Rendőrt hívtak Csepel polgármesterére

Csepel.info

Kordon a KIMBA körül 2022 májusában

“Szilárd: vissza kellene térned a földre, az emberek, a csepeliek közé. Törd le a lakatokat, bontsd le a kordont, tedd a csepelieké a Csepel SC-t és a KIMBA-t, hiszen erre kaptál felhatalmazást!” – írta Ábel Attila csepeli alpolgármester a Facebook-oldalán.

Az alpolgármester szerint 2021. június 30-án egyszer már lebontották a a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia köré épített kordont, ám akkor kihívták a rendőrséget Borbély Lénárd polgármesterre. Az alábbiakban az ő bejegyzését olvashatják:

2021. június 30-án így nézett ki a KIMBA kordon nélkül

És még rendőrt is hívattál a polgármesterre

A kordon, amit a KIMBA köré építettél, végleg elszakított Csepeltől. Vissza kellene térned a földre, a csepeliek közé.

A Kis-Duna-parti birkózócsarnok a csepeli birkózók otthonának készült. Erre kaptál 2,4 milliárd forintot, és az önkormányzat is ezért támogatta ezen a különleges helyen az építkezést.

Aztán bekerült még egy emelet az épületbe. Úgy lett neked kényelmesebb a csarnok. Ám úgy már nem a lombkoronaszint alatt maradt, mint ígérted. Sokak szemében veszett el ekkor a hitelességed. De az épület arányossága is, mert túl naggyá vált abban a környezetben. A következő az lett, hogy nem engedted be a csarnokba azokat, akiknek épült. Olyan költséget akasztottál a csepeli birkózók nyakába, amit erkölcsileg és anyagilag sem tudnak fizetni, ami ellen rezsibiztosként te nemzetközi sajtókonferencián tiltakoznál.

Végül kordont vontál a KIMBA köré, bekebelezve vele még a fitnesz parkot is. Ami tízmillió forintból épült azért, hogy bárki használhassa, aki akarja. Hiszen drogprevenciós célból készült a csepelieknek.

Emlékszel, amikor a Fidesz kordont bontott 2007-ben? Ott voltál? 2021. június 30-án mi a te kordonodat bontottuk le. Rendőrt hívtak a polgármesterre. Mi tudjuk, hogy csak egy ember utasíthatott ilyet. Aki tett már más kemény dolgokat ellenünk. És aki nyilvánosan jelentette ki a KIMBA-ban a 2,4 milliárd forintról, amit a csepeli birkózók otthonára kapott, hogy „Ezt a pénzt én szereztem, (ezt) én építettem, ez az enyém!” A Csepel SC-t is közpénzből vetted meg, de azt is magánvagyonként kezeled.

Polgármesterként még másként vélekedtél. Alpolgármestered voltam, amikor azt mondtad: „a közpénz, a vagyon a csepelieké, a mi dolgunk, hogy gyarapítsuk, vigyázzunk rá.” A kordon, amit a KIMBA köré építettél, amit ötven lakattal erősítettél meg, végleg elszakított Csepeltől. Szilárd: vissza kellene térned a földre, az emberek, a csepeliek közé. Törd le a lakatokat, bontsd le a kordont, tedd a csepelieké a Csepel SC-t és a KIMBA-t, hiszen erre kaptál felhatalmazást!

Forrás: Facebook

A témához kapcsolódó cikkek időrendben:

Nem lesz strandbirkózó országos bajnokság Csepelen

Rendőrt hívtak Csepel polgármesterére

Még a birkózószövetség beszámolója szerint is látogathatóvá kellene tenniük a csepeli fitnesz parkot

36 hozzászólás “Rendőrt hívtak Csepel polgármesterére” bejegyzésre

  1. Hozzászóló szerint:

    Szép volt, Attila! Így kell ezt!
    A komplexum belülről is nagyon szép, csak fájdalmasan kihasználatlan. Az ifjúsági élet egyik központja lehetne: kézi- és kosármeccsekre alkalmas pályával is rendelkezik az épület, nem csupán a birkózóknak tudna otthont adni. Ami, valljuk meg, túlzás is, hiszen ki néz manapság birkózómeccset a sportolók hozzátartozóin, vagy barátain kívül?
    Télen gyakorta jártam arra, a csarnok parkolójában többnyire egy, vagy két autó árválkodott csupán, feltételezhetően a biztonsági őröké.

  2. csakúgy szerint:

    Ha ez így van, akkor miért nem intézkedik az önkormányzat?

