Darth Vader Csepelen: pedig csak egy buszmegállót festenek ki

Csepel.info

A Németh Szilárdhoz kapcsolódó mémoldal a gonosz birodalmának mesterkedését látja abban, hogy a csepelieké maradt a Kis-Duna-part, nem épülhetnek lakóparkok és szállodák

Hamarosan készen lesz a Rákóczi Kert előtti buszmegálló festése. Az utazók, leginkább a gyerekek örömére bő tíz éve építi és festi az önkormányzat csepeli buszmegállókat. Ez a falfestmény mégis elemi erejű dühöt váltott ki Németh Szilárdból. Akkorát, hogy a rezsibiztos mémoldalán Darth Vaderrel ábrázolják a polgármestert.

A csepeli Kis-Duna-partra a 2010 előtti években haszontalan, ám értékes ingatlanvagyonként tekintett az akkori fővárosi és csepeli önkormányzat. Ezért a két önkormányzat befektetőknek adott el egy-egy partszakaszt. Az egykori Napközis Tábor helyére hatalmas, hat épületből és hat szintből álló, fallal körülvett “luxuslakópartot” terveztek. A Kis-Duna öböl mellé egy szintén hatszintes wellness hotel komplexum épült volna – ha teljesül az akkori, baloldali vezetés álma.

A tervet a part védelmére összefogó csepeli civilek és a Németh Szilárd által vezetett Fidesz hiúsították meg. Németh az Ifjúsági Tábor ebédlőjében 2009-ben kijelentette:

“Gazember, aki be akarja építeni a Kis-Duna partot!”

A csepeliek 2010-ben a part megvédésének valamint a Csepel SC önkormányzati tulajdonba vételének ígéretével választották polgármesternek Németh Szilárdot. Eleinte nem is okozott csalódást. Mindenki másnak megakadályozta, hogy beépítse a Kis-Duna-partot. Ezt a munkát Borbély Lénárd polgármester folytatta, és 14 év alatt Budapest legszebb zöld Duna partja lett a terület. Fejlesztése pihenő-játszó, kikapcsolódásra, sportra is koncentráló tervek mentén történt: pont úgy, ahogy 2010-ben, az akkori Fidesz ígérte. Az évek alatt a Daru domb hajléktalantáborból kerékpáros-rolleres-görkoris családi paradicsom lett, és a kalózhajós játszótérre is messziről járnak kikapcsolódni. A Napközis Tábor lepusztult területét Borbély Lénárd polgármester mentette meg azzal, hogy az önkormányzat visszavásárolta. Aztán teljesen megújulva adták vissza 2021-ben a csepeli gyerekeknek. Ahogy szépült, úgy vált egyre értékesebbé a csepeli Kis-Duna-part.

A sportfejlesztés is zökkenőmentesen ment, egészen az egykori Ifjúsági Táborba tervezett kézilabda csarnokig. Azt ugyanis Németh Szilárd nem támogatta. Mint kiderült, megtetszett neki az ötlet, és ő akarta ide építeni a saját birodalmát (később az AMK mellett megépült csarnokot is magának követelte). De a birkózó akadémia építése eleinte csak egy újabb nagy, pozitív lépést ígért Csepelnek. Az önkormányzat képviselő testülete is azért mondott rá igent, mert lombkorona alatti épületről, alsó szintjén pedig a Csepeli Birkózó Club 2,4 milliárd forintjából épülő otthonáról volt szó.

Németh Szilárd aztán mindenkit átvert és milliárdokat nyúlt le

Hiába voltak szépek eleinte az ígéretek és a tervek is, Németh Szilárd csak a fejlesztésre kapott közpénz-milliárdokat tartotta meg, az ígéreteit megszegte. A KIMBA épülete az ígértnél egy szinttel magasabb lett, mert saját magának is betervezett egy hatalmas irodát (közpénzből még egy Németh Szilárd festmény is készült a rezsibiztos dolgozószobájába). A földszintet elorozta a Csepeli Birkózó Clubtól, akiket azóta sem enged be otthonukba. “Ezt a pénzt én szereztem, ez az enyém!” – ordította egy megbeszélésen, amikor megkérdezték, hogy miért zárja ki a csepeli birkózókat az otthonukból. Az épületet kordonnal vette körül, hogy megmutassa: ez az ő birtoka, nem a csepelieké, és oda csak az ő engedélyével szabad belépni. A Csepel SC-ből szintén kitiltotta a nem alá tartozó sportszervezeteket. Jól mutatja a hatalmát, hogy a csepeli MSZP képviselői a klub területén maradhattak, és már neki dolgoznak. Végül pedig a KIMBA mellett fekvő telekre is bejelentette az igényét: állítása szerint sportkollégiumokat, a terveket ismerők szerint szállodákat akar ott építeni.

A többi már ismert: Borbély Lénárd polgármester nemet mondott a part megvételére, beépítésére, valamint Németh vagyoni követeléseire. Utóbbiba beletartozott a Csepeli Munkásotthon és a Laurencz László Sportcsarnok átadása is.

Németh Szilárd Budán élő polgármesterjelöltje odaadná a rezsibiztosnak Csepel vagyonát, és vele a költségvetés jelentős részét

Csepel polgármestere azt is kifogásolta, hogy a CSBC nem költözhet be az otthonába, és kordonnal vették körül a sportcsarnokot. 2021. június 30-án Borbély a saját kezével bontotta le a kordont, de az épületből rendőrt hívtak rá, majd a kordont visszaépítették és lelakatolták. Ezért a rezsibiztos a polgármestert és alpolgármestereit kizárta a Fideszből, majd összefogott az ellenzékkel, hogy megbuktassa egykori párttársát. A Németh Szilárdhoz kapcsolódó egyik mémoldal pedig Darth Vader mesterkedéseként mutatja be, hogy a csepeli Kis-Duna-parton szállodák helyett sportpályák, lakópark helyett játszóterek épültek, és bárki itt töltheti a szabadidejét.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !