Mégsem adta fel: Németh Szilárd szállodát építene a csepeli Kis-Duna-parton?

Csepel.info

Csepel vezetői szerint a Kis-Duna partra tervezett “sportkollégium” – amiből már kettő is szerepelt egy brosúrában – valójában szállodák

Bár a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) korábban közleményben mondott le a csepeli Kis-Duna-partra tervezett “sportkollégium” megépítéséről, most újramelegítették a tervet.  

A sportkollégiumot már egy másik helyszínen felépítették és átadták, így látszólag érthetetlen, hogy miért ragaszkodnak hozzá mégis. Kedden jelent meg a Nemzeti Sportban az a cikk, amiben élesen támadják Borbély Lénárd polgármestert, aki ellenzi az építkezést. A polgármester a Facebook-oldalán reagált. Írásában kiemeli: a Kis-Duna-partra tervezett “sportkollégium” valójában szálloda lenne, ezért továbbra is akadályozni fogja a megépítését. A cikk szerzője ráadásul – szerinte – Németh Szilárd egyik munkatársa, beosztottja, aki nem kereste meg az önkormányzatot, hogy a másik oldal véleményét is megossza. Ábel Attila alpolgármester a Csepel SC fejlesztésével kapcsolatban mutatta meg lapunknak, hogy a projekt egyik eleme szállodaépítés lenne, és a Kis-Duna-partra tervezett sportkollégium is “trójai faló”, mert valójában szállodának épülne. 

A Nemzeti Sportban megjelent cikk itt olvasható. Borbély Lénárd polgármester az alábbiakban reagált az újságcikkre:
Sajnos még most sem értik meg egyesek, hogy mi csak a csepeli emberek akaratát, érdekeit és értékeit képviseljük. A csepeliek több mint 80 %-a utasította el, hogy kollégium épüljön a Kis-Duna parton. Sőt!

Az alábbi cikk a Nemzeti Sportban jelent meg. Deák Zsigmond írta, aki Németh Szilárd elnök úr beosztottja a Magyar Birkózó Szövetségben (annak sajtófőnöke). Azt javaslom, hogy legközelebb az önkormányzatot, valamint az itt élőket is kérdezze meg az újság, és kontrollálja a cikk igazságtartalmát. Ha már ezt nem tette meg, most itt az érem másik oldala:

1. Kollégium és sportegészségügyi központ építését soha nem ígértem meg Németh Szilárdnak, ahogyan azt Süle László, a KIMBA kurátora nyilatkozza. És itt jön a lényeg, amiről eddig senki nem beszélt: bár a megnevezésben sportkollégiumot emlegetett mindenki, valójában szállodát akartak és akarnak oda építeni. Ezt egyértelműen alá tudja támasztani az önkormányzat. Ezt, és bármilyen más beépítést pedig elutasítunk, és velünk együtt az itt élők is. Ahogyan a Fidesz-KDNP kormánya is az embereket meghallgatva, a többség akarata nyomán hoz döntéseket, úgy mi itt Csepelen, ennek a polgári közösségnek a tagjaiként, szintén ezt tesszük. Ahol 80% fölötti az elutasítottsága a legféltettebb természeti kincsünk beépítésének, ott hogyan gondolhatja bárki komolyan, hogy szembemegyünk az itt élők akaratával?

A KIMBA kurátora szerint a magyar birkózó családban az adott szónak és a kézfogásnak még mindig „aranyfedezete” van, ezért is élték meg nagy csalódásként az elutasítást. A fentiek tükrében, ugye, hogy ennek egészen más árnyalata van? Arról nem is beszélve, hogy a KIMBA (tényleges és valódi) kollégiuma már megvalósult a Kormány támogatásával a tavalyi évben. Tisztelem a magyar birkózókat, tudom, hogy az adott szó milyen aranyfedezetet jelent. De azt is tudja mindenki, hogy a KIMBA kurátora nem tartozik ebbe a családba.

2. A Csepeli Birkózó Clubot megkérdezte valaki? Azt miért nem írta meg az újság, hogy azt a 2,4 milliárd forint kormánytámogatást, amiből a csarnok felépült a Kis-Duna parton (az eredeti magassági szint felett!), azt a Csepeli Birkózó Club kapta támogatásként. Ő volt a kedvezményezett. Nekik épült. Miért kellene fizetni valakinek azért, ami eredetileg az övé? További részletekért forduljanak hozzájuk.

3. Javaslom az utca emberét megkérdezni, hogy a csarnok mellett található kültéri fitnesz parkot tudta-e használni bárki? Nem mellesleg, azt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácstól kapta a kerületünk. A kurátor szerint most javítottak a fitneszpark megközelíthetőségén. Igen, ez igaz. Elvitték a lelakatolt kerítést. Így valóban könnyebb megközelíteni.

Szívesen várom a Nemzeti Sport elfogulatlan újságíróját, szeretném, ha tisztán látna és pontosan tájékoztatná az olvasókat. Meghívom egy lángosra a Csepeli Piacon, ahol szóba is tud elegyedni az emberekkel, kérdezze meg őket is, mit gondolnak.
Én továbbra is a polgári értékek mentén, a csepelieket fogom képviselni.

Forrás: Facebook

12 hozzászólás “Mégsem adta fel: Németh Szilárd szállodát építene a csepeli Kis-Duna-parton?” bejegyzésre

  1. PáLoS TReND szerint:

    Nem nyugszik ez a kártékony szocipata élősködő, akkor sem ha a természetbarát lakosság akaratával szembemenetel!?
    Ilyet nem lehet egy demokráciában megcsinálni… hacsak nem? – ezt a gigászi tiborczos környezetrombolást is a “háborús helyzet” árnyékában viszi véghez a zsidesz!!!
    Átkozott haramia banda!!!
    Tényleg rájuk férne 1 gyors reagálású NÉPÍTÉLET!!!
    …és most emlékezzünk ennek a trógernek a 8 évvel ezelőtti nyilatkozatára a netadóról, hogy milyen alávaló képződménnyel is van dolgunk:

  2. Betke szerint:

    Azért a mai Rónai urat is lehetne szembesiteni az akkorival!

  3. Babi szerint:

    Országrabló újra akcióban! A fidess ilyen!

  4. kormánypárti kitiltott szerint:

    …és megépíti, ennyi.

  5. kormánypárti kitiltott szerint:

    Babi!
    Melyik? A szétkamuzott Covid? 🙂
    De lehet ott mind.
    Kolumbia 2.0!

  6. kerdes szerint:

    kormanyparti: ezt, hogy véded meg? (Esetleg ezzel(kollégium/szálloda) akarja megvédeni a partot a rongálás ellen. 🙂 )

  7. […] Mégsem adta fel: Németh Szilárd szállodát építene a csepeli Kis-Duna-parton? […]

  8. […] Mégsem adta fel: Németh Szilárd szállodát építene a csepeli Kis-Duna-parton? […]

  9. […] Mégsem adta fel: Németh Szilárd szállodát építene a csepeli Kis-Duna-parton? […]

  10. […] Mégsem adta fel: Németh Szilárd szállodát építene a csepeli Kis-Duna-parton? […]

Itt lehet hozzászólni !