  3. Ábel Attila szerint:

    Az önkormányzat is felszólította a KIMBA-t a kordon lebontására. De ez az egész problémakör abból indul ki, ahol az az alapelv, hogy a közpénzt magánvagyonként is fel lehet felhasználni. Ez pedig picit sem egyezik az Alaptörvénnyel.

  4. csakúgy szerint:

    … és ez az alapelv kié? Nem támadható? Szembe megy az Alaptörvénnyel, és ezt lehet? Majd egy éjszaka módosítják az Alaptörvényt !

  5. csakúgy szerint:

    Fizeti a földhasználati jogot az önkormányzatnak a KIMBA? Gondolom azt évente kellene …

  6. csakúgy szerint:

    “A kormánytöbbség az elmúlt időszakban meghozott döntéseivel több mint 1 300 milliárd forintnyi vagyont szervezne ki olyan alapítványoknak, amelyek fölött a mindenkori Országgyűlés összetételétől függetlenül Orbán Viktorhoz lojális emberek rendelkeznének. A közvagyon ilyen mértékű és ellentételezés nélküli magánosítása sérti a demokráciát és a népszuverenitás elvét, ezért alkotmányellenes. Az ellenzék június elején jelentette be, hogy az Alkotmánybírósághoz fordul. Ebben a cikkben a Momentum mutatja be az álláspontját.”

    “Az Alaptörvény pedig demokratikus államról ír, ennek a szabálynak pedig az Alkotmánybíróság kell, hogy érvényt szerezzen. Az új alapítványokat létrehozó, nekik állami felügyeleti lehetőség nélkül pénzt átadó jogszabályokat az Alkotmánybíróság minden további nélkül megsemmisítheti, és ha komolyan veszi a feladatát, meg is kell semmisítenie. A saját feladatát komolyan vevő Alkotmánybíróságnak ítéletében alkotmányos követelményként elő kell írnia, hogy az alapítványok felett demokratikus kontrollnak kell lennie. Erre a kormányváltás előtt és utána is lehetősége van az Alkotmánybíróságnak.”

  7. Betke szerint:

    És így lesz a Jedlik is alapítványi iskola, természetesen, amit Németh Szilárd jegyez, mondván, hogy a pénzt ő szerezte! Szégyen! A nem megfelelő építkezés miatt, miért nem háborgott az önkormányzat időben? Kérdezem Ábel Attilát!

  8. pl szerint:

    “De ez az egész problémakör abból indul ki, ahol az az alapelv, hogy a közpénzt magánvagyonként is fel lehet felhasználni. Ez pedig picit sem egyezik az Alaptörvénnyel.”
    De ugye azért az alapítványokra hajaz, ugye? Ne tégy úgy, mintha nem ti loptátok volna el az egyetemeket, és sok sok mást, Matolcsy az MNB-t hordja szét sok sok alapítványba, stb…
    …és bizony mindezt az Alaptörvény segítségével, a leple alatt, v ha valahol kilóg a lóf@sza(is), akkor egy nap alatt átírjátok azt a kőbevésett lósz@rt…
    A Nemzeth (és a közpénzek) Mészárosát már meg sem említem..

  9. pl szerint:

    Amúgy ugye milyen jól jönne most egy FÜGGETLEN ügyészség, ill. egy FÜGGETLEN bíróság?!

  10. pl szerint:

    vagy csak gerinc…

  11. csepeli kerdezo szerint:

    Erről, itt a baráti társaság miért nem számolt be egy évvel ezelőtt?
    Csak nem arról van szó, hogy a baráti társaság egy része egy évig várt, hátha kap valamit a pacalkirálytól, ami befogja a száját? Aztán nem kapott semmit a rezsisziszitől, ezért most nagypofával megírja, hogy tavaly mi történt…

  12. Babi szerint:

    Bizniszkormány!

  13. Nagyapó szerint:

    Két nagy dolog van az ellenzéki oldalon! A sötétség és a pofa.
    Magyarázzák már meg mi a független ügyészség?
    Magyarázzák már meg mi a független bíróság?
    Az a függetlenség ahol a miniszter nevezi ki a főügyészt, mint Németországban, vagy nincs alkotmánybíróság, mint Hollandiában??
    Legközelebb jön a világszabadság követelése!😛
    Tudják-e mi a különbség az alapítvány és a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány között?
    Ha fenti kérdésekre megadják maguknak a választ akkor lehet hozzászólni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. László szerint:

