Új takarítókocsikat vett az önkormányzat a szakrendelőnek

Csepel.hu

Miközben folyamatosan érkeznek a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatba az Egészséges Budapest Program keretében vásárolt több száz milliós orvostechnikai eszközök, az épület tisztaságára is gondolt az önkormányzat: ezentúl 15 darab új takarítókocsi szolgálja a betegek higiéniai biztonságát a szakrendelőben. Az eszközöket – szintén EBP-keretből- mintegy másfél millió forintból vásárolták.

Mint ismeretes: a kormány által biztosított EBP-keretből az elmúlt két és fél évben mintegy 3,7 milliárd forint egészségügyi fejlesztés valósult meg Csepelen, amihez az önkormányzat 190 millió forint önrésszel járult hozzá.

 

Az elmúlt néhány hónapban informatikai eszközöket – számítógépeket, laptopokat, monitorokat és nyomtatókat – szereztek be, amelyekkel többek között a felnőtt háziorvosi praxisok, a házi gyermekorvosi praxisok és a szakrendelő elavult eszközeit cserélik le. Ezeken kívül mintegy 278 millió forint értékben ultrahangkészülékeket, digitális röntgent, digitális mammográfot kapott a kerületi szakrendelő.

Elindult az egynapos sebészeti és a gyermeksebészeti ellátás. Előbbi esetében nőgyógyászati, fül-orr-gégészeti, szemészeti, kézsebészeti beavatkozásokat végeznek, és ehhez két négyágyas kórtermet alakítanak ki.

Csepel.hu

4 hozzászólás “Új takarítókocsikat vett az önkormányzat a szakrendelőnek” bejegyzésre

  1. Gyula szerint:

    …és? 😁

  2. Gratulálok szerint:

    Hány takarítónő dolgozik egyszerre? Kötve hiszem hogy 15!

  3. László szerint:

    Elképzelhető hogy 2db-ra nem lehetett pályázni, csak 15-re túlárazva az elmúlt 2 és fél évben mivel akkor volt a kormányváltás és rögtön munkába is lendültek.

  4. Gyula szerint:

    A többi cucc árát úgy megnézném… 😛

Itt lehet hozzászólni !