„Megvédjük a Kis-Duna-partot”

csepel.hu

Csak a part melletti kondiparkot volt hajlandó szabaddá tenni a Németh Szilárdhoz kötődő Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA), miután Borbély Lénárd polgármester a kordon lebontására szólította fel őket. A létesítmény köré engedély nélkül épített kordont beljebb húzták, de megmaradt.

Az Ifjúsági Tábor területének beépítéséhez is ragaszkodnak. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere ugyanakkor a kordon lebontása érdekében bírósághoz fordul. Kiemelte: a csepeliek 84 százaléka ellenezte a „sportkollégium” kis-Duna-parti megépítését, ezért az önkormányzat megvédi a partot a beépítéstől, az Ifjúsági Tábort pedig a terveknek és a csepeli lakosság kérésének megfelelően a csepeli gyerekek táboroztatása érdekében újítja fel.

Ha nem lenne kordon a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia körül, bárki – akár csepeliek is – bemehetnének, és leparkolhatnának a birkózócsarnok területén. Ezért nem fogják lebontani a kerítést – írták hivatalos válaszlevelükben Borbély Lénárd polgármester kordonbontásra való felszólítására. Németh Szilárd – aki részt vett a Fidesz 2007-es kordonbontásában – egy Facebook-posztban védte az engedély nélkül épített kerítést.

„A kordon túloldalán egy önkormányzati kocsma is látható, ezzel ellentétben, a KIMBA területén, a kordonon belül viszont alkoholt fogyasztani és dohányozni is tilos!” – fogalmazott a politikus. Bár tény, hogy a Kis-Duna Büfében az üdítők, kávé és fagyi mellett sört és fröccsöt is lehet fogyasztani, Európában ez nem számít bűnnek. Sőt, mint azt többen felvetették, Németh állításával szemben a legtöbb rendezvényen a KIMBA-ban is lehet alkoholt fogyasztani, a kajak-kenu telepre pedig éppen a politikus engedélyével állítottak fel egy sörárusítő pavilont.

A KIMBA emellett ismét szóvá tette, hogy „az önkormányzat blokkolja az akadémia bővítését”. Vagyis a kerület vezetése nem engedi nekik megvenni és beépíteni a kis-Duna-parti Ifjúsági Tábor területét, ahová ők „sportkollégiumokat”, konferenciaközpontot, vendéglőt és rekreációs-sportegészségügyi központot építenének. Süle László, a KIMBA-t működtető alapítvány kurátora a Nemzeti Sportban támadta a csepeli önkormányzatot, és azzal vádolta Borbély Lénárd polgármestert, hogy személyesen gáncsolja a part beépítését. A lap nem kereste meg az önkormányzatot, és mint kiderült, Deák Zsigmond, az egyoldalú és elfogult cikk szerzője Németh Szilárd beosztottja, sajtófőnöke a Magyar Birkózó Szövetségben.

„Kollégium és sportegészségügyi központ építését soha nem ígértem meg Németh Szilárdnak, ahogyan azt Süle László, a KIMBA kurátora nyilatkozza. És itt jön a lényeg, amiről eddig senki nem beszélt: bár a megnevezésben sportkollégiumot emlegetett mindenki, valójában szállodát akartak és akarnak oda építeni. Ezt egyértelműen alá tudja támasztani az önkormányzat. Ezt, és bármilyen más beépítést pedig elutasítunk, és velünk együtt az itt élők is. Ahogyan a Fidesz-KDNP kormánya is az embereket meghallgatva, a többség akarata nyomán hoz döntéseket, úgy mi itt Csepelen, ennek a polgári közösségnek a tagjaiként, szintén ezt tesszük” – válaszolt a vádakra Borbély Lénárd. Csepel polgármestere utalt arra is, hogy az önkormányzat közvélemény- kutatása szerint a csepeliek 84,4 százaléka elutasította el a kis-Duna-parti helyszínt. A vitában ismét szóba került, hogy a KIMBA teljes földszinti része a Csepeli Birkózó Club (CSBC) számára épült, ám a rezsiköltségek megosztása helyett olyan bérleti feltételeket szabtak meg nekik, amit sem erkölcsileg, sem anyagilag nem tudtak elfogadni.

Az önkormányzat nemcsak kordonbontást és a csepeli birkózók beengedését, de a Csepel SC fejlesztéséről szóló konzultációt is kért Németh Szilárdtól. Utóbbit Németh 52,5 milliárd forintos kormányzati támogatásból tervezi megújítani, ám a társadalmi egyeztetést saját magával tartotta meg – mondta el Ábel Attila alpolgármester a Csepel.info hírblognak.

A kerület azt kérte volna a Csepel SC-től, hogy legyen üvegzseb a közpénz-felhasználás átláthatóságára, legyenek csepeliek és sportolók is a kuratóriumban, az önkormányzat testületének pedig legyen beleszólása a személyek kiválasztásába. „Emellett azt kértük volna, hogy a Csepel SC fejlesztése ne az egyéb csepeli fejlesztések kárára történjen, hanem azokkal együtt, egy időben. Vagyis folytatódjon a kerület kormányzati, infrastrukturális fejlesztése: rendben és késlekedés nélkül épüljön meg a korszerű HÉV, az új csepeli híd, a Jedlik gimnázium, támogassák a csepeli útépítéseket és útfelújításokat, kezdődjön meg a Csepeli Munkásotthon felújítása. A magyar kormány eddig kiemelten támogatta Csepelt, amire szükség is van azok után, hogy Karácsony Gergely főpolgármester minden fővárosi fejlesztési forrást elvont a jobboldali vezetésű kerületektől, és átirányított a balliberális vezetésű kerületekbe” – fogalmazott az alpolgármester.

TK

csepel.hu

14 hozzászólás “„Megvédjük a Kis-Duna-partot”” bejegyzésre

  1. kormánypárti kitiltott 2.0 szerint:

    Barátom, pénzt teszek rá, hogy az lesz, amit a PÁRT akar!
    Szomorú dolog ez, de a helyi piti hatalom nem fog tenni semmit, mert akkor el kellene menni dolgozni, amire minden politikai szerepvállaló alkalmatlan. 😜

  2. László szerint:

    “Az Országgyűlés Hivatala havi 588 ezer forintért bérel egy 140 négyzetméteres irodát Németh Szilárd országgyűlési képviselőnek az új csepeli birkózócsarnokban, írja a Népszava.”

  3. kormánypárti szerint:

    Bagóné is ezt csinálta a Munkásotthonban. Aztán rögtön lesz@rta a Munkásotthon ügyét és megszüntette az irodabérletet, amikor már nem származott politikai haszna belőle. Ezzel szemben Szilárdnak sportemberként valóban számít a magyar birkózósport jövője. A sportág és a sportolók érdekeit tartja mindig szem előtt, ezért a szállodaépítési tervet teljes képtelenségnek tartom.

  4. László szerint:

    Kitől bérli az Országgyűlés Hivatala azt az irodát?

  5. kormánypárti kitiltott 2.0 szerint:

    “sportemberként valóban számít a magyar birkózósport jövője”
    Ez az évszázad köpése, mivel nyista “kopirájt”, ahol lehet, az egész hozzászólást osztom!
    🤣😁😜😎👏👍🙏🏳‍🌈

  6. kormánypárti kitiltott 2.0 szerint:

    Megvertük az angolokat, 1:0-ra! BIG👍
    Aszongyaja Főni, hogy a Holdról is láccik.
    Főnököm! Az már a Voyager 1-en is túlment! 😜

  7. kormánypárti kitiltott 2.0 szerint:

    Mondtam már, hogy drogos is vagyok, nemcsak alkesz? Az előbb felszívtam egy csík kólát, amitől nagyon felpörögtem. Borzasztóan élvezem a kokózást, teljesen feldob, felszabadulttá tesz, más színben látom a világot. Legyél te is narkós!

  8. Babi szerint:

    https://odustore.hu/

    Orbán Ráhel bababoltja.
    Kedves nyomorgó csepeliek! Tanuljatok és okuljatok, hogy ti a kinaiba jártok silány minőségű dolgokat vásárolni, ezek pedig a XII. kerületi Hegyvidék plázában nyitják meg az üzletet.

  9. Babi szerint:

    Orbán Ráhel bababoltja.
    Kedves nyomorgó csepeliek! Tanuljatok és okuljatok, hogy ti a kinaiba jártok silány minőségű dolgokat vásárolni, ezek pedig a XII. kerületi Hegyvidék plázában nyitják meg az üzletet.

  10. Géza szerint:

    A Whitedog Media úgy tesz, mintha a reklámügynökségi piac fontos szereplője lenne, és busás fizetésekkel, valamint gyorsan felívelő karrierutakkal kecsegteti a kiszemelt szakembereket. Eközben lényegében a felcsúti oligarcha cégvilágának házi ügynökségeként működik.

  11. Géza szerint:

    A Whitedog Media úgy tesz, mintha a reklámügynökségi piac fontos szereplője lenne, és busás fizetésekkel, valamint gyorsan felívelő karrierutakkal kecsegteti a kiszemelt szakembereket. Eközben lényegében a felcsúti oligarcha cégvilágának házi ügynökségeként működik.

  12. Gratulálok szerint:

    Németh eldobta a saját agyát! Neki semmi se számít, csak a saját akarata! Orbánnál is van rosszabb, ha Németh lenne az utódja! Cezaromániája van, akár Ceausescunak!
    https://nepszava.hu/3159647_abel-attila-csepel-alpolgarmester-interju-nemeth-szilard-borbely-lenard

  13. robi szerint:

    Mi újság a Béke téri sportteleppel?

  14. kormánypárti kapd már be! szerint:

    robi!
    Ugyanúgy ott rohad, mint eddig.
    Ma néztem, hogy már a gaz megeszi.
    Itt nem más volt a lényeg, mint, hogy ne másé legyen!

Itt lehet hozzászólni !