    Mi a nem független? A poltpéter legfőbb ügyész. Az alapitvány a NER bűnözői körök által kimentett közvagyon tisztára mosására szolgáló találmány. Tudom tegyek feljelentést. Látta a szép párt a Parlamentben? Oda már mindenkit beengednek? Tisztelgek is a lábszaguk előtt….😛

  15. Nagyapó szerint:

    László! A Gyurcsány- MZP félékkel nem lehet vitázni, mert hazudnak “reggel, este, meg éjjel”. Vitázni csak avval lehet, akinek véleménye van, ezért nem történt vita a kormány és az ellenzék között.
    Írhatnám, hogy László, meg a 40 rabló sokat, de még nem eleget lopott, ezért próbálkoznak újra. Írhatnám, hogy a fővárosban, meg néhány nagyvárosban ismét próbálkoznak, de minek, mert az ellenőrzés a hatóság dolga. Amikor a bíró kioszt néhány évet, akkor lehet gondolkodni az Alaptörvény érvényességén!😛
    Amikor a képviselőház elnöke megvonja a szót a delíriumból éppen kilábaló ellenzéki vezértől, akkor a főnök kijózanodva elgondolkozhat!!
    Különben a képviselők között a legmagasabb végzettségi átlaggal a kormánypárt rendelkeznek. Csak a KNP-ben és a Fideszben van egyetem+ végzettségű és a KDNP-ben nincs felsőfoknál alacsonyabb végzettségű!! A LÁBSZAG A Z ELLENZÉKNÉL van!!😛😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. kormánypárti kitiltott szerint:

    Nagyapó, ne vergődjön, írja le mi és mitől független, mert nem értjük. 😁🏳‍🌈

  17. PáLoS TReND szerint:

    Szégyen ez az Ábel Attila nevű funkcionárius!!!…- ha még igazat is beszél.
    …tedd a CSEPELIEKÉVÉ!!!
    Legalább az adófizetők pénzén el és kitartott alpolgármesterként próbálj meg helyesen és magyarul kiadni 1 sajtóközleményt és/vagy felszólítást, ha már nagynyilvánosság előtt kísérelsz JÓEMBERESKEDNI!!!

    “Szilárd: vissza kellene térned a földre, az emberek, a csepeliek közé. Törd le a lakatokat, bontsd le a kordont, tedd a csepelieké a Csepel SC-t és a KIMBA-t, hiszen erre kaptál felhatalmazást!” – írta Ábel Attila csepeli alpolgármester a Facebook-oldalán.

  18. pl szerint:

    Kitiltott! …muris amit kérsz Demens Noé-tól… Honnan veszed, h aki világ életében függött valamely valagtól, az tudja, mi a függetlenség? 🙂

  19. kormánypárti kitiltott szerint:

    A kérdésem mindig költőiek felé.
    Egyenes választ soha nem adott még! 😎

  20. csakúgy szerint:

    Nagyapó!

    “Kedves csepeliek, a kondipark máris elérhető. Egyszer talán a csepeli birkózók is beköltözhetnek az otthonukba. Nem fogjuk feladni.” Á.A.

    Most szójon hozzá !

  21. Antikom szerint:

    Akkor most ki használja a csarnokot? Senki?

  22. admin szerint:

    Antikom: aki fizet érte, és akit Németh úr beenged ingyen is.

  23. pl szerint:

    A mellette levő kocsmát pl. mi… Fagyi, barna sör, stb., csak kár, h 21-kor zár. 🙂

  24. kormánypárti kitiltott szerint:

    Ma megnéztem ezt a förmedvényt jobban. Kedves Fidesz, meg kell enni, amit főztetek, ennyike. 😜👏👍

  25. pl szerint:

    A (Fülke)forradalom felfalja gyermekeit, ne is reménykedjetek, h nem. Ti magatok lesztek a vadász és az áldozat…

  26. robi szerint:

    Akik a választásokig ezt a történetet a szőnyeg alá seperték,mostanáig nem a csepeliek érdekét tartották szem előtt.
    Utólag könnyű egy három szavazáson vesztes politikusról bármit is mondani, nem kellett volna idáig eljutni.

    A Hollandi útiakat sem sajnálom. A lakópark ellen bezzeg tiltakoztak.
    Gyönyörködjenek az építészeti remekműben. Engem nem zavar, semmi dolgom arrafelé.

  27. kormánypárti kitiltott szerint:

    robi! Nevezett személyről csak “akármit” lehet mondani, mást nem! 🙄🙏

  28. […] Rendőrt hívtak Csepel polgármesterére […]

Itt lehet hozzászólni !