Rablógyilkosság a “horrorházban” – Karácsony Gergely ide költöztette be a hajléktalanokat

Csepel.info, Origo, Metropol

Brutális rablógyilkosság színhelye volt a Kőbányai út 22. számú óriási bérház. A lakók rettegnek, miután a baloldali városvezetés akaratuk ellenére hajléktalanokat költöztetett az épületbe. Ott nem volt olyan polgármester, mint Csepelen, aki élére állt volna a tiltakozásnak. Így az addigi nyugodt életet felcserélte a gyújtogatástól, drogos hőzöngőktől és gyilkosságoktól való félelem.

Októberben a Metropol is kint járt a Kőbányai úti bérházban. Akkor a lakók a lapnak elpanaszolták, hogy a korábban tiszta és békés épület felébe pár éve Karácsony Gergely és Pikó András VIII. kerületi polgármester a lakók akarata ellenére hajléktalanokat költöztetett be, és „speciális éjjeli menedékhelyet” alakítottak ki nekik. Azóta mocsok és rendszeres randalírozás keseríti meg az életüket. Mint ismert, Karácsony Csepel központjába is ilyen szállót akart nyitni, átköltöztetve 200 belvárosi hajléktalant, ám ezt Borbély Lénárd polgármester sokezer csepeli tiltakozóval közösen akadályozta meg.

A RÉGI BÉRLŐK OTT ESTE 6 UTÁN MÁR NEM MERNEK KILÉPNI A LAKÁSAIKBÓL, ÉJSZAKÁNKÉNT ÁTVESZIK AZ URALMAT A DROGOSOK ÉS AZ ORDIBÁLÓ IDEGENEK. 

A rendőröket naponta kell kihívni, mindennaposak az üvöltözések, a hajnalig tartó „bulik”, és felütötte fejét az illegális drogterjesztés. A lakók a múlt heti gyilkosság után még jobban rettegnek.

Rablógyilkosság a 2. emeleten

Február 2-án éjszaka két férfi betört a D épület egyik 2. emeleti lakásába. A bent lévő három embert kifosztották, elvették ékszereiket, bankkártyájukat és mobiltelefonjaikat, közben az egyikőjüket halálra verték. A rendőrség három órával később elfogta a két feltételezett elkövetőt. A lakóktól a Metropol megtudta: nem lepődtek meg az eseten, úgy érzik, régóta ülnek a puskaporos hordón.

„Én itt lakom 10 éve, és korábban egészen élhető volt a ház, szerettem itt lakni” – idézte fel egy nyugdíjas férfi. „Aztán áttelepítettek minket egy lépcsőházzal arrébb, mert hogy jönnek az ‘új lakók’, a Hős utcából meg máshonnan. Azóta mi régiek próbálunk bezárkózni. Elköltöznék szívesen, de nem tudok.”

Rendrakás helyett figyelmeztető táblák

A gyilkosság helyszíne és a kiégett lakás mellett nem sokkal még egy rendőrségi pecséttel lezárt ingatlant találtak. Az ajtó betörve, a zár szétroncsolva, és egy piros szalag díszeleg rajta: „Lezárva a rendőrség által”.

A SZOMSZÉDOK SZERINT AZ ITT LAKÓT A KILÁTÁSTALANSÁG NÉHÁNY HÓNAPJA ÖNGYILKOSSÁGBA HAJSZOLTA. 

A sorozatos bűncselekmények és rendbontások miatt az önkormányzat figyelmeztető táblákat helyezett el minden folyosón: illetéktelenek megjelenése esetén értesítsék a rendőrséget! A figyelmeztetés érthető, a bejárati kapun nincsen kilincs, így bárki bejárhat a házba. A lakók elmondták: a beköltöztetett hajléktalanokat rendszeresen látogatják az ismerőseik, köztük rossz arcú, félelmetes alakok.

Nem mernek kiállni magukért a lakók

A földszinten egy sietős léptekkel igyekvő fiatal párba botlottak:
„Itt nagyon durva dolgok vannak jó pár éve. Az 5. emeleten eldobálva használt Covid-tesztek vannak. Legutóbb a lift előtt egy nagy kupac emberi fekália volt. Mostanában egyre több drogos formát is látni a házban, állítólag az egyik lenti emeletre egy díler is beköltözött.”

„A rendőrök naponta itt vannak, tegnap is két kocsival jöttek” – tette hozzá egy nevét elhallgatni kívánó középkorú nő a 2. emeletről „Itt lakom 12 éve, akkor itt semmi baj nem volt. De amióta beköltöztették ide a hajléktalanokat, például az 5. emeletre, azóta minden van itt: ordibálás, drog, alkohol, tűzvész!”

A KŐBÁNYAI ÚT 22. LAKÓI JELENLEG TEHETETLENNEK ÉRZIK MAGUKAT. 

Mindannyiuk számára egyre elviselhetetlenebb a helyzet, azonban emiatt nem mernek szót emelni, mert félnek, hogy a bérház fővárosi fenntartója felbontja a „lázongók” bérleti szerződését.

Ősszel majdnem tragédiába torkollt egy tűzeset

A hatalmas társasházban 187 lakás van, ami körülbelül 150 családnak nyújt otthont. Ennyi ember került veszélybe, amikor

OKTÓBER VÉGÉN EGY ZAVART ÁLLAPOTBAN LÉVŐ NŐ FELGYÚJTOTTA A LAKÁSÁT A 2. EMELETEN. 

Az épületben nincsen felszerelve tűzriasztó, a bent lakókat a kivonuló egyenruhások menekítették ki. Volt, aki pizsamában, álmából felverve rohant ki a házból, de olyan is volt, akinek az életét a rendőrök mentették meg, mivel ittasan nem ébredt fel a tűzre. A lehetséges tűzesetek miatt kötelező lenne tűzriasztót felszereltetni, ám ez már évek óta nem történik meg.

A Metropol már októberben jelezte a bajt a fővárosnak, de válasz sem érkezett

A Metropol októberi riportjában már felhívta a figyelmet a Kőbányai út 22-ben uralkodó elképesztő állapotokra. Korábbi cikkük írásakor a fővárosi önkormányzatnak elküldtek egy több kérdést is tartalmazó levelet, amiben felhívták a figyelmet az életveszélyes állapotokra, valamint az agresszív beköltözőkre, akik miatt az ott élők már alig mernek kilépni a lakásaikból. Választ a levelükre nem kaptak.

Karácsony és Pikó hajléktalankérdésben nem kérdezi meg az embereket

Karácsony Gergely és a baloldali kerületvezetők rendszeresen saját hatáskörben, az ott lakók megkérdezése nélkül döntenek hajléktalanügyekben. Az ősszel Csepelen költöztettek a legkülönbözőbb kerületekből hajléktalanokat a nyugdíjasok közé a Duna utcai otthonba. 2020-ban Csepel belvárosába akart hajléktalanszállót telepíteni a főpolgármester. Józsefvárosban sem volt kíváncsi Pikó András polgármester az ott élők véleményére, amikor kiadta az engedélyt egy 500 fős, utcafrontos népkonyhára a Dankó utcában.

Karácsony a csepeli kudarc után nem adta fel, és egy fővárosi fenntartású, csepeli  nyugdíjasházba költöztetett néhány hajléktalant. Miattuk azóta is áll a bál. Csepelen egyébként Karácsony bosszúpolitikájának részeként – a fővárosi önkormányzat minden fejlesztést leállított, és a forrásokat az ellenzéki vezetésű kerületekbe tették át.

Forrás: Origo, Metropol, Csepel.info

10 hozzászólás “Rablógyilkosság a “horrorházban” – Karácsony Gergely ide költöztette be a hajléktalanokat” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    Természetesen léteznek normális hajléktalanok is, de valljuk meg, hogy a többségük szenvedélybeteg, a társadalomból kiilleszkedett, antiszociális, igénytelen, problémás ember. Ugyanúgy mint azok, akik nevelőotthonban nőnek fel, közülük is nem egy válik a társadalom hasznos tagjává, értékes, tisztességes emberré, mégis tudjuk jól, hogy nem ez a jellemző. A nagy részükkel sajnos nem lehet mit kezdeni és menthetetlenül elkallódik. Bármennyire is le van csúszva valaki, bármennyire elesett, a nehéz sorsa nem mentesíti őt az általános együttélési szabályok betartása alól. Nem várható el, hogy a normálisan élő többség alkalmazkodjon a köznyugalmat zavaró, züllött életmódot folytató normálatlan kisebbséghez. A cikkből az is kiderül, hogy az otthontalanok komoly közbiztonsági kockázatot jelentenek. Kérdem én, ha egy tűzesetben meghal az egyik lakó vagy meggyilkolják, KariGeri vagy Pikoló vállalják a felelősséget, fizetnek kártérítést?

  2. Gyula szerint:

    Megint jön az ellenség keresése? De nem is ez a lényeg, Karigeri…
    Amikor Csillagtelepen, Hároson, … a sok alkoholista öldökli egymást akkor ki fizet és kinek?
    Te is valami tökös csávó lehetsz, ha beszarsz egy csövestől. 😁👍

  3. apostolos szerint:

    Nem is tudtam, hogy ez Csepelen van. Legközelebb Csukotkáról írnak majd vagy esetleg Kigali külsőről? Szánalmas látni, hogy a lényeges dolgokra soha nincs érdemi válasz, csak a komcsizás.

  4. László szerint:

    KÖNYVES ÉJJELI MENEDÉKHELY ÉS NAPPALI MELEGEDŐ, az oldalukon 2016.évi szakmai beszámoló is van. Ki volt akkor a főpolgármester? Segítek! Akinek a tarlósdijat is adták. Régóta hajléktalanszálló. Gugli utcaképet nézzen már meg! pl.2012-ből. Ott fetrengenek az emberek a bejárat előtt, megsúgom kb a 90es évek óta…

  5. Nagyapó szerint:

    A szoclib vezetés alatt (Demszky) nagyon balkáni állapotok uralkodtak. Tarlóséknak nehéz munkával sikerült rendet teremteni, ezt Vigyoriéknak napok alatt sikerült tönkre vágni, csak lopnak!
    Csepel még ellenáll!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Nagyapó szerint:

    László! Az, hogy egy félig lebontott MÁV-házon milyen graffiti van, ahoz mi köze a főpolgármesternek? Ha a gyilkos hajléktalanok firkálták, akkor érthető, de ha mások?
    László ez nem talált.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Gratulálok szerint:

    Egyet nem értek! Borbély Lénárddal sokan elégedettek, akkor miért nem őt indítja a Fidesz a 17. VK-ban képviselőjelöltként? Neki lenne esélye nyerni, a kétszer bukott önjelölt jelöltnek esélye van harmadszorra is megbukni! Lehet hogy minden csepeli az utóbbi esettel járna jobban, akkor is ha esetleg mégis listán mandátumhoz jutna! Én a gazda helyében kirostálnám azokat, akiket a nép eltanácsolt!

  8. László szerint:

    Nem biztos hogy a falfirkát szerettem volna bemutatni a 2012-es képen. Benézett a utcába? Besétált volna abba az utcába már tarlós idején? Aki nyekergett az is egy odarakott “lakó”. Ja hogy nem tetszik neki a közbiztonság? Belügyminiszter lemondott már? Bevisznek a rendőrök bárkit, 2 órán belül kint van, ezért nem vigyori a felelős. Napi szinten kapnak el embereket bűnismétlés közepette, a lábán meg ott van a nyomkövető. Gratulálok…

  9. Gyula szerint:

    Az öreg ratyinak szól, hogy van ott egy idővonal, nézegesd. Ez mindig is egy getto volt, a történtét meg gondolom tudod? …bár nem vagyok benne biztos! ))) 😁😛😜👏👍 (((

Itt lehet hozzászólni !