hogy ertelmetlen? Lehet de ez van.
    Miert kell 50 km/ora mikor mehetek 60-nal?
    Miert nem furodhetek tiltott helyen amikor tudok uszni?
    Ha a mozi zarva akkor berugom az ajtot mert bennt van a kopia?
    Stb.
    Vannak szabalyok.

  7. Werthan szerint:

    Kívánom, hogy az érintett szülőknek nagyobb baja ne legyen az életben, mint, hogy a jártszótér nem volt nyitva.

    Bírság kellett volna neki, Strici3-nak teljesen igaza van!!!

  8. NAY szerint:

    Öntörvényűek lettek az emberek! Mindenki azt csinál ami neki jó! Szabályok le vannak szarva, illem nem létező fogalom.

  9. magyar wotan szerint:

    hülye idióta kurva, milyen gyereket nevel az ilyen.
    neki mindent lehet, a többi mind hülye és le van szarva.

  10. magyar wotan szerint:

    ja és persze az ilyennek ha a kölyke megsérül vagy a frissen festett játék megfogja a ruháját azonnal rohan telesírni a facebookot a nyomorával.

  11. telepi szerint:

    Felelőtlen szülő, felelőtlen állampolgár. A gyermekét előredobja trójai falóként?!
    A Rákóczi kert sokat segít majd a zsúfoltságon.
    Nagyon jó lenne, ha a többi városrészben is lennének ilyen minőségi játszóterek. Királyerdő, Kertváros pipa, jöhetnek a sétányok és Csillagtelep. A Csillagtelep déli részén még “dühüngő” sincs, semmi sportpálya.

  12. Sétáló szerint:

    Remek hozzászólások . Azt mondjuk nem minősíti senki , hogy a nyitás április 1 lett volna . Hétfő ??? Hétvégén zárva , de hétfőn kinyit . Biztos sokan akarnak hétfőn játszótérre menni . A karbantartásról annyit , hogy egész télen nem csináltak semmit , a fű is pihent . Arról nem is beszélve , hogy hetek óta jó idő van , szárazság , semmi nem indokolta , hogy ne legyen nyitva . Mondjuk ez a játszótér többet van zárva , mint nyitva .
    Elképesztő dilettáns az egész brigád . Van más is , a kompnál lévő megalomán automata csitti fitti WC . Szerintem minimum 1 hónapja nem működik . Tegnap volt ott egy férfi és egy nő , azt hittük megcsinálják , de kettőjüknek mindössze arra futotta , hogy kirakjanak egy papírt , hogy nem működik . Gratulálok . Csak így tovább , Magyarország jobban teljesít .

  13. csak úgy ... szerint:

    Bocs – sétáló – “Azt mondjuk nem minősíti senki , hogy a nyitás április 1 lett volna “-
    én szóvá tettem, és csak ezt!

  14. 1olvasó szerint:

    Szerintem azt a játszóteret már rég kellett vonla kinyitni, az időjárást kellet vonla megnézni, hogy milyen, és már rég 15 fok fölött van, napsütéssel, nyugodtan beengedhetitek a gyerkeket oda…

    Az meg egy idióta, aki még mindig bezárva tartja az játszótereket ilyen időben.

  15. admin szerint:

    Ennél a játszótérnél mindig jelen van parkőr, és ez innentől munkáltatói kérdés is.

  16. Johnny szerint:

    Ez tipikus jobber agyhalott szülő, aki a “szopjonlemindenkimertjogomvanhozzáésleszarom” 1 bites “gondolkodását” elővéve cselekedett, ennyi…
    Még több M1-et neki…

  17. Lili Züllig szerint:

    A mi időnkben ami volt, avval lehetett játszani. Mérleghinta, mókuskerék, ez a vas körhinta, majd szethánytuk magunk, annyit tekeregtünk, meg volt egy nagy játékvonat hátsó kertben.Ennyi. Csúszdát 8évesen láttam először Gellért-hegyen, nagy szó volt oda át Budára menni. Rengeteg dömperre emlékszem, hullahopp karika, ugrálókötél (rózsa, szegfű,ibolya…) nagy kockapuzzle, homokozóvödrök…hát az idegesítő volt, amikor mezítláb tök homokosan hazaállítottam, na itt vagyok ám, és sercegett a papucs alatt a homokszemcse, mert Lilike megjött homokozóból..vagy amikor a szomszédok anno locsoltak telepen, mi gyerekek meg vittük vödörszámra vizet, homokvárnak…na akkor már sárosan is megismerhettek szüleim 😂 senkivel nem cserélném el a gyerekkorom. Aztán úgy ’92/93/94 körül (nem emlékszem) épült egy nagyon menő játszótér a Szt. Imre téren. De akkor már ciki volt felsőtagozatosként ott hintázni 😜 a telepen, ahol felnőttem volt egy hintasor, 3 hintával, csak kettő volt jó. Vagy felváltva hintáztunk, és a harmadik katicabogarakat gyűjtött gyufásdobozba, vagy átmentünk a másik utca játszóterére, ott mindhárom hinta jó volt, de tudtuk, nem a mi utcánk, ha jöttek átadtuk a helyet. Én így nőttem fel. Pusszantás 😘

  18. […] csepeli játszótér idei nyitása szülői forradalom miatt a tervezettnél korábban […]

Itt lehet hozzászólni !