Átadták a megújult Napközis Tábort

Csepel.hu

Július 3-án megnyitotta kapuit a felújított csepeli Napközis Tábor. A létesítmény teljeskörű korszerűsítése bruttó 1,8 milliárd forintból valósult meg. A tábor ünnepélyes átadása után egész napos családi rendezvénnyel, változatos programokkal várták a látogatókat.

A gyerekek július 5-től vehetik birtokba a tábort és csaknem hat héten keresztül élvezhetik a szünidőt az újjávarázsolt komplexumban.

„A Napközis Tábor átadásával ismét gazdagodott a kerület” – hangsúlyozta megnyitó beszédében Borbély Lénárd polgármester. Emlékeztetett, a korábbi szocialista kerületvezetés egy elhibázott döntés folytán a tábort bezáratta, és egy ingatlanfejlesztő cégnek értékesítette. 2007-ben a telken lakópark építését tervezték. A Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért civil szervezet segítségével azonban sikerült mindezt meghiúsítani. 2016-ban a jelenlegi önkormányzat visszavásárolta az értékes ingatlant és a mellette lévő sportközpontot is megvette a magyar államtól. „Ezt a komplexumot önerőből nem sikerült volna felújítanunk. Óriási köszönettel tartozunk Tarlós István, korábbi főpolgármesternek és a Fővárosi Közgyűlés akkori tagjainak, akik összesen 460 millió Ft értékű TÉR_KÖZ pályázattal hozzájárultak a felújításhoz. Ugyanakkor köszönet illeti a Magyar Labdarúgó Szövetséget is (MLSZ), hisz 516 millió forintos támogatással segítették a sportpálya létrejöttét. A létesítmény megvalósításához az önkormányzat bruttó 86 millió forintot biztosított. De nem jutottunk még a fejlesztés végére, hisz a műfüves pálya mellett a jövőben kialakításra kerül még egy kisebb, élőfüves sportpálya is” – emelte ki Borbély Lénárd. Egyúttal hozzátette az önkormányzat jövőbeli célja, hogy megőrizze a Kis -Duna-part természetes környezetét, ezért arra kérte a Csepelen élőket és a civil szervezeteket, hogy továbbra is fogjanak össze és vigyázzanak közösen e féltett természeti értékre. „Őrizzük meg e kincsünket, hogy ne csak a gyermekeink, de az unokáink is élvezhessék.”

A beruházás háttere

A korszerűsítés nyomán a Napközis Tábor teljes területe megújult. Az építési beruházás teljes költsége bruttó 1, 18 milliárd forint volt. Az önkormányzati önerő összege 720 millió forintot tett ki. Az 500 m2 alapterületű főépülethez ebédlő, melegítőkonyha, vizesblokkok, irodák, teakonyha, porta, gondnoki lakás tartozik. Négy darab, egyenként 120 m2 -es pavilon épületet is kialakítottak, melyekhez két csoportszoba és vizesblokkok tartoznak. Minden épület hűtő-fűtő rendszerrel van ellátva, ami lehetőséget nyújt a létesítmény téli-nyári használatára. A tábor területén egy 180 m2 alapterületű fedett, oldalról nyitott kerti építményt is kialakítottak. A főépülethez kapcsolódó, kb. 120 m2-es térkő burkolatú terasz napvitorlás árnyékolást kapott. Új játszóeszközöket helyeztek ki: kilátótornyot csúszdával, trambulinokat, kötélpályát, mászókákat, hangjátékokat. Ugyanakkor ivókutak, asztalok, padok, párakapuk, tűzrakók is találhatók a tábor területén. Labdafogó hálóval, focikapukkal és kosárpalánkokkal ellátott, aszfalt burkolatú sportpályát is építettek, valamint röplabdahálót is elhelyeztek.

A kert teljes területén öntözőrendszert építettek ki. 80 fát és 3400 darab cserjét telepítettek. Új kerítést alakítottak ki az ingatlan Hollandi úti, valamint a Kajak-Kenu Sporttelep felőli oldalán. A Hollandi út mentén új aszfaltburkolatú járdát is építettek, valamit felújították a kerítést a Kis-Duna felőli oldalon.

Játékok, élmények, programok

A tábor ünnepélyes megnyitása után rengeteg izgalmas program várta a családokat. Az egész napos rendezvényre sokan látogattak ki. Színpadra lépett az Island Rock és az Egyszervolt Mesezenekar is. Délután pedig capoeira bemutató és Szemerey László bűvész műsora szórakoztatta a közönséget.

A rendezvény egyik legkedveltebb helyszíne a NERF pálya volt, ahol különleges szivacslövedékekkel lőhettek célba a résztvevők, de a virtuális valóság játékokat, a vízen járó labdát és a buborékfocit is sokan kipróbálták. A körhinta, a kisvasút most is nagyon népszerű volt, csakúgy, mint az óriás és ökojátszótér. Az arcfestés, a lufihajtogató bohóc és a karikaturista sok gyermek arcára csalt mosolyt. A kézműves foglalkozások pedig ezúttal is az aktív kikapcsolódást szolgálták.

Programok szülőknek is

A szervezők a szülők kikapcsolódásáról is gondoskodtak. Az „Anya szobában” dietetikai, kozmetikai és smink tanácsadás, fodrászkodás várta az érdeklődőket. Az „Apa szobában” pedig darts, flipper és csocsó garantálta a jó hangulatot. Valamennyi korosztály számára igazi különlegesség volt a veterán Ikarus 55 busz, mely a Szent Imre tér és a tábor között félóránként szállított utasokat. Az egész napos családi forgatagban mindenki megtalálhatta a számára legérdekesebb kikapcsolódást.

A rendezvény záróakkordja Wolf Kati fellépése volt.

 

Az eseményről készült rengeteg fotó itt.

Csepel.hu

40 hozzászólás “Átadták a megújult Napközis Tábort” bejegyzésre

  1. Katalin szerint:

    Narancssárga lufik, narancssárga székek! Legalább egy napközis táborban nem kellene sulykolni a politikát! Kék, piros lufi nem volt? Más színű széket nem lehet kapni? Amúgy jó, hogy van napközis tábora ismét Csepelnek! 1967-1971 között én is minden nyáron ott voltam, igaz szerényebb körülmények közt!

  2. Ibolya szerint:

    Az igazi ! Ibolya.

    Viszont van szép piros ” kalapja ” a Polgármesternek.
    A fotósnak ilyenekre jobban oda kellene figyelnie!
    A tábornak örülünk,szép lett!

  3. pl szerint:

    Bohócsipka az….

  4. Gary Ridgeway szerint:

    Na, végre kész, átadták, ennyi…
    És?

  5. Horváth János szerint:

    Alig várom, hogy kipróbálhassam a mászókát! 😉

  6. Gary Ridgeway szerint:

    Költői kérdés:
    – ki találta ki a Markúr utca páros oldalán a járda aszfaltozását, úgy kínjában? 😁
    Annyiból érdekes, hogy a járda alatt egy 60 éves 10kV-os földkábelt toldozgatnak időközönként, így lehet a közeljövőben újra fel kell bontani. 😁😜😂🤣👏👍

    Hallom a Polgit péntekre meghívták az idősek otthonába. Most sem megy el? 😜✌

  7. Atesz szerint:

    Az nem Fidesz lufi!

    Beérett a sütőtök. 😉

  8. V. P. szerint:

    Igazi párthű sütőtökfejek.😀

  9. Lili Züllig szerint:

    Lesz tűzijáték idén augusztus 20-án?

  10. Gary Ridgeway szerint:

    Lili!
    Mindenki picsájára ráverünk Európában, az 5,3%-os infláció mellett. 😜👍

  11. Tóth kati szerint:

    Ezt a pénzf is ellopta az a csúnya kormány és a népnek adta.Fujj!!

  12. Tóth kati szerint:

    Láttátok Karácsony milyen szép sétaparkot csinált a rakparton?Öröm ott sétálni,ropogósra sülhetsz,miközben megfulladsz a benzingőzben.Ez igen,így csinálja egy igazi kretén.

  13. Gary Ridgeway szerint:

    A “csepeli idősek otthonába”a mai rendezvényre meghívást kapott a Polgink.
    Természetesen nem ment el, pedig őt várták. 😁👏👍

  14. Attila szerint:

    Csepelen másképp süt a nap katikretén?

  15. csakúgy szerint:

    Miért nem ment el a polgi (Lénárdka) az Olajágba? Nagyon várták? Derogál neki?

  16. Gary Ridgeway szerint:

    Kérdezem:
    – miért nem indítottak jégkárelhárító rakétákat, ha már van?

  17. Gary Ridgeway szerint:

    csakúgy!
    Soha, egyik meghívásnak sem tett még eleget! 😜

  18. lutria szerint:

    Tóth kati#Aha,azt látta már hogy a mindenhez értő kormány milyen sétaparkot építtetett az újpesti rakpartra (Moszkva sétány)a Duna úszó Aréna építéséhez kapcsolódva?Azzal kezdték hogy kivágták az összes fát ami volt a parton-11-12óra után nincs semmi árnyék,az az igazi embersütöde.

  19. Gary Ridgeway szerint:

    lutria!
    Ezek a pusztításhoz kegyetlen módon értenek… 😒

  20. PáLoS TReND szerint:

    Még több semmirekellő senkiházi funkcionárius szarzsák nem akadt volna a városházáról?!…- hogy már közeli képet se lehessen csinálni?!
    Kiábrándító, hogy ennyi dologtalan szemetet, semmi perc alatt összehoz egy fotózás és létesítmény avató!!!…- miközben könyörögni kell egy-egy fogadóórára való bejutásért.
    Fujj!!!

  21. Gary Ridgeway szerint:

    Mivel nem voltam itthon több, mint 2 hétig, így ma meglepett, hogy a királymajori üzletsort 9-e óta nem sikerült rendbe raknia a tulajdonos Önkorinak?
    Fasza!

  22. csakúgymondom szerint:

    Aktuális, hírértékű hírek?

  23. Gary Ridgeway szerint:

    Ide is idebaszod? Tele van a Youtube vele, nekem a tököm már veletek.

  24. Horváth János szerint:

    Téged nem dühít Brüsszel?!?

  25. Gary Ridgeway szerint:

    Mármint engem? 😁
    Nem! 😜
    DE látom, napok óta semmi nem történik a kerületben.

  26. Gary Ridgeway szerint:

    Ma sem történt semmi?

  27. Gary Ridgeway szerint:

    Ma sem történt semmi? 2.0

  28. Gary Ridgeway szerint:

    Ma sem történt semmi 3.0

  29. Gary Ridgeway szerint:

    Ma sem történt semmi… 4.0

  30. Gary Ridgeway szerint:

    Ma sem történt semmi???

  31. Gary Ridgeway szerint:

    Akkor ma sem…
    A “kedvenc” Kína támogatja a tálibokat! Tudtátok? Akkor a migrációt is. Nesze.

  32. robi szerint:

    Miért marad el a csütörtöki BLSZ 1. mérkőzés a Béke téren?

    Igaz a hír, amit a Pestszentimre SK honlapján olvashattunk a halasztásról?

  33. Gary Ridgway szerint:

    Akkor ma sem történt semmi sem?

  34. Gary Ridgway szerint:

    Na, ma van új “hír”! 😜👍

  35. Gary Ridgway szerint:

    Törölgettek, már megint?
    Azért titeket minősít, hogy ez a poszt kint van másfél hónapja. 😁

  36. […] a másik részét pedig szintén önkormányzati forrásokkal pótolva a közelmúltban átadott Napközis Tábor újraépítésére költötte a kerület. A Brenner János parkot 2019. június 12-én adták […]

  37. […] A csepeli Kis-Duna-partjára tervezett kollégium óriási vitát kavart, miután az önkormányzat képviselő-testülete a terület eladását elutasította, és ezzel meghiúsította az építkezést. A csepeliek által közkedvelt partra – más helyszíneken – korábban több lakóparkos, szállodai vagy wellness-szállós beépítési terv készült, de ezeket a lakosság többsége elutasította. Éppen Németh Szilárd polgármestersége idején sikerült a part nem sportcélú beépítését végképp megakadályozni. Az egyik ilyen cég – ők lakóparkot akartak a parton – kétmilliárd forintra akarta perelni az önkormányzatot a kudarc után, ám szerencsére csődbe mentek, mielőtt a per elkezdődött volna. Azt a telket az önkormányzat aztán visszavásárolta, és azon a helyszínen építették újra, adták át a Napközis Tábort tavaly a csepeli gyerekeknek.  […]

Itt lehet hozzászólni !