Gyalogátkelőhelyeket építenek a II. Rákóczi Ferenc úton is

Csepel.hu

Döntés értelmében a csepeli önkormányzat az illetékes Főváros helyett vágott bele a gyalogátkelőhelyek építésébe. Miközben Budapest vezetése nem tartotta fontosnak feladata elvégzését, a kerületi városvezetés 2023. júliusában 21 tervezési szerződés megkötésével összesen 25 db új zebra létesítésére szerződött.

Az önkormányzat mielőbb szeretett volna belevágni az építkezésbe, azonban a Főváros illetékes cégével, a Budapest Közúttal az egyeztetések elhúzódtak. Pedig információink szerint nemcsak személyes, hanem online egyeztetések is zajlottak, ennek ellenére a szükséges forgalomtechnikai hozzájárulásokat csak 1 év után kapták meg.

Hogy mi volt a tárgyalások elhúzódásának oka, nem tudni. Valószínű a bürokrácia lehetett a probléma, esetleg, hogy későn vonta be a Közút a BKK-t a feladatba, nem ismeretes. A lényeg azonban, hogy a megígért gyalogátkelőhelyek meg fognak épülni.

Jó hír, hogy közben kézzelfogható eredmények is vannak: a Szentmiklósi úton 7 db gyalogátkelőhely építése folyamatban, az elsőket a Varrógép és a Tihanyi utcáknál már el is kezdték megvalósítani. A különösen veszélyesnek számító II. Rákóczi Ferenc útra, az Almafa és a Szilvafa utcákhoz tervezett zebrákat pedig az építési engedélyek várható év végi megérkezése után mielőbb meg fogja építeni az önkormányzat, hogy biztonságosabbá tegyék a forgalmas úttesten való átkelést.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !