Tarlós István főpolgármester támogatásával, fővárosi kormánypárti polgármesterek kezdeményezésére útépítési program indul Budapesten

Csepel.hu

Hamarosan elkezdődik a fővárosban meglévő földutak szilárd útburkolattal történő ellátása – derült ki a Tarlós István február 22-i sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett Ughy Attila, a XVIII. kerület és Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is. Az állami pályázati forrásból megvalósuló projekt során a legtöbb összeget a XXI. kerület nyerte. 

Tarlós István elmondta, a 4 éves program első fázisában tizenhárom fővárosi önkormányzat pályázott eredményesen. A program keretében összesen 181 földutat mintegy 42 kilométer hosszúságban és 8,3 milliárd forint értékben aszfaltoznak le. Budapesten közel 225 kilométer földút van, ami a teljes fővárosi úthálózat öt százaléka. A munkálatok során ezek 20 százaléka az első fázisban kap szilárd burkolatot. A két legnagyobb támogatást a 18. és a 21. kerület kapta.

Borbély Lénárd polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, Csepel 2010-ig nemcsak a főváros, hanem az ország mostohagyermeke volt, ez az utak minősége mellett a kerület állapotában is megmutatkozott. „2010-ben mintegy 4 milliárdos hiánnyal vettük át a kerület vezetését. A szocialista városvezetés alatt nem jutott pénz semmire sem. Folyószámlahitelből fizették a pedagógusok, tanárok és az alkalmazottak bérét, emellett több mint 50 kilométeres földúthálózatot is ránk hagytak. Innen kellett indulnunk”. Azóta nagyot fejlődött Csepel. Az elmúlt években összesen 12,7 kilométer hosszan építettek utakat, járdákat és a csapadékvíz-elvezető csatornákat.

A 8,3 milliárd forintos pályázati forrásból Csepelnek sikerült a legtöbbet nyernie, ez mintegy másfél milliárd forint. „Az önrésszel együtt, 2019-ben 3,3 milliárd forint értékben fogunk szilárd burkolatú utakat, járdákat és csapadékvíz-elvezető rendszereket építeni. A teljes beruházás pedig összesen 7,3 kilométeren valósul meg” -zárta sorait Csepel polgármestere.

Csepel.hu

12 hozzászólás “Tarlós István főpolgármester támogatásával, fővárosi kormánypárti polgármesterek kezdeményezésére útépítési program indul Budapesten” bejegyzésre

 1. Ilona szerint:

  Remélem ebből a pénzből jut a Tiborc utcára és környékére, ahol jelen pillanatban nem lehet közlekedni autóval

 2. Tündér Ilona szerint:

  Elég érdekes az oldal szerkesztése,ennek kéne az első és legfontosabb hírnek lennie.
  Talán rövid időn belül megszűnik a kerület porfészek/sárfészek jellege.

 3. Dagobert bácsi szerint:

  Mi tartott ennyi ideig! A nyolc év alatt az összes utat rendbe hozhatták volna, ahelyett hogy üresen tátongó stadionokat építettek! Itt is lehetett volna annyi pénzt ellopni, s mégis az emberek jobban jártak volna az utakkal, mint a stadionokkal! Miért is kell Csepelnek birkózócentrum, még egy futballpálya, még egy kézilabdacsarnok!

 4. Jobban szerint:

  “több mint 50 kilométeres földúthálózatot is ránk hagytak.” 4 ciklus azaz 16 év alatt az balliberális vezetés miért nem gondoskodott az utak aszfaltozásáról?

 5. Jobban szerint:

  “vádemeléssel zárul majd az Alstom-ügyben indult nyomozás”
  https://www.echotv.hu/hirek/2019/02/23/vadat-emelnek-az-alstom-ugyben

 6. Tóth kati szerint:

  És a Gerincúttal mi a helyzet?

 7. keménylegény szerint:

  Az Erdősor utca végén, ahol már nem jár a busz, óriáskátyuk vannak a burkolatban.
  Remélem, jut pénz a rövid szakasz javítására.

 8. keménylegény szerint:

  https://24.hu/belfold/2019/02/23/polt-peter-interju-europai-ugyeszseg/

  Ha már az Elios- ügyet beszopják az adófizetők (mert megérdemelték) , legalább az Alstom-ügyben legyen felelősségre vonás.

 9. Horváth János szerint:

  Azt mondja, hogy 50 km földutat is rájuk hagyták. Te, aki a benn ültél a testületben, sőt a
  költségvetési bizottságot vezetted, pontosan tudod és tudtad, hogy a csatornázás befejezéséig
  nem volt értelme aszfaltozni. 2011-ben elismertétek, hogy az Északi-terület bevételéből
  még 3,6 milliárd megvan, ez volt a csőd?

 10. Johnny szerint:

  Most akkor a Popileszku, (vagy ki?) utcát felújítják? A Táncsics nincs terítéken? A Széchenyit is rommábaszták a csatornabekötésekkel, pedig ott mindig is volt csatorna, csak pénzbe került volna? Még 2 hete is volt, aki a putriját most köttette rá, arra ráverném az aszfaltozást is, mert ezek nem közérdekek.

 11. Lacus szerint:

  Hétvégén az Erdősor utca utolsó szakaszán betömték a mély kátyúkat, köszönjük!

 12. barvagarbalarka szerint:

  Én még azért elég jól emlékszem, hogy a szocialista városvezetés alatt csatornáztak, betonoztak, szóval ez már eleve hazugság, hogy akkor nem csináltak semmit, de hát mit is vár az ember egy ilyen komcsi pártkatonától.
  Viszont itt már megint a fontossági sorrenddel nem stimmel valami, mert a csepeli gerincút folytatásának sokkal nagyobb prioritást kellene élveznie, minthogy vannak még Csepelen kis utcák, amelyek nem kaptak szilárd burkolatot. Igen, ez is fontos, de a leglényegesebb, legtöbb embert érintő fejlesztéseket újfent csak halogatják.

Itt lehet hozzászólni !