Polgármester: le kell bontani a KIMBA melletti kordont

Csepel.info

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere hivatalos levélben szólította fel a Németh Szilárd országgyűlési képviselőhöz kötődő Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítványt (KIMBA) az épület köré húzott kordon lebontására. Erre nyolc napja van az alapítványnak. Ha ez nem történik meg, az önkormányzat jogi lépéseket tesz – értesült a Csepel.info.

A polgármester szerint a KIMBA önkényesen felállított kordonjával nem csak tulajdont és törvényt sértenek, de a csepelieknek épült fitnesz parkot is elérhetetlenné tették. Utóbbit három éve tízmillió forintból hozták létre a csarnok mellett, de a kordon miatt elérhetetlen. A kondiparkot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pénzéből építették, a szervezet elnöke, Hatala József pedig az átadáskor úgy fogalmazott: „a most átadott területet nem csupán a birkózók használhatják majd, hanem bárki eltöltheti ott hasznosan a szabadidejét.” A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács azért segít ilyen kondiparkok építésében, mert a sport értelmes, hasznos és egészséges időtöltést nyújt a fiataloknak.

Borbély Lénárd polgármester a május 11-én kiküldött levelében az önkormányzat és az alapítvány közötti ráépítési szerződésre hivatkozva leírja:

az alapítvány az önkormányzat hozzájárulása nélkül építette a kordont. Ezért felszólítja őket, hogy bontsák le és az eredeti állapot helyreállításával biztosítsák a kültéri fitnesz parkhoz való lejutást.

Úgy tudjuk, hogy ha a KIMBA kimeríti a rendelkezésére álló időkeretet, jövő hét végére akkor is le kell bontania a kordont.

Rendőrt hívtak a polgármesterre

Ábel Attila alpolgármester is megszólalt a KIMBA körül kialakult vitában. Személyes hangú felszólító levélben kérte Németh Szilárdtól a kordon lebontását és a csepeli birkózók beengedését a nekik épült csarnokba: „A Kis-Duna-parti birkózócsarnok a csepeli birkózók otthonának készült. Erre kaptál 2,4 milliárd forintot, és az önkormányzat is ezért támogatta ezen a különleges helyen az építkezést. Aztán bekerült még egy emelet az épületbe. Úgy lett neked kényelmesebb a csarnok. Ám úgy már nem a lombkoronaszint alatt maradt, mint ígérted. Sokak szemében veszett el ekkor a hitelességed. De az épület arányossága is, mert túl naggyá vált abban a környezetben. A következő az lett, hogy nem engedted be a csarnokba azokat, akiknek épült. Olyan költséget akasztottál a csepeli birkózók nyakába, amit erkölcsileg és anyagilag sem tudnak fizetni, ami ellen rezsibiztosként te nemzetközi sajtókonferencián tiltakoznál.” – fogalmazott.

Az alpolgármester szerint egyszer már lebontották a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia köré épített kordont, ám akkor kihívták a rendőrséget Borbély Lénárd polgármesterre. „Emlékszel, amikor a Fidesz kordont bontott 2007-ben? Ott voltál? 2021. június 30-án mi a te kordonodat bontottuk le. Rendőrt hívtak a polgármesterre. Mi tudjuk, hogy csak egy ember utasíthatott ilyet. Aki tett már más kemény dolgokat ellenünk. És aki nyilvánosan jelentette ki a KIMBA-ban a 2,4 milliárd forintról, amit a csepeli birkózók otthonára kapott, hogy „Ezt a pénzt én szereztem, (ezt) én építettem, ez az enyém!” A Csepel SC-t is közpénzből vetted meg, de azt is magánvagyonként kezeled.” – fogalmazott.

Ábel Attila arra is felhívta a figyelmet, hogy Németh Szilárd polgármestersége idején még teljesen más szemlélettel vezették a kerületet. „Polgármesterként még másként vélekedtél. Alpolgármestered voltam, amikor azt mondtad: „a közpénz, a vagyon a csepelieké, a mi dolgunk, hogy gyarapítsuk, vigyázzunk rá.” A kordon, amit a KIMBA köré építettél, amit ötven lakattal erősítettél meg, végleg elszakított Csepeltől. Szilárd: vissza kellene térned a földre, az emberek, a csepeliek közé. Törd le a lakatokat, bontsd le a kordont, tedd a csepelieké a Csepel SC-t és a KIMBA-t, hiszen erre kaptál felhatalmazást!”

Németh Szilárd és a KIMBA nem reagált a polgármester és az alpolgármester leveleire.

Csepel.info

A témához kapcsolódó cikkek időrendben:

Nem lesz strandbirkózó országos bajnokság Csepelen

Rendőrt hívtak Csepel polgármesterére

Még a birkózószövetség beszámolója szerint is látogathatóvá kellene tenniük a csepeli fitnesz parkot

Polgármester: le kell bontani a KIMBA melletti kordont

20 hozzászólás “Polgármester: le kell bontani a KIMBA melletti kordont” bejegyzésre

  1. csakúgy szerint:

    “Utóbbit három éve tízmillió forintból hozták létre a csarnok mellett, de a kordon miatt elérhetetlen.”

    Három év kellett hozzá …

  2. robi szerint:

    Nyilván nem véletlen, hogy ezek az írások most jelentek meg és nem a választások előtt.

    Látszólag messze van még 2024. és az önkormányzati választások ideje, de egy ilyen történet – a lakosság esetleges életszínvonal romlása mellett – az önkormányzat jelenlegi vezetésének sem válna hasznára.

  3. Gratulálok szerint:

    Van akinek nem kellett Luca-székre állnia, hogy meglássa a patás ördögöt! Lassan leesik mindenkinél a tantusz! Bárcsak Orbánnál is leesne, s úgy vágná ki, mint macskát szarni!

  4. PáLoS TReND szerint:

    Persze, hogy le kell!!!…- de az alpolgármestert is le kell váltani, amíg nem képes a magyar nyelv szabályai szerint “kommunikálni” és Ábelként kitalálni a “rengetegből”, mert simlis az ürge veszett mód!!!

  5. […] Csepelen a fideszes Borbély Lénárd polgármester, a csepel.info szerint hivatalos levélben szólította fel a Németh Szilárdhoz kötődő Kozma István Magyar […]

  6. kormánypárti szerint:

    Nem kis összeg volt ezt a létesítményt kialakítani. Nagy értékű berendezések, eszközök találhatók itt. A közvagyon megóvásának lényeges szempontnak kell lennie. Fontos a szándékos rongálások és a gondatlan magatartásból eredő károk megelőzése. Ügyelni kell a rend és a tisztaság megőrzésére, a kulturált sportolás megvalósítására. Látjuk, hogy milyen vissza-visszatérő állapotok vannak Csepel különböző részein. Nem szabad elhallgatni, hogy vannak gondok a lakossággal, a sok prolival van, akik semmit nem tisztelnek és nem képesek semmire sem vigyázni. És a nem rendeltetésszerű használatból eredő többletköltségeket vagy a károkozások megelőzését szolgáló biztonsági kiadásokat valakinek viselnie kell.

  7. andersen szerint:

    “Kormánypárti ” írása remek . Kiváló a helyzet elemzése . Csak nagyon egyoldalú. Mondhatni , kilóg a lóláb . Olyan , mint egy védőbeszéd .
    DE : mivel tudja hogy mennyibe került a beruházás , – nem kis összeg- biztosan sok minden mást is tud ….
    Ha így van , akkor jelezze kérem , hogy miért nem engedik be a csepeli birkózókat oda ?
    És , ha ” közvagyon ” ahogyan írta , akkor pontosan miért alapítványi vagyon ? A kettő nem ugyanaz . Ha önkormányzati , akkor a közé , a miénk , csepelieké . De így ??
    Ez a helyzet a CSEPEL SC ingatlanokkal is. Ha ennyire aggódnak a közvagyonért , akkor miért
    kellett – több lépcsőben – az alapítványi vagyonba helyezni . És közpénzből , hiszen állami
    támogatás jött ehhez is , mint a KIMBA építéséhez . / + 400 millió önkormányzati , szintén közpénz /
    Szóval , miért nem lehet valóban ” minden ” a köztulajdon , közvagyon , ahogyan írta ? A kordon elválasztja a népet , az alapítványi tulajdonosoktól ?

    Fura , fura … ” Prolizni ” , egy ilyen ügy kapcsán . megáll az ész !
    Jószándék kellene , nem pedig , “majd az alapítvány eldönti “.
    Nekünk kuss , aztán kész !

  8. kormánypárti szerint:

    Akkor legyen közérdekű vagyon a neve! Szerintem nem lenne okos lépés elhamarkodott döntést hozni. Érdemes várni valamennyit, hogy huzamosabb használatot követően mennyire lakja le a kondiparkot a látogatóközönsége és csak a helyzetértékelést követően határozni a továbbiakról.

  9. kormánypárti kitiltott szerint:

    Azért ez erősen hónaljszagú erőlködés a lakosság egy részével és legfőképp a sportolókkal szemben, hogy ők, mint prolik, lelaknák ezt az épületet. 😁 Aki sportolni menne oda be, gyanítom, hogy tudna mindenre vigyázni. A fitneszpark is elzárt terület, nem egy köz-WC.

  10. pl szerint:

    “Akkor legyen közérdekű vagyon a neve!” LOL
    Nevezzétek a valódi nevén!
    NERérdekű vagyon!

  11. kerdes szerint:

    kormanyparti: ha jól értem, akkor n.sz. véleményét osztod. nem okoz ez szakadást a csepel.info-nál?

  12. kormánypárti szerint:

    Jelzem, hogy ma jár le az adó 1% nyilatkozatok leadási határideje. Szerinted a KIMBA milyen támogatásra számíthat az adóalanyoktól? Persze, tudom, hogy ezernyi fontos társadalmi érdek van még, helyi szinten is, de egy alapítványt nem csak adó 1%-kal lehet támogatni. Ha valamit díjmentesen használsz (épületet, eszközt, stb.), akkor ugye általában amortizálod is, illetve egy szolgáltatás fenntartása sincs ingyen. Pláne ha nem rendeltetésszerűen veszed igénybe. Az emberek hozzáállásán, az értékalapú szemléletmódon sok múlik. Fiatal srácok, legyenek akár sportolók, ha nekiállnak duhajkodni, kő kövön nem marad. Ezzel egy egykori pedagógus különösen tisztában van.

  13. László szerint:

    “Újabb 2 milliárd, újabb száz milliók a KIMBÁ-nak”. Nem egy ilyen cikket találtam. Adóm 1%-át a krisnásoknak adtam…

  14. kormánypárti szerint:

    A kettő nem zárja ki egymást, hiszen a krisna hívők egy egyházi közösség. Amúgy én az egyházi századdal a Nemzeti Tehetség Programot támogattam, mert hiszek abban, hogy azok a tehetséges fiatalok, akiknek az előmeneteléhez hozzáteszek, viszonozni fogják a segítséget a társadalom számára. A sportolóktól illetve családjuktól is elvárható efféle társadalmi felelősségvállalás. És mint mondtam, nem csak adó 1% létezik.

  15. pl szerint:

    emergency, emergency, fucking your mother

  16. […] Borbély Lénárd polgármester úr által kordonbontásra megadott határidő ennek a hétnek a végén jár le. Amennyire Szilárdot ismerem, ő nem fogja önszántából […]

  17. […] Polgármester: le kell bontani a KIMBA melletti kordont […]

  18. […] Polgármester: le kell bontani a KIMBA melletti kordont […]

Itt lehet hozzászólni !