Interjú: emberi mulasztás is okozhatta a csepeli robbanást

TV2 Mokka

Felrobbant a MOL egyik csepeli 5000 köbméteres üzemanyagtartálya. Éppen tisztították, amikor belobbant a bent lévő anyagmaradék. Egy 30 év körüli munkás meghalt, csak órákkal a robbanás után tudták kihozni a holttestét a tűzoltók.

Gedeon András, a Munkavédelmi Főfelügyelőség szóvivőja a Tények reggeli adásában azt mondta, hogy vizsgálatot indítottak a robbanás miatt, de egyelőre lassan haladnak, mert őket sem engedik be a területre, így a körülményeket nem tudják vizsgálni. Azt akarják kideríteni, hogy pontosan milyen eszközöket használtak a tartály tisztításához és hogyan tisztították a tartályt, amikor a robbanás történt. Azt mondta: nem zárható ki az emberi mulasztás, de a műszaki hiba sem, épp ezt akarják kideríteni.

Forrás: TV2

3 hozzászólás “Interjú: emberi mulasztás is okozhatta a csepeli robbanást” bejegyzésre

  1. donquijote szerint:

    Sajnos úgy is kihozzák hogy az áldozat volt a felelős így nem kell bírságot meg kártérítést fizetni.
    Részvétem az áldozat hozzátartozóinak.

  2. Huba szerint:

    Nagyvonalakban:
    A MOL megbízott egy vállalkozót az “5002”-es tartály tisztításával, mert lejárt az engedélye és ilyenkor a tisztítás kötelező.
    A vállalkozó megbízott egy alvállalkozót a munka elvégzésével. A vállalkozónak rendelkeznie kell a legszigorúbb munka és tűzvédelmi szakképesítéssel. Hogy az alvállalkozó is rendelkezett ezekkel nem tudom, de ha igen, akkor nem tartotta be.
    Tudomásom szerint a tartályban dolgozó, steklámpát (1500,-Ft) használt rb lámpa helyett (100.000,-Ft)
    Összehasonlításként: a telepen a mobil használata is tilos!……………..

  3. donquijote szerint:

    Akár hogy is történt talán ez is a mostani “kleptokrácia” eredménye, milyen különös lenne hogy ilyenkor a mol a saját jól képzett , felszerelt csapatát vetné be, de minek is tartanának fent egyet jobb kiadni, vállalkozónak,alvállalkozónak, mert úgy csurran cseppen mindenkinek, mondjuk mindenhol így megy sajnos.

Itt lehet hozzászólni !