A csepeli MSZP már Németh Szilárddal kampányol

Csepel.info

Őket jobban szereti a fideszes rezsibiztos, mint a kormánypárti polgármestert, aki ellen bármire képes. Még Csepel megkárosítására is. Ezért kell a polgármesternek megbuknia, és kell újra MSZP-s vezetés Csepelre – üzenik a helyi szocialisták. Ennyire megváltozott a világ? Csak annyi biztos, hogy a három csepeli MSZP-s képviselő közül kettőnek még a munkahelye is Németh Szilárd alapítványánál van.

“Amíg Csepel polgármestere Borbély addig Németh a kormány segítségével mindent el fog követni a kerület megkárosítására akár a saját kárára is. Borbély Lénárdnak mennie kell!” – ezzel kezdte az üzengetést a csepeli MSZP az egyik közösségi csoportban.

A csepeli szocialisták a Fideszt nem szeretik, de Németh Szilárddal egy követ fújnak

A vezetés megbuktatása közös cél

Németh Szilárd az elmúlt hat évben mindent megtett azért, hogy Borbély Lénárd fideszes polgármestert – és vele saját pártját – megbuktassa Csepelen. Ennek okairól Ábel Attila alpolgármester is nyilatkozott. Miután a buktatás 2019-ben nem sikerült, maradt a Fideszből való kizárás. Ez 2023 tavaszára jött össze: a csepeli polgármester és az alpolgármesterei úgy repültek a Fideszből, hogy nem is védekezhettek az ellenük szóló, állítólagos vádakkal szemben.

A konfliktus okairól annyit lehet biztosan tudni, hogy Németh Szilárd 2014-es leköszönése után sem volt képes  elengedni a kerület közvetlen irányítását. Ragaszkodott a polgármesteri hatalomhoz, és bosszút állt elvesztéséért. Amikor 2019-ben nem sikerült megbuktatnia párttársait, új követelései lettek: már nem a polgármesteri hatalmat akarta, hanem “csak” a csepeli önkormányzat vagyonát. Mégpedig a saját alapítványába.

Németh elsőként a csepeli Kis-Duna-part egy részének, a Csepeli Munkásotthonnak, a Laurencz László Sportcsarnoknak és az önkormányzati tulajdonú csepeli sportegyesület átadását követelte a kerület vezetésétől. A Kis-Duna-parton – állítása szerint – többemeletes sportkollégiumot, a kerület vezetése szerint szállodát épített volna. A konfliktust tetézte, hogy bár a Kis-Duna-parton Németh Szilárd birkózócsarnokának alsó szintje a Csepeli Birkózó Club otthonának épült – erre összesen 2,4 milliárd forintot kapott a CSBC, amit átadott a KIMBA-nak az építkezésre -, Németh végül kizárta őket az épületből, saját otthonukból.

A csepeli szocialisták jól fekszenek Szilárdnál

Nem sokkal azután, hogy Németh Szilárd alapítványa állami forrásból megvehette a Csepel SC-t, a csepeli önkormányzat sportegyesületeit kitiltották a Csepel SC-ből. Nem ez történt azonban a csepeli MSZP frakció tagjainak sportegyesületével: ők maradhattak.

A jó viszony az elmúlt években tovább mélyült. Az önkormányzati képviselők 2023-as vagyonnyilatkozataiból kiderül, hogy a csepeli MSZP három fős frakciójából már ketten is Csepel SC-ben, vagyis Németh Szilárdnál dolgoznak. Takács Krisztián frakcióvezető annak a Csepel FC-nek a szakmai vezetőjeként kap fizetést, és annak a Kft-nek a tulajdonosa, melynek telephelye a Béke tér 1., vagyis a Csepel SC telephelye. Ahová mások 2022 óta be sem tehetik a lábukat. Losonci Róbert, a frakció másik MSZP-s tagjának vagyonnyilatkozata szerint ő a sporttelepre bejegyzett Csepel FC Kft. mellett közvetlenül a Csepel SC-től is kap a fizetést.

Csepel.info

4 hozzászólás “A csepeli MSZP már Németh Szilárddal kampányol” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Nem igazán értem a cikkírót. Az, hogy az ellenzék meg akarja buktatni Borbélyt természetes, az pedig, hogy Németh is ezt akarja, még nem jelenti az együttműködést. Németh nem változott, mindig is ilyen gátlástalan törtető fazon volt és Ti, akik most féltitek a hatalmatokat, na meg a jó kis zsíros állást, zokszó nélkül kiszolgáltátok. Azt hittétek, ha megengeditek neki, hogy az a förmedvényt a Duna-partra építse, akkor befogjátok a száját, pedig csak vérszemet kapott.

  2. robi szerint:

    Bizonyos üzleti kapcsolatok automatikusan nem jelentenek politikai együttműködést, de az átlagos helyi polgár fantáziája beindulhat.

    Kire szavazok én most valójában?

  3. Gary Ridgway szerint:

    robi! Jó a kérdés! Kire is szavaz valaki valójában, most? Ugyanúgy a gusztustalan Fideszre, mert egyelőre nincs más. Bár mindig lehetne úgy kihozni a sztorit, hogy éppen csak rezegjen az a léc.

  4. […] csepeli MSZP három képviselőjéből közben ketten már a Németh Szilárd alapítványaihoz tartozó Csepel SC-ben dolgoznak, Dukán András pedig, a Momentum polgármester-jelöltje Németh Szilárd visszhangjaként […]

Itt lehet hozzászólni !