Csepeli-gyilkosság – A helyi MSZP a felelős?

“Megdöbbentek” az egymásnak is ellentmondóan nyilatkozó kerületi vezetők

TV2 Mokka, Csepel.info, Csepel.hu

A TV2 Mokka adása

A TV2 Mokka adása után, valamikor a késő délutáni órákban sajtóközlemény jelent meg a csepeli önkormányzat MSZP-s vezetése nevében. A közlemény visszatér ahhoz a kommunikációs stratégiához, melyről lapunk tényfeltáró cikksorozatában bővebben is írtunk.

E szerint Tóth Mihály és Orosz Ferenc – akik maguk is ellentmondásba kerültek a tragédiát megelőző események bemutatásakor – megpróbálnak mindenkit kegyeletsértőnek nevezni, aki azt firtatja, hogy miről tudott és mit tett a csepeli pártvezetés a gyilkosság előtt, alatt és után. 

Lapunk úgy tudja, hogy a tiltakozó közleményt aláíró három politikus mindegyike tudott a gyilkosságot megelőző iskolai sikkasztásról és betörésről, Tóth Mihály és Orosz Ferenc pedig tárgyaltak is arról Takács Józseffel és Deme Gáborral (úgy tudjuk, hogy ezen kívül tudott és tárgyalt Deme sikkasztási ügyéről Szenteczky János MSZP elnökhelyettes valamint Zanati Béla oktatási bizottsági elnök is).

Bízunk benne, hogy a következő héten többet tudunk majd foglalkozni azzal a rejtélyes zsarolási üggyel is, melyről közvetlenül a kettős gyilkosság után még a sajtóban is lehetett olvasni, de amelyről nagyon hamar elhallgattak az érintettek.

Tóth Mihály polgármester, Orosz Ferenc és Horváth Gyula alpolgármesterek közös közleménye, melynek állításait – kezdve az elsővel – mondatonként fogunk a következő héten megcáfolni, a következő:

Felháborító aljasság Németh Szilárd fideszes képviselő kegyeletsértő ámokfutása

Csepel polgármesterének és két alpolgármesterének nyilatkozata

A Csepeli Önkormányzat vezetői miként eddig, úgy ezután is minden segítséget megadnak a bűnüldöző és igazságszolgáltatási szervezeteknek a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában 2009. január 7-én történt kettős gyilkossággal összefüggő nyomozáshoz.

Csepel polgármestere és két alpolgármestere ugyanakkor a leghatározottabban elítéli mindazokat, akik az írott és elektronikus médiát felhasználva a tragédia áldozatainak emlékét akarják bemocskolni. Németh Szilárd fideszes képviselő a TV2 Mokka című műsorának március 26.-ai adásában – hasonlóan korábbi megnyilvánulásaihoz – bebizonyította, hogy a csepelieket megrázó tragédiát, Takács József és Papp László halálát politikai haszonszerzésre használja fel.

A hatóságokat megelőzve Németh Szilárdról, – aki ellen más ügyben az ügyészség már eljárást indított – csepeliek mondtak ítéletet, amikor felháborító aljasságnak nevezték kegyeletsértő ámokfutását.

Budapest, 2010. március 26.

Tóth Mihály
Csepel polgármestere

Orosz Ferenc
Csepel alpolgármestere

Horváth Gyula
Csepel alpolgármestere

Csepel.info legutóbbi cikkei a témában:

Önkormányzati lakást is szerzett a gyanúba keveredett rendőrkapitány

Németh Szilárd országgyűlési képviselő írásbeli kérdése a Kovács Tamás legfőbb ügyészhez

MSZP-s vezetők kettős beszéde a kettős gyilkosságról

Ezért ölték meg a csepeli iskolaigazgatót?

Újabb részletek a csepeli kettős gyilkosságról – Itt elolvashatják az eredeti levelet

A Csepel.info népi mozgalma:

Podolák menjen tanúskodni!

A Csepel.info tényfeltáró cikksorozata a csepeli kettős gyilkosságról:

A csepeli kettős gyilkosság – I. A „Pártiskola”

A csepeli kettős gyilkosság – II. Sikkasztás és „fekete doboz”

A csepeli kettős gyilkosság – III. Az iskolai betörés és a gyilkosság

A csepeli kettős gyilkosság – IV. A párt összezár

További cikkek a témában:

A terror iskolája – Amitől a pszichológus-kríziscsoport is kiakadt

Családi ügyekről tárgyaltak – állítják a kettős gyilkosság előtti egyeztetésekről

Podolák és Avarkeszi távozását követeli a csepeli Fidesz

Kettős gyilkosság: a rendőrség nem hallgatta ki a legfontosabb tanút!

8 hozzászólás “Csepeli-gyilkosság – A helyi MSZP a felelős?” bejegyzésre

  1. buksi szerint:

    Csepeli!
    Hozzászólás, vélemény?
    Vagy épp a táska tartalmát daráljátok?

  2. Hugi szerint:

    Lecserélhetik a logójukat a vörös szegfûrõl a véres táskára.

  3. buksi szerint:

    csepeli épp a grafikussal tárgyal

  4. Nagyapó szerint:

    Hogy van? Avarkeszi államtitkár felesége Deme helyettese volt? Nem tűnt fel neki semmi, nem szólt férjének? Ennyire naiv lenne?
    És egy kíváncsi kérdés: az MSZP csepeli vezetői, plusz a rendőrkapitány,vajon rábeszélték a feljelentésre Takácsot, vagy lebeszélték róla?
    Felrémlik nekem egy régi régi történet . Kádár et. rábeszéli Rajk et.-at, vállalja el a kémkedés vádját, nem lesz semmibaj. Hogy ez miről jutott eszembe, nem tudom.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. obama szerint:

    Kiváncsi lennék arra, hogy az iskolában dolgozó Gulyás Gábor, aki ráadásul jogi végzettségű és tudtommal a közbiztonság élharcosa, miért nem tett semmit Deme ámokfutása ellen (tanuló bántalmazása, csalás, sikkasztás stb.)? Mint a bűnözővé vált Deme párttársa, miért nem próbálta meg még időben jobb belátásra bírni, viselt dolgait a pártvezetés előtt feltárni, a feljelentését elősegíteni?
    Azt sem tudom elhinni, hogy Avarkeszi felesége ne mesélt volna az iskolában történtekről, vagy ne jutott volna el hozzá is Takács József segítségkérése. Takács József precíz feljegyzéseket készített mindenről!
    Avarkeszi, Podolák, Tóth, Orosz, Zanati, Gulyás, Szenteczky, Borsány, homokba dugták mind a fejüket, magára hagyták Takácsot, ezért kellett meghalnia két embernek! Legyen örök lelkiismeretfurdalásuk, akár eléri őket a törvény szava, akár nem!!!!!

  6. nem csepeli szerint:

    obama: sajnos szerintem ezeknek nincs lelkiismeret-furdalásuk.
    A törvény se fogja elérni őket. Bár még reménykedem, de az igazi bűnösök
    ellen nem fognak bizonyítékokat találni. Volt idejük eltüntetni egy év alatt, amíg a rendőrség egészen “véletlenül” nem csinált semmit.
    Elképesztő, mi folyik ebben az országban és Csepelen. Bár én nem vagyok csepeli, de ismertem az egyik áldozatot, Papp Lacit és szeretném, ha a bűnösök megkapnák a méltó büntetésüket.
    Én tudom, hogy az ügyvédek dolga (és tisztelet a kivételnek, akik tényleg
    tisztességes emberek) hogy a védencüket védjék hazugságok árán is, de ezt Deme sem úszhatja meg. Mert a felvételen Kun Takács táskáját kéri, és abban ugye a feljelentési papírok voltak Deme ellen. És ne jöjjön már Deme ügyvédje azzal, hogy Deme is könyörgött az életéért blabla. Ha két embert ilyen kegyetlen módon kivégzett Kun, miért pont Deme életét hagyta meg? Ne nézzék már hülyének az embereket.
    Ez az egész előre el volt tervezve.

  7. unkasz szerint:

    Egyet értek az előttem szólóval. Néha már az én pofámon ég a bőr, hogy mennyire hülyének nézik az embereket. Kétség nem férhet Deme bűnösségéhez, még ha a jog útvesztőjéből ki is vezeti az ördög ügyvédje.

  8. Tóth Mária szerint:

    Avarkeszi neje nem naiv,esetleg ő is nagyon szereti a pénzt!!!!!! Talán ezért nem szólalt meg.

Itt lehet hozzászólni !