Jedlikes sikerek az atlétikai diákolimpián

Csepel.hu

Szép eredményeket értek el a Jedlik Ányos Gimnázium atlétái a szeptemberben és októberben megrendezett atlétikai diákolimpia ügyességi csapatbajnokságán.

A megméretésre idén nevezési rekord érkezett, ugyanis a körzeti, vármegyei versenyeken szeptemberben 2.224 iskolai csapat több mint 15 ezer versenyzővel vett részt, az országos döntőre pedig 279 iskolából 1.447 sportoló jutott el.

A budapesti ügyességi csapatbajnokságot szeptember 19-én rendezték meg az IKARUS sportpályáján. A Jedlik Ányos Gimnázium három lány és három fiú együttest indított, és mind a hat csapat a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A lányok és a fiúk is súlylökésben, diszkoszvetésben és gerelyhajításban versenyeztek. A lány csapat tagjai: Dankó Patrícia, Fidrich Viktória, Lambovics Luca, Szabó Henrietta, Vágó Zsófia. A fiú csapat tagjai: Fidrich Máté, Moskola Bálint, Raffay Keve, Szabó Bence, Tari Zoltán.

Az országos döntőt október 9-én rendezték meg a Nyíregyházi Atlétikai Centrumban. Mivel a budapesti versenyen mind a hat jedlikes csapat az élen végzett, a nyíregyházi döntőben is szerepelhettek. A lányok gerelyhajításban elsők, súlylökésben hetedikek, diszkoszvetésben pedig kilencedikek lettek. A fiúk gerelyhajításban másodikak, diszkoszvetésben harmadikak, súlylökésben pedig kilencedikek lettek. A lány csapat tagjai: Balogh Anna, Harangozó Kinga, Lambovics Luca, Szabó Henrietta, Vágó Zsófia. A fiú csapat tagjai: Fidrich Máté, Moskola Bálint, Raffay Keve, Szabó Bence és Tari Zoltán.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !