Teherautókat ellenőriz a közterület-felügyelet

Csepel.hu

 A kép ilusztráció

Augusztus elején megkezdte Csepel Közterület-felügyelete a korlátozott forgalmú övezetbe – hivatalos nevén a 12 tonnás zónába –  történő behajtások ellenőrzését a térfigyelő kamerarendszer rögzített képein keresztül.

Az ellenőrzés két útszakaszra terjedt ki, az egyik a Csepeli úton, a Plútó utcánál, illetőleg a Kossuth Lajos utcán, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelőintézete előtt.

Fenti helyszíneken, a kihelyezett közúti közlekedési jelzőtáblák hatálya alapján 12 tonna súlyhatárt meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel közlekedni tilos.

Csepel Közterület-felügyelete tájékoztatása alapján a térfigyelő kamerarendszer rögzített képei alapján szeptember 6-ig több mint 200 esetben történt ilyen jellegű szabályszegés dokumentálása.

Szabályszegés elkövetése esetén a fix helyszíni bírság összege 2024 augusztus 15-ig 39.000 Ft, augusztus 15 után pedig 47.000 Ft.

Csepel Közterület-felügyelete szeptember hónap folyamán is következetesen tovább folytatja, célirányosan ellenőrzi a fenti útszakaszokra történő behajtások jogszerűségét, tájékoztatta portálunkat a helyi közterület-felügyelet. Hozzátették: a fenti két kiemelt helyszínen kívül, a behajtások jogszerűségének ellenőrzése  a továbbiakban ismételten kiegészül még a Plútó utcában, – szintén a térfigyelő kamera rendszer rögzített képeinek felhasználásával-  a tehergépkocsik behajtásának ellenőrzésével is.

Csepel Közterület-felügyelete ezúton is felhívja a tisztelt tehergépkocsik, vontatók vezetőinek, és tulajdonosainak figyelmét a jogszabályok következetes betartására, a jogosulatlanul, behajtási engedélyek nélkül történő úthasználattól való tartózkodásra.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !