Az Ibiza visszavág

“Példátlan bosszúhadjáratba kezdtek Csepelen”

Csepel.info

Ibiza  lakópark

A “lakópart” terve sokakban megdöbbenést keltett: most megbűnhődnek?

Az Ibiza-Építő Kft. szabálytalan és engedély nélküli építkezéssel gyanúsított meg több háztulajdonost a csepeli Kis-Duna part mentén. A Csepel.info úgy tudja, hogy a meggyanúsított tulajdonosok megegyeznek azokkal a magánszemélyekkel, akik a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület keretében mindeddig sikerrel akadályozták meg az Ibiza Kis-Duna partra tervezett többszintes lakóparkját.

A Kis-Duna part családi házas, azaz 1-2 szintes környezetébe szintén hatszintes wellness épületkomplexumot álmodó csepeli önkormányzat feltűnő gyorsasággal indította meg az eljárásokat, a feljelentett lakók pedig akkor is kellemetlen és megalázó tortúrának néznek elébe, ha a gyanúsításokból egyébként semmi nem igaz. Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője szerint az eset különösen botrányos, hiszen valószínűsíthető, hogy az Ibiza magánnyomozást folytatott az ellene fellépő civil szervezet tagjai ellen, és megszerezve azok személyes adatait, címeit, kizárólag bosszúból indították ellenük az eljárásokat –  közpénzből. 

Az Ibiza-Építő Kft. szorosan a Kis-Duna partjára tervezett, falakkal és kamerarendszerekkel védett  több emeletes luxuslakópark-tervét a csepeli civil szervezetek és a Kis-Duna part mentén élők mellett neves építészek is keményen bírálták. Lapunk úgy tudja, hogy volt olyan építész, aki kritikáját összefoglalva egyenesen azt mondta, hogy a legjobb lenne, ha az egész ormótlan építményt fognák, és leúsztatnák a Dunán egészen Mohácsig.

Az Ibiza egyik bejelentése

A beépítési tervek legkeményebb ellenfelének azonban a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület bizonyult, amely születését is a beépítési tervek elleni tiltakozásnak köszönhette. Gyorsan kibontakozó közéleti aktivitásuk, munkájuk miatt mára a kerület egyik leghatékonyabb és legerősebb civil szervezetévé nőtték ki magukat, olyannyira, hogy a közelmúltban Kertész Tibor díjjal tüntették ki őket.

– Megdöbbentett, amikor megtudtam, hogy az Ibiza azokat kezdte el feljelenteni, akik az egyesület tagjaiként évek óta dolgoznak a Kis-Duna part rendbetételéért. Mivel luxusberuházásról van szó, nyilván nagy a tét az építtető részéről, akit látványosan nem érdekel a part környezete és a már ott lakó csepeliek. Pedig ők azt szeretnék, ha nem csúfítanák meg a magával ragadó szépségű partvonalat, nem vágnák ki a part menti fákat, és nem terhelné meg egy többemeletes épületegyüttes és a vele járó több száz ember és gépkocsi a családi házas, tehát ritkábban lakott környezetet. A csepeli Királyerdő pont ennek köszönheti a Dél-Pesten kiemelkedően magas ingatlanértékét. A lakástulajdonosok emiatt szintén az építkezések egyik vesztesei lennének –  mondta el lapunknak Németh Szilárd országgyűlési képviselő.

– Eddig hat feljelentésről szereztem tudomást, valamennyi érintett tagja a civil egyesületnek.  Ez azt a gyanút erősíti, hogy az Ibiza magánnyomozást indított az egyesület tagjai ellen, és megfélemlítéssel próbálkozik annak érdekében, hogy bármi áron keresztülerőszakolják a lakópart-építést. Amennyiben azonban ez a gyanú beigazolódik, akkor Magyarországon eddig példátlan bosszúhadjáratról van szó, amely minden tekintetben megengedhetetlen. A feljelentett lakók akkor is megalázó tortúrának néznek elébe, ha a gyanúsításokból egyébként semmi nem igaz, a feljelentések kivizsgálását viszont közpénzből kell az önkormányzatnak elvégeznie. Tehát, az Ibiza – amennyiben a gyanú beigazolódik – még az adófizetők pénzét használja fel arra, hogy antidemokratikus és alávaló módon félemlítse meg a csepelieket. Egy önkormányzat nem engedheti meg, hogy saját polgárai ellen, egy zsaroláshoz vagy bosszúhadjárathoz használják fel. Ezért arra szólítom fel a csepeli önkormányzat vezetését, mindenekelőtt azt vizsgálják meg, hogy a feljelentések valóban részei-e egy csepeli polgárok ellen indított zsarolásnak vagy megfélemlítésnek – hangsúlyozta lapunknak az országgyűlési képviselő.

A Csepel.info úgy tudja, hogy nem először merült fel annak a gyanúja, hogy az Ibiza nyomásgyakorlással akarja elérni a lakópark felépítését. Néhány évvel ezelőtt például ingyenkonyhát nyitottak a tervezett luxuslakópark területén, melynek következtében ellepték a környéket az addig ott csak elvétve megjelenő hajléktalanok.

Csepel.info

100 hozzászólás “Az Ibiza visszavág” bejegyzésre

  1. Csepeli XXI szerint:

    “Lis Yan” jelentgeti fel a csepelieket?
    Mikor is indul az első gép Kinába?

  2. Hugi szerint:

    Lis Yan tudtommal nem kínai, mint ahogy a cég sem. De nem az a lényeg, hanem amit mûvelnek. És az felháborító!

  3. Csepeli XXI szerint:

    Nem ide tartozik,de….

    “A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az első eset szerdán délelőtt történt az V. kerületi Fővám téren, ahol két 50 éves férfi és egy 14 éves lány árult engedély nélkül. Az árusok az intézkedő három ellenőrt lökdösték, közben egyikük egy bottal fenyegette és ütötte őket. A támadókat a rendőrök 20 percen belül elfogták.

    Néhány órával később, Csepelen is rátámadtak a közterület-felügyelőkre. Egy 29 éves nőt kaptak rajta, hogy a Kossuth Lajos utcában engedély nélkül ragaszt ki plakátokat. A négy ellenőr elől megpróbált elszaladni, de utolérték, a nő ekkor rugdosta meg egyikük lábszárát. A támadás ellenére a nőt elfogták, és átadták a rendőröknek.

    Mindkét esetben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás.”
    Jujj,csak nem? 🙂
    Plakátokat?Hmm!

  4. ... szerint:

    Who the fuck is Lis Yan?
    Szánalmasak. Látszik, hogy semmi alapja a feljelentéseknek, csak odaírtak pár lehetséges szabálysértést és aláhúzzák ami épp az eszükbe jut.

  5. Csepeli XXI szerint:

    Jujj,azért irtam Kinát,mert nem mertem Tel Avivet irni. 🙂

    “Az Ibiza Kft. az Elephant-Holding egyik projektcége, a holding pedig a nem Csepelen élők számára is ismert lehet, hiszen a cég lakásait a Megasztár-győztes Rúzsa Magdival népszerűsíti, az énekesnő nyereménylakását is ők adták. Az énekesnő azt talán nem tudhatta – és nem is rá tartozik –, hogy az Elephant-Holding Zrt. tulajdonosa egy, az USA-ban jegyzett cég, a Prima Duna Investments Inc., egy, az angol Virgin-szigetekre bejegyzett vállalkozás, az Elephant (Europe) Ltd., illetve a Bilbao-Építő Kft. Ez utóbbi cég tulajdonosa a panamai székhelyű Aquamarket Inc., valamint az Elephant-Holding Zrt, amely a Prima Dunát váltotta. A vállalkozások élén egyébként két izraeli állampolgár – Yan és Matti Lis – áll.

    Cikkünk megjelenését követően az Elephant Holding közleményt juttatott el lapunkhoz, amelyben leszögezik: a holding szabályos, meghirdetett, nyílt pályázaton vásárolta a lakópark építésére alkalmas építési telket a Hollandi úton, majd a területet később az önkormányzat kérésére jóval kisebb – évek óta körbekerített, zárt, több éve használaton kívüli épületekkel is beépített, elhanyagolt állagú – telekre cserélte. Hozzáteszik azt is, hogy az önkormányzat további kérésére, a zöldterület növelése érdekében csökkentették a több éve hatályban lévő szabályozási terv alapján kalkulált eredeti lakásszámot. A tervezett lakópark minden illetékes szakhatóság jóváhagyását megkapta, jogerős elvi építési engedéllyel rendelkezik – áll a közleményben, amely arra is kitér: a holding a fejlesztéssel a környéken lakók érdekeinek megsértését el kívánja kerülni, a tervezett lakókert valamint a Kis-Duna-ág közti, eddig is nyitott, Duna parti sáv a lakópark megépülése után is korlátozás nélkül használható lesz. A sétány lakópark előtti részét pedig – ígérik – saját költségen vállalják.”

  6. lolka szerint:

    Igen ez logikus, ha valaki megvesz egy területet avval valami célja van. Az nem logikus, hogy miért kellett el “seftelni”…

  7. márta szerint:

    Igen ám ha nem engeded a bejárást a telkedre 500000- 1 mill büntetnek
    akik már megkapták e papirt ,mindenki felvan háborodva !!!!!!!
    Felhábotitó!!!!!!!!!!!!!!

  8. Csepeli XXI szerint:

    Egyáltalán:ki adta el?Milyen felhatalmazással?Ki engedélyezte?
    Mennyiért?Neveket és dokumentumokat akarunk!!!

  9. Ditte szerint:

    A Birodalom visszavág!

  10. miska72 szerint:

    Azt üzenem az Ibiza KFT nek, hogy ezt nagyon elszúrta! Mivel ha lennének is szabálytalanságok, a MUTYIZÓ önkormányzatot is magával rántaná a feljelentés, mivel nem végezték megfelelően a feladatukat! Mivel a törvény szerint az Önkormányzat feledata, hogy felkutassa megakadályozza a szabálytalan illetve az engedély nélküli építkezéseket. Tehát, ha igazságügyi szakértőt kérnek a lakók, akkor az önkormányzat hanyag munkavégzése is megállapítható lesz! Mivel, mem teljesítette a jogszabályban (vagy törvényben) ELŐÍRT feladatát! Akkor az önkormányzat is bukik! Mivel, ha találnak is valami szabálytalanságot, akkor az is bizonyítható lesz, hogy az az állapot évek óta fenn áll. És csepelen csak a szocialisták voltak hatalmon! Kifizeti az IBIZA KFT az ÖKOMÁNYZAT HELYETT A BÜNTETÉST amit a hanyag munkavégzésért szintén meg fog ítélni a BÍRÓSÁG?
    😉

    Mert akkor én beszállok a perbe!
    És “tisztelt “IBIZA!
    Tályékoztatásul! Már két pert megnyertem ügyvéd nélkül!

  11. miska72 szerint:

    És ez nem fenyegetés! TÁLYÉKOZTATÁS! 😉

  12. ződ szerint:

    TÁLYÉKOZTATÁS??? Könnyű annak aki lyogász!

  13. Ditte szerint:

    Mit szólna ehhez a TASZ ?

  14. lolka szerint:

    “A feljelentett lakók akkor is megalázó tortúrának néznek elébe, ha a gyanúsításokból egyébként semmi nem igaz, ”
    Nem értek a joghoz, de ilyen esetben következmények nélkül marad a feljelentő? Nem minősül zaklatásnak, vagy nincs valami más kitétel? Alaptalan esetben remélem a perköltséget a feljelentő fizeti…
    “Néhány évvel ezelőtt például ingyenkonyhát nyitottak a tervezett luxuslakópark területén, ” Igaz, néhány évvel ezelőtt volt, de akkor az ÁNTSZ hol volt, vagy voltak engedélyek??…

  15. codec szerint:

    Köszönet a kerületi önkormányzatnak az előnyös üzleti megállapodásért!

  16. miska72 szerint:

    Nem jogász, csak tályékozot törvénytisztelő álampolgár.

  17. miska72 szerint:

    Nem jogász, csak tályékozott törvénytisztelő álampolgár.

  18. 3Dkubikus szerint:

    Lys Jan? Lehet, hogy Joav Blum cimborája. Igen hasonló módon szeretnének vízparton építkezni. Lehet, náluk tantárgyként oktatják az ilyet?? 🙂 🙂

  19. Csepeli XXI szerint:

    Hogy juthattak a feljelentettek személyes adataihoz?Ki adta ki nekik?
    Nagyon nagy kavarás van itt.Neveket és dokumentumokat követelünk!!!!!!

  20. xy szerint:

    ződnek most egy valamiben igaza van:) ő tudja, miben.

  21. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Az Ibiza is szív mert még nem tudta megépíteni a lakóparkot, és az az illetékes is aki segítette ezt a dolgot megmutyizni mert még nem kapta meg az ingyenlakást.

  22. obama szerint:

    Felhívom a figyelmet, hogy a bejelentés olyan információkat is tartalmaz, amit csak a csepeli önkormányzattól szerezhettek meg!!! Valaki segíti innen helyből az Ibizásokat!!!!!!

  23. Csepeli XXI szerint:

    Pontosan obama!
    Tehát bűncselekmény történt.
    És az Ibiza is benne van nyakig.

  24. Gigi szerint:

    Lead utáni 4. bekezdés, 9. sor: ritkábban… Köszi! 🙂

    Ja, és azért, mert a civilek közül senki sem tud helyesen írni (nincs olyan, hogy Kis-Dunapart!), vagy mert a nevük fantázianév (ezért helytelensége ellenére a bejegyzett formát kell használni), a cikkben helyesen illik hivatkozni a területre: Kis-Duna-part (vagy a Kis-Duna partja).

  25. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Az egész úgy indult, hogy a Fürdőigazgatóság meghírdette a Népszabadságban azt a területet ahová az Önkormányzat megálmodta a Wellnest, ezt a hírdetést egészen véletlenül az Önkormányzatnál senki sem olvasta, csak az Elephant-osok.
    Így megszerezték a területet, azt Önkormányzatnál pedig csak csodálkoztak ezek a t….ketlen, k…..upt, az embereket hülyének néző s….fejek, hogy elhappolták előlük a telket.

    Amennyiben van hejesírássi hiba Gigi-től elnézést kérek. Ő hozzászólásával tényleg rátapintott a probléma lényegére.

  26. admin szerint:

    Egy egyesület nevét nem fogjuk másképp írni, mint ahogy azt ők bejegyezték.

  27. Pabar Lajos szerint:

    Kedves Miska72!

    Ha tényleg tájékozott volnál, akkor a “tájékoztatás” szót nem “ly”-vel, hanem “j”-vel írnád.
    A jelenlegi tájékozottságoddal nem sok esélyed van a Ibiza elleni perben.

  28. Csepeli XXI szerint:

    A cég:

    Tulajdonosok:
    Moshe Yochalis (an.: Judit Yochalis)
    Külföldi lakása, illetve tartózkodási helye:
    IL- 51431 Bnei Brak Izrael, Arazim St. 31.
    tisztségviselő (vezető tisztségviselő)
    Yan Lis (an.: Adi Yochalis)
    Külföldi lakása, illetve tartózkodási helye:
    IL- 51431 Bnei Brak , Arazim St. 31.
    vezető tisztségviselő (ügyvezető)
    Matti Lis (an.: Adi Yochalis)
    Külföldi lakása, illetve tartózkodási helye:
    IL- 51431 Bnei Brak , Arazim St. 31.
    vezető tisztségviselő (ügyvezető)
    Vagyis izraeli “fejlesztő”.
    Jegyzett tőke 3 MFt, a törvényes minimum.
    2007-ben a vesztesége kb. 45 MFt, 2008-ban kb 21 MFt vagyis adót nem fizet. Viszont zsarol. Nagyon szeretnénk tudni milyen áron vette a telket az önkormányzattól.

  29. csepeli szerint:

    obama: én nem látok ilyen információkat a bejelentésben. Miről beszélsz?

  30. donquijote szerint:

    Vissza az ötvenes évekbe…., felháborító 🙁 , bár a leszámolásban a helyi “vezetőink” járatosak .
    CsepeliXXI: miért nem csodálkozom a listán, de biztos csak véletlen 🙂

  31. kispajtás szerint:

    Gigi:
    A nyelvészkedés egy jó játék!
    Nem gondolnám azonban, hogy a civilek között nincs, aki ne tudna helyesen írni. Talán csak annyiban különbözünk egymástól, hogy van, akinek napi szükséglet a helyesírás, de van, akinek nem ez a kenyere A földrajzi nevek írásával kapcsolatban Neked igazad van, valóban így helyes: Kis-Duna-part.
    A tulajdonnév nélküli hármas szóösszetétel esetében viszont egészen más a szabály. De az egy másik, szintén érdekes “játék”.

  32. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Csepeliek!
    Szerintem érdemes lenne annak is utánajárni, hogy a fűrdőigazgatóság milyen mértékben bkv-mutyizott?
    Furcsa és érthetetlen az is, hogy a rendszerváltáskor puszira megkapott, és a csepeli közösségtől tisztességtelenül elvont “tulajdonát” milyen alapon értékesíítette a fűrdő cég?
    Gondolom, ők a fürdők üzemeltetése céljából kapták meg a KÖZTULAJDONT!
    Vajon miért nem ajánlották fel vételre az ingatlant a logikusan elővásárlási joggal rendelkező csepeli önkormányzat részére?
    A Fővárosi Közgyűlésből ki felügyeli a fürdőigazgatóságot? Netán hagyó és baráti köre? Kik a cég felügyelő bizottságának tagjai?
    Kinek a személyes felelőssége, hogy külföldi offshore érdekek a helyi társadalom érdekei elé helyeződtek?

    Végül egy utolsó apróság:miért nem tájékoztatta az elephant holding a leendő lakástulajdonosokat, hogy a HET SZINTES épület a Duna folyamágyában fog állni, cca 1,5 méteres talajvízszinteb?
    Én biztosan nem vásárolnék árterületen, bizonytalan alapokon álló házban lakást, de erről valószínűleg senki sem tájékoztatja a leendő vásárlókat.
    Ez nem a leendő vásárlók tudatos megkárosítása??
    Üdv menyus

  33. Menyhért Péter szerint:

    Jav.
    HAT SZINTES épület

  34. kispajtás szerint:

    2010-04-27
    A 2010. évi lakótelepi mintapark pályázat eredmény

    http://www.csevak.hu/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=230&cntnt01origid=15&cntnt01returnid=81

    Az a szitu, hogy nálunk nem tudnak arról, hogy a fenti pályázatra bármilyen anyagot beadtunk volna, mégis itt, Csillagtelepen a Krizantém u.-Rakéta u.-i házak által közrefogott területen azok a házak nyertek pályázati pénzt, amelyek környezetében a DIGI-TV a kábelfektetéskor szétcseszte a parkot.
    Az önkormányzat szerint addig nem veszik át a munkát, amíg a beruházó vissza nem állítja az eredeti állapotokat. Fura ez a kettősség, hogy akkor most a Csevak osztogat pénzt a terület, a parkok rendbetételére?
    Nekem valami sántít ebben a történetben, segítsen valaki, ha nem így van!

  35. Gigi szerint:

    Kedves admin, a bejegyzett cég nevén nem is szabad változtatni, ezt jeleztem is. Vegyük fantázianévnek, úgy bármi lehet! A 4. bekezdésetek 3. sorára gondoltam… 🙂

    Elismerem, hogy nem szorosan tartozik ide az efféle aggályoskodásom, de szerintem az igényesség mércéje, pláne, ha a magyar kultúra értékeit zászlóra is tűzzük…

  36. csepelino1 szerint:

    Igaza is van az Ibizának. Csak el kell ott menni. 100m2-es telkeken 80m2-es házak vannak, amik beépíthetőségi szempontból is rossz! És igenis jó lenne oda a lakópark. a mostani Dzsungelnál már az Ibiza lakópark is jobb.
    De értem a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület-et is, hiszen ha megépül az Ibiza lakópart, akkor az ott lakóknak “lemegy” a házuk-telkük értéke, plussz a Dunára sem látnak rá! Ennyiről szól az egész! Pechükre, erre úgy látszik az Ibiza is rájött, amit különben mindenki tudott Csepelen. . . Hi-hi-hi-hi-hi-hi-hííííí . . . :-)))))

  37. DFK szerint:

    Csepeli, csepelino1:

    Éljen, éljen, , hurrá a külfödieknek, a másoknak. Azoknak, akik nem tisztességes módon cselekszenek. A mostani dzsungel helyett az lenne a legjobb ha az új önkormányzat rendbe rakná, hogy az a csepelieket szolgálhassa. Nem pedig hagyni dzsungelnek (mint a mostani önkormi), és aztán örülni, hogy valaki magáncélra megszerezheti (gondolom olcsón).

  38. csepelino1 szerint:

    Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület nyilatkozza: magával ragadó szépségű partvonalat. – Ez miről beszél?????
    A feljelentett lakók akkor is megalázó tortúrának néznek elébe, ha a gyanúsításokból egyébként semmi nem igaz, a feljelentések kivizsgálását viszont közpénzből kell az önkormányzatnak elvégeznie. – A Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület nem közpénből él????? Ha olyan “zöld” akkor miért nem tesz semmit ez ügyön kívül a Kis-Dunapartért????? Pl.: rendes sétáló utat, netalántán segíthetne a Duna kikotrását elősegíteni, azt meg már meg sem merem említeni, hogy a Nagy Duna partot sem ártana egy kicsit rendbehozni, de az senkit nem érdekel, stb . . .
    Továbbá: Tehát, az Ibiza – amennyiben a gyanú beigazolódik – még az adófizetők pénzét használja fel arra, hogy antidemokratikus és alávaló módon félemlítse meg a csepelieket. – És azokkal a Csepeliekkel mi van, akik már évek óta befizettek ebbe a lakóparkba? Azok le vannak SZ.RVA????? Azokat meg helyesen az Ibiza védi.

    Magyarul, örülnénk, ha ez a “zöld” egyesület nem csak arra fordítaná a DRÁGA idejét, hogy az Ibizát b.sztassa! Mert vannak Csepeliek, akiknek évek óta benne van a pénze ebben a lakóparkban!!!!! Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület inkább menjen a ZÖLDBE! KÖSZÖNJÜK! 🙂

  39. Skiman szerint:

    csepelino1: remélem elbukod azt amit az ibizába fektettél…
    egyébként meg nem kell olyan messzire menni, csak ausztriáig és meg kell nézni, hogy a hasonló zöld területekből milyen pihenő övezetet varázsolnak és nem egy kib…ott lakóparkot építenek!

  40. atata szerint:

    Kedves

  41. atata szerint:

    Kedves picicsepeli (csepelino)!
    Beírásod alapján úgy tűnik, te nem csepelen élsz, különben nem írnál ekkora marhaságokat. Ebül szerzett vagyon ebül is vész el, kezdhetsz kaparni az ibizánál, hogy valamit visszaszerezz amit még lehet. Az ebül szerzett esetén nem a te zsebedben turkálok, hanem a furcssa születési helyi vállalkozokéban.
    Na meg csatlakozva M. P-hez. nézzük a történetet elöről. Még a Hollandi biztosító területén a vízparton a 30-as évek végén a polgármesteri hivatal anyagi és egy bizonyos Klebesberger nevű úr elvi támogatásával Csónakház épülta csepüeli lakosok hétvégi sportolási és pihenési igényeit kiszolgálandó. A másik parton még láthatóak hasonlóak. A csepeli két szintes fa építmény volt. A mi családunknak is volt ott egy hajója. persze vcsak addig míg a második VH keretében megszabadítő vöröshadseregnek hírtelen nem támadt igénye egy non- kox perolra. Ezütán a csónakház ami nem vált tűzelővé még jóideig teljesítette kötelességét, mígnem a C

  42. atata szerint:

    …. folyt köv. ….a Csepeli Tanács ezt másként nem gondolta és CSM dolgozói pénzéből és kommunista szombati munkájának az árán Strandot nem létesített a kis polgári csökevény helyén. Ez a strand a rendszerváltás során a Fürdő Ig “kezelésébe” került ami állítólag figyelmetlenség során tulajdonná nemesült. Majd egy újabb “figyelmetlenség” során eladásra is került a más identítású válallalkozok részére.
    Reméljük jön az elszámoltatás, az elenyésző kisebbség aki bevásárolta magát a holding álomvilágába mentse a vagyonkáját amíg lehet.

    …. A hejesírási hibák egy része Dírekte Giginek, Ződnek és társainak szólnak – hiszen a civilek hülyék és még írni sem tudnak, mint a hívatásosak. De a kisbetük nem véletlenek a főnevek elején.

  43. azbeszmegb.... szerint:

    Csepeli1!!!!!!!

    Most nagyon csúnyát mondanék, de azt hiszem inkább visszafogom magam.
    Az összes állításod merő rágalom.
    1, Az említett egyesület tagjai nem kizárólag a tervezett lakóparkkal szembeni lakosok. Jelentős részük lakótelepen él. Pont ezért fontos nekik a part. Nekik nincs kertjük, hogy oda menjenek napozni, kutyával labdázni, stb… Csillagtelepi tagjaik is vannak.
    2, Az egyesület az elmúlt 3 évben (a kezdetektől fogva) egy fillér közpénzt sem kapott. Hihetetlen módon a jóérzésű emberek és tenni akarók pénzéből és munkájából gazdálkodik. Mert vannak emberek, akiknek nem csak a pénz számít.
    3, Ajánlom figyelmedbe a honlapjukat, ahol az egyéb akcióik is olvashatóak. (kéthetente megrendezett Duna part takarítás, madarak és fák napja, stb)
    4, A kotrás elmaradása miatt is szót emeltek. Ha lettél volna rendezvényükön, tudhatnád.
    5, A másik Duna ág védelméért majd az általad megalapított (nagy)Duna-partért egyesület fog küzdeni. A csepeli szót szándékosan hagytam ki, mert valószínűsítem, hogy nickeddel ellentétben nem vagy csepeli, mivel lövésed nincs az egész helyzetről. Csak egy egyszerű provokátor lehetsz, vagy vak, ha valóban csepeli létedre ilyen ostobaságokat írogatsz.
    A lakásvásárlóknak meg ajánlom, hogy pereljék be ők az Ibiza Kft-t üzlettel való hitegetésért, mert lakásuk ott nem lesz, és ezt az Ibiza Kft. már régóta tudja. Így felelős lehet azért, ha nem tájékoztatta e tényről vásárlóit.

  44. Földhözragadva szerint:

    Ez harc, kár megsértődni. Sajnos, a mai világban (is) a tőkeerő dönti el ki lesz a “nyertes”. Ez nem egy amerikai film, ahol nagy szenvedések árán nyer a jó ügy (fehér kalapos kovboj, vagy Jackie Chan, stb.), itt nagy szenvedések és megaláztatások után nem nyer (általában)…:( A duna partjaink egyébként óriási lehetőségeket rejtenek (nagy is), csak üres pénztárcával csak gaztenger lesz. (Egyébként, amíg az önkorinak nincs pénze, ne is nyúljon hozzá semmihez, mert csak eladni tud) A kis híd környékén legalább látszik némi emberi beavatkozás nyoma. Más: van arra lehetőség, hogy 2-3 tucat kisember kapjon arra lehetőséget, hogy a bekerített részeket kitakarítsa és vmi épeszű dologra használja? Pl. kutyafuttató, v. gyerekfuttató-biciztető, v. bármi, ami nem épület? Én szívesen benevezek egy gyalog-kapás-fűrészes tagnak. Talán lesz még pár lelkes, aki nem csak politikai okokból akar tenni vmit az ügyért…

  45. azbeszmegb.... szerint:

    csepeli1 csepelino1 akart lenni, bocsesz….

  46. azbeszmegb.... szerint:

    Földhözragadva!
    Ajánlom figyelmedbe a http://www.kisdunapart.hu weboldalt. Úgy látom az elképzeléseitek a Duna part kapcsán egyeznek.
    “Gyalog-kapás-fűrészes tag”-nak jelentkezhetsz az oldalon található mailcímen.

  47. Hangodi Iren szerint:

    Mika72

    Arra utal zöd, hogy a tajekoztatas, tajekoztatott pontos j, söt ket t.Tajekozott szinten ket t.Egyebekben felhaborito, amit megprobalnak tenni.

  48. Hangodi Iren szerint:

    Bocs Miska 72, nem Mika

  49. Gigi szerint:

    A Kis-Duna-partról jövök. Iszonyatos érték, és fantasztikus szabadidős hely – lehetne, ha a dzsumbuj is megszűnne. Jelenleg ugyanis egyedül az északi része kulturált a papírgyár melletti sétánnyal és a fahíddal, illetve a déli, a horgásztanya környékén. Hogy kiknek az áldásos tevékenysége folytán? A fenti az állandóan támadott Csevak, a déli pedig a – szintén kereszttűzbe kerülni szokott – helyi horgászegyesület közreműködésével elfogadható minőségű. Nyilván más civilek is besegítettek, ez így van rendjén.
    A köztes területen, ahol horgászöblök is vannak, kukákat és padokat is kihelyezett a Csevak. Ha jól emlékszem, tavaly volt az a fórum az ifjúsági táborban, ahol – amellett, hogy SZJ hivatalosan bejelentette a wellness-projekt leállítását – a vagyonkezelő a civil zöldek segítségét kérte, hova kérnek még padokat, kukákat… Biztos vagyok benne, hogy lehet együttműködni – és kellene is, mert arra a köztes gazos részre nagyon ráférne egy tisztogatás!
    Ha ez megvan, lehetne beszélni arról, milyen szép a védendő értékünk… Addig pedig más (valós) indok kellene a társasház-építés ellen…

  50. Vica szerint:

    Igen, Gigi szerintem is érték, legalábbis azzá lehetne tenni. Nincs minden kerületnek ekkora csodálatos vízpartja, mint nekünk. Ebből profitálhatnánk, ha akarnánk és tudnánk…
    Lehetne pl. gyönyörú parkokat, sétányokat, ízléses csónakházakat építeni, hogy a sportolni, evezni vágyó emberek használhassák Kis Duna adottságait. Sőt, abban sem látnék kivetni valót, ha ízléses kivitelű halászcsárdák, vendéglátó egységek csalogatnák hozzánk a kikapcsolódni vágyókat.
    Ha ekkora kinccsel rendelkezünk, igazán használhatnánk az előnyeit…

    A társasházzal kapcsolatban pedig, úgy gondolom, hogy ha valaki megvesz egy földterületet azért, hogy társasházat építsen, s talán már volt is a tervek alapján vevő, aki fizetett valamekkora összeget, akkor engedni kellene építkezni. Ha nem a Kis Duna partjára, akkor egy másik területet kellene biztosítani a számára (bár tudom, hogy Csepelen nem sok szabad terület van). Ha ez nem megoldható, akkor pedig kártalanítani illenék a másik felet…

  51. 3Dkubikus szerint:

    Gigi!
    Valóban ígéret hangzott el padok és kukák ügyében a csevak részéről tavaly. Sőt, bejárás is történt információm szerint az egyesület képviselőivel karöltve hogy hova legyenek a padok és szemetesek kitéve. Azóta bő év telt el. Kérlek mutasd meg a padokat, és kukákat amiket azóta kihelyezett a csevak!
    Biztos ott vannak a kerékpárút mellett, amire nyert Csepel közel 300 milliót! 😉

  52. 3Dkubikus szerint:

    Vica!
    Az Ibiza nem szeretne máshol építkezni. Pénzt szeretett volna kapni az önkormányzattól. Majdnem 1,2 milliárdot….
    Gigi!
    A társasház építkezés ellen elég indok kellett volna legyen a BVKSZ (budapesti szabályozási terv), az építész szakma tervzsűrijének állásfoglalása, közel 7000 tiltakozó aláírás, és még sorolhatnám.
    Ha egy vállalkozó oda akar építkezni, ahol már az elején is látni lehetett, hogy finoman szólva is aggályos, viselje ennek kockázatát és esetleges kárait. Ne akarja közpénzekből kárpótoltatni magát.
    Ha elmész játékterembe, ahol elbuksz egy csomó pénzt nem mehetsz oda a játékterem üzemeltetőjéhez, vagy akár az azt felügyelő hatósághoz, hogy fizessék meg a károdat…..
    Ha végleg bukik a projekt, itt a lakásvásárlókkal tudok legfeljebb együtt érezni. Mert feltételezem, a projektcéget ugyanúgy nem érdekli a potenciális vevőinek okozott kár sem, ahogy a csepeliek kára sem érdekelte.

  53. miska72 szerint:

    Kedves Pabar Lajos.

    A két pert már megnyertem, és ha tudnád, hogy a rendőrségi aktákban milyen hibák vannak!

    Mihályról átkereszteltek Miklósra! Az irányítószámom nem stimmel!
    A Csepeli Önkormányzat olyan rajzot vesz át, amin nincs főbejárat, de, határozatot küld, hogy megfelel a valóságnak!
    Szerintem ez én hibám kismiska.

    És ha tudnád, hogy milyen iskolai háttérrel nyertem pert lehidalnál!
    Az önkormányzatnál és a rendőrségnél meg az ügyészségnél, meg az igazságügyi szakértőknél, ezek szerint hülyébbek vannak. Az igazságügyi szakértő meg két számot nem tudott összeadni nála 30.000 + 45.000 = 85.000 Ft Nálam ez csak 75.000 és azt átvette a rendőrség ügyészség, és a bíróság is.

    MIRŐL BESZÉLSZ EMBER!

    És a két pert már JOGERŐSEN MEGNYERTEM!

  54. miska72 szerint:

    Tisztelt Pabar Lajos!

    És egy büntető eljárás is van ellenem, ami ellen a megnyert per bizonyítél lenne.
    Vajon miért nem folytatját le ellenem a büntető eljárást?

    Ebben mindenki benne van Önkormányzat, rendörség, Közigazgatási Hivatal igazságügyi szakértők.

    😉

    Üdv a való világban.

  55. ződ szerint:

    miska 72! “Vajon miért nem folytatját le ellenem a büntető eljárást?” Nem-e lehet valamijen büntelenséget kirázó ok?

  56. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    csepelino1:

    Veled aztán jól elbánhatott az anyatermészet, ha ennyire ellene vagy.

    Vasbeton kell a csepelieknek és nem Kis-Duna-part sok szabad zöld területtel.

  57. Ditte szerint:

    Szerintem is kivételes érték a K-D-Part. Meg kell őrizni, csak semmi mesterséges hókuszpókusz,az ilyen igazi vízközeli élmény Budapesten páratlan. Ez benne a különleges. Tombol a biodiverzitás!
    Talán nem értetek egyet velem, de a parkfenntartás itt Csepelen különösen sivár és fantáziátlan. Amikor az Áruház téren járok, úgy érzem magam, mint egy “holdbéli csónakos”. Szerintem értelmetlen volt a Szent László téren 15 millió elköltése. A villanypóznán nyíló muskátlikról pedig az jut eszembe, hogy amilyen drága lehet, olyan röhejes. A Szent Imre térről szót se ejtsünk, mert felmegy az agyvizem.

  58. lolka szerint:

    “Szerintem értelmetlen volt a Szent László téren 15 millió elköltése.”
    Szerintem is a 15 milla. sok, ahogy régen volt, a padokat vissza állítani (amik valaha voltak) Sok kedves emlékem fűz oda, hisz majdnem csak ott “cseperedtem” fel. Most rendezett a táj, de idegen…

  59. TI szerint:

    A Kis-Duna partot nem szabad beépíteni és kiépíteni, csak tisztán kellene tartani. Nem szabad a növény, állat és madárvilág minden talpalatnyi élőhelyét megszüntetni. Ha valaki rendszeresen jár oda akkor láthatja, hogy a gyermekeknek micsoda élmény a vízi madarak etetése, figyelése. A part igen is érték mindannyiunk számára, ezt csak az önző emberek fogják fel. Szégyen amit az egyesület tagjaival művelnek, remélem, hogy már csak a nyarat kell kibírni és a zaklatók és köreik mennek a sutba.

  60. miska72 szerint:

    ződ de az a büntető bíróság nem tudja. Mert én a közigazgatásit nyertem meg.

  61. miska72 szerint:

    A közigazgatási jogerős per anyaga bizonyítja, az ártatlanságomat. Azt nem kapta meg a XX, XXI, XXIII kerületi bíróság. 😉

  62. zizegő szerint:

    Én azért elgondolkodnék az önkormányzatunk helyében. A BKV botrányt követve előre vádalkut köthetnének még az őszi választások előtt. Abban biztos vagyok, hogy sokan egy egy hivatalos írattal már előre bebiztosították magukat. Ha van eszük előbb lépnek, és nem várják meg, hogy önkormányzati választásokat. Talán igy meg is úszhatnák?

  63. dominó szerint:

    A csepelinő1 talán a Balogh Icus a piacról?

  64. Jeniszej szerint:

    Végre kulturált rendezett lesz a part. 🙂
    Lakáshoz juthatnak majd a szegény sorsú fiatalok.
    Én gyermekvárost építetnék ide.

  65. Vátesz szerint:

    Az Elephant Holding tulajdonosa Moshe Yochalis és annak fogadott fia Yan Li, ezt egyrészt abból az iratból tudom, amit a Városfejlesztési és Környezetfejlesztési Bizottságban kaptunk 2006 februárban, miután én januárban a bizottság elé kértem az ügyet, amelyről én a volt mdf-es Horváth Lászlótól hallottam először. A civilek és a Fidesz csak jóval később kezdtek el mozgolódni az ügyben. A fogadott fiúságról meg a cég egyik alkalmazottjától tudok, akivel beszéltem telefonon. Egyébként az egész ügy nem jutott volna idáig, ha teljes lett volna az összefogás ez ügyben, ahogy annak idején én javasoltam az önkormányzatnak és a pártok képviselőinek a már említett bizottságban. Az illető urak, ugyanúgy mint Yoav Blum úgy látszik csak az erőből értenek, ha így jártunk volna el, már egy se lenne Magyarországon. Erőt a magyarországi alkalmazottaikkal szemben kellene felmutatni, az említett izraeli urak semmire sem mennének, ha nem lennének akik némi fizetésért nem árulnák el a magyar érdekeket. Talán némely vezető alkalmazott címét, telefonját közzé kellene tenni egy kis elbeszélgetés kedvéért!

  66. Ditte szerint:

    A rendkívüli önk. testületi ülés most nézhető a csepptv-n. Nézzétek, hogy tisztán lássatok!

  67. miska72 szerint:

    Ditte, nincs csepptv-m.

  68. Ditte szerint:

    Igazán sajnálhatod, miska72, hogy nem nézheted meg, hogy pl. Orosz(akinek barátai itt az infon téged cikiznek) egy értelmes mondatot képtelen kipréselni magából.

  69. csepelino1 szerint:

    azbeszmegb – Persze-persze-persze. . .
    Kérdésem. Ki a fenét zavar, ott egy lakópark? A csepeliek többségét biztosan nem! Ellenben azokkal, akik ott laknak. Mert csak ŐKET zavarná ott az Ibiza (a kilátás, a telek-és ingatlanár miatt). A dunaparton az Ibiza csinál sétányt, parkot, és ha ezért a parttól 5-6-X méterre lesznek házak, az kit érdekel??????
    A sétálóknak (kutyákkal is) jó, a bicikliseknek jó, a horgászoknak jó, stb . . . Míg most még biciklivel is végigmenni kész káosz.
    De ez a MOSTANI állapot a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesületnek pontosan megfelel. NEKIK EZ A TÖKÉLY! Érted?!

    Szóval ezért nem hiszem, hogy a mostani állapotnál ROSSZABB lenne a lakópark, mert akinek ez bánthatja a szemét, az az ott lakók. => Ezért nem hiszem, hogy nem az ott lakók a fő ellenlábasai ennek.
    Én Csepelen lakok, de nem állok olyan fejlődés útjába, ami emberek többszörösének jó, mint rossz! És az Önkormányzatot is remélem ez az elv fogja vezetni . . . TEHÁT HAJRÁ (Ibiza, Önkormányzat)!

  70. Skiman szerint:

    csepelino1: én is csepelen lakom a kertvárosban, de engem is zavarna, ha ott épülnének ezek a nem odavaló monstrumok.
    egyébként meg elég béna lehet, ha biciklivel nem tudsz végigmenni a dunaparton… 😀
    a drága izraeli barátaink meg menjenek haza és építsenek a saját “duna” partjukon ilyen házakat….

  71. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    csepelino1:

    Beszéltél az Ibizával és megigérték neked a sétányt, beszéltél a horgászokkal és közölték veled, hogy nem zavarná őket, beszéltél az ott kerékpározókkal, sétálókkal és a többi csepelivel, hogy zavarná-e őket a lakópark.
    Gondolom nem!!
    Amennyiben senkit nem zavarna csak mondjuk engem meg pár természetet szerető embert akkor miért kellett fű alatt intézni az egész dolgot.

    Hozzászólásaid alapján úgy látom, hogy veled nem csak a természet bánt el cudarul, hanem Horváth Ágnes (volt miniszter) is amikor bezáratta az Opnit.

    Én egyébként nem ott lakom, de csepeli vagyok nem úgy mint kerületünk vezetői.

    Lehet, hogy ez nem ide illik, de szerinted, hogy nézne ki, ha mondjuk Szigetszentmiklós vezetői Miskolciak lennének.

  72. Ditte szerint:

    A parttól messze lakom, mégsem értek egyet a lakóparttal, semmilyen formában. Ezt, mint csepeli lakos aláírásommal is jeleztem.
    Te, csepelino1 hány aláírással igazolod, hogy a véleményed a többségével egyezik?

  73. donquijote szerint:

    Azért mert a kerület jelenlegi vezetése szándékosan elhanyagolta, attól még nem biztos hogy a lakópark a legjobb megoldás, talán ha ősszel is sikerül a rendszerváltás végre a hozzáállás is változni fog, és rendbe lehet rakni a területet, és az itt lakóparkpártiakat nem zavarja a feljelentősdi amit ez a szemét banda művel vendettaként?

  74. Ditte szerint:

    Felhívom figyelmeteket arra, hogy lakóparT ként hirdetik ezeket az épületeket. Vajon miért?

  75. Vica szerint:

    Csupán azt nem értem, mi a csudáért hirdetik még mindíg???
    Úgy gondolom, hírverést kellene csapni, arról, hogy a csepeli lakosok ellenzik a felépülését, hogy ne legyen vevő rájuk.

    A vevők az Ibizának fizettek. A pénzük nála van, tehát visszakaphatják. Az Ibiza, ha jól gondolom a csepeli fejeseknek fizetett, tehát a befolyt összeget szépen vissza lehetne csengetni, a többlet követelés miatt pedig pereskedjen az Ibizával az a társaság, aki a döntést meghozta. Vállalja a felelősséget a saját döntéséért és perkáljon a saját megtakarításaiból, ne pedig a közpénzből. Már épp ideje lenne, ha valaki(k) felelősséget vállalnának azért, amit tesznek, és a balhét nem a közösséggel vitetnék el!

  76. csepelino1 szerint:

    Természet????? Hi-hi-hi-hi-hi-hi-hííííí . . . Az 5 darab nádra gondolsz? Vagy mire? Szigetszentmiklósnak tudod milyen Kis Duna partja van? Én oda járok le, nem ebbe a kullancskeltetőbe!!!!!
    És oda (Miklósra) lehetett lakóparkokat építeni, igaz nem is olyan DZSUVATENGER a Kis Dunapartja, mint a csepeli. Gondolom Zöld egyesületje sincs! 🙂 És ezért a Dzsuvatengerért “harcoltok”?????? Hi-hi-hi-hi-hi-hííííí . . . :-)))))
    Aláírás kell a véleményeimhez? Nem hinném. De többen vagyunk azok, akik szerint legyen lakópark, mint akik szerint nem!
    Ha az Ibiza nyerni fog, akkor nyertem, nem kell nekem aláírás.
    Ti meg az aláírásaitokkal . . . :-))))
    Igenis legyen lakópark, nem DZSUVA!

  77. Ditte szerint:

    Kevesebben vagytok, mint gondolnátok, csepelino1! Ha jól érzed magad Miklóson, nyugodtan maradhatsz ott örökre.

  78. Skiman szerint:

    csepelino1: ősszel a választások alkalmával mehetsz te is oda, ahova a haverjaidat küldeni fogjuk… figyi, miért nem költözöl le miklósra? gondolj bele, megspórolnád azt a pici utat is… lehet, hogy ott jobban tudsz majd biciklizni, mert olyan káoszos mint itt a kis-duna part. tényleg, tudsz egyáltalán biciklizni? 😀

  79. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Mondtam, hogy az Opni-ból jött!!
    Sürgősen pszichiátert szegény kis csepelino1-nek!! (:

  80. Matula szerint:

    Csepelino1!

    15-én lesz Madarak és Fák napja a volt ifjúsági tábor területén. Ajánlom: menj el oda! Lesznek ott gyakorlott terepmadarászok is és ha valamelyiküket megkéred, biztosan bemutatja neked a terület értékeit: a törpegémet, vízityúkot, fekete harkályt, csalogányt, nádirigót, jégmadarat, pézsmapockot, búbos vöcsköt, sárgarigót, seregélyt, nagy fakopáncsot, stb, stb!

  81. lolka szerint:

    ” csepelino1:
    2010. május 08., szombat 10:05-kor
    A dunaparton az Ibiza csinál sétányt, parkot, és ha ezért a parttól 5-6-X méterre lesznek házak, az kit érdekel??????” Hogy elvagy tévedve, ott lakópark lesz tudod mikor fogsz te végig sétálni a víz parton, amikor majd meghív valamelyik ott lakó és lesétálsz vele a kert végébe. Majd ha egyszer arra jársz, nézz be a Tihanyi- utcából a Piros rózsa utcába, milyen szép és praktikus sorompó van felszerelve, pedig nem lakópark. A Balaton parton mennyi telek “lóg” a vízbe és ott a tábla MAGÁNTERÜLET. A Duna partnak így is megvan a maga varázsa, élővilága és az önálló élete amit tiszteletben és tisztán kell tartani. Az ibiza miért nem épít “lakóparkot ” Csepel és ‘Miklós közé, leásnak 4-5 m és már ott is van víz, gyönyörködhetnek a szép tiszta vízben…

  82. Skiman szerint:

    lolka: igazat beszélsz ;

    a csepelino1 pedig defektes…

  83. lolka szerint:

    Skiman:
    2010. május 08., szombat 10:28-kor-utolsó mondat a lényeg…

  84. Jeniszej szerint:

    Kis-Duna – öböl

  85. Vátesz szerint:

    Szó volt arról, hogy az egyesület tagjait, vezetőit az Elephant Holding bíróságra akarja citálni, vajon hogyan nyomoztattak a tagok után. Van egy sejtésem, amikor a soroksári révnél volt egy gyűlés a lakópark ügyben, akkor megjelent ott Vágóné, Csepel volt rendőrkapitánya, aki akkor már az In-Kal Security biztonsági főnöke volt. Hát neki aztán meg van minden lehetősége bárkinek utánna nézni, én már akkor is szóvátettem az ottani jelenlétét, hogy valószinűleg az Elephant Holding küldte oda tájékozódni és megosztani. Megpróbáltak három csoportot képezni az egyből, így az ellenzőket megosztva, győzhettek volna. Divide et impera. Szíts közöttük ellentétet, hogy uralkodhass felettük! (Talmud) Remélem a Fidesz, ősszel Csepelen hatalomba kerülve, tartani fogja az elutasító álláspontját! Jó lenne az egyesületnek tájékoztatni a magyarországi bankokat az álláspontjáról, hogy az Ibizának ne legyen lehetősége hitelt felvenni. A bankárok kockázatos befektetéshez bolondok lennének pénzt kölcsönadni. Az ilyen izraeli befektetők meg nem itt próbálkoznának, ha lenne nagy saját tőkéjük. A világon számos helyen érdemesebb befektetni, itt csak a kalandorok próbálkoznak, akik azt hiszik, hogy olcsón megvéve magyarokat, nagy pénzt szakíthatnak.
    Valamikori magyarországi tapasztalataikat figyelembe véve azt hiszik, hogy a magyar ma is balek.

  86. azbeszmegb... szerint:

    Csepelino1!
    Gondoltam az elején, értelmes vitát folytatunk, ahol az érvek számítanak. Belátom tévedtem.
    Érveket írni ide minek. Neked felesleges, a többiek meg szerencsére úgyis értik, miről szól a történet.
    Még azt mutasd meg légyszi, hogy hol tudsz végigkerékpározni a szeretett miklósi Duna parton!
    Megmondom: Gyakorlatilag sehol, mert magánkézben van. Pont ez az amit csepeliek nem akarunk. És erről megközelítőleg hétezer aláírásunk van.
    Ha ennek Te csak a negyedét összegyűjtöd, hogy igenis legyen lakópark, veszek neked egy új biciklit a miklósi túráidhoz!

    Mellesleg, ha többen vagytok azok akik szeretnétek lakóparkot, akkor miért akadályoztátok meg (az önkormányzat vezetése) a helyi népszavazást ebben az ügyben?
    Szerintem azért, mert, mindössze 16 szavazat lett volna a lakópark mellett. 15 képviselőé és a Tiéd. Akik még szerették volna a lakóparkot rajtatok kívül, nem szavazhattak volna, mert nem csepeli lakosok. Vagy legfeljebb úgy, ahogy Joav Blum úr sukorói….
    Szép estét!

  87. pannon puma szerint:

    Csepelino1!
    Be ne tedd Szigetszentmiklósra a kereked mert felúsztatlak a Kvassay zsilipig.Van itt éppen elég hülye.

  88. panelproli szerint:

    Bosszúhadjárat a bosszú népétől. Ákos jól megírta a dalt a zsidókról.
    A Városépítési Iroda pedig vizsgálódhatna pl. a Vasas utcában is.
    200%-os beépitettség , uzsorás, közértes, piroslámpás házzal…..

  89. miska72 szerint:

    Kispajtás köszönöm a videót, a csepp tv adásáról.

    Hát a Szeles Gábor szerintem azt sem tudta, hogy miről beszél. Aki nem ismeri a témát annak pedig különössen kinai. Az a sok KTSz rendelet meg minden, amiik nagyon jól hangzsnek, csak nem sokan értik.

    A kilakoltatással kapcsolatban, Meg Horváth Gyola negyon jól beszélt, igazából elismerte a hibákat, a hiba a rendszerben van, tehát meg kell változtatni. Horváth Gyula azt mondta, hogy a Bíróság sem tudta, hogy milyan emberrel állunk szemben. Nem tudtuk, hogy ez egy mentálissan sérült ember. Tehát a rendszerben van a hiba. De a bíró kimehetett volna helyszini szemlét tartani személyessen is, a örvény lehetőséget ad rá. Szerintem a rendszer nem hibás, csak az a baj, hogy korrupt, vagy hozzá nem értő emberek végzik a nyomozást, és az ügyintézést. Ezt ráadásul TAPASZTALATBÓL mondom.

  90. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Amennyiben fontos a beépítettség nézzék meg Királyerdőben a lebontott öreg házak helyén felépült társasházakat, nem egy helyen a telek 70 %-át beépítették. Az engedélyt meg gyanúsan gyorsan megkapták ezekre a projektekre.

  91. csepelino1 szerint:

    Ok. Vettem a lapot! Csak ennyit kívánok nektek: JÓ BOTORKÁLÁST A CSEPELI DZSUVA PARTON! És élvezzétek addig, amíg lehet! :-)))))

  92. miska72 szerint:

    cseoelino ez meg fog változni, és a terület nem lesz beépítve toronyházakkal! 😉

    És ha te is beszállnál a DZSUVA PART TAKARÍRTáSÁBA akkor itsztább és szebb lenne. Várunk a klubban. 😉

  93. vénhülyebuzeráns szerint:

    Miska!
    Nem kell beszállnia, elég ha nem jár arra többé……

  94. Gigi szerint:

    Harc volt a 4-es metró ellen – mégis lesz az új érában. Csak nézzétek meg, mi minden lesz fejlesztve Csepelen ugyanúgy, ahogy a szocik elkezdték…

  95. anticsóka szerint:

    Akkor most tapsvihar és háromszoros HURRÁ jár a szociknak?
    A 4-es metrót meg be kéne temetni?
    Nem értem ezt a logikát! (Hacsak Gigi azt nem gondolja, hogy a szociknak járt volna továbbra is a kormányzás joga)
    hmm… érdekes közelítés

  96. Vica szerint:

    Elszomorító, ha egy szülő meggondolatlanul tönkre vágja a gyereke életét egy idétlen névválasztással, az pedig röhejes, hogy egyesek minek nevezik el saját magukat.
    Mit szólnál kedves, ha valaki az után így szólítana meg a saját névválasztásod után: vénhülyebuzeráns? Én mást sem neveznék így, nemhogy saját magamat… Úgy érzed, ez a név rád passzol?

  97. Vágóné szerint:

    Vátesz!
    2010. május 08. 21:19
    Visszautasítom a rágalmait, vádjait!!!!
    Mielőtt leír valamit, ajánlatos előtte tájékozódnia! Az egyesületnek tényleges tagja vagyok már két éve, fizetem a tagdíjat, s ha időm engedi részt veszek a gyűléseken, a programokban, még a part takarításában is. Számtalan információval segítettem a bírósági per előkészítését, s támogattam a sikeres per lefolytatását. Semmi közöm nincs, és soha nem is volt sem az Elephant Holdinghoz, sem az Ibizához.
    Azért támogatom az egyesület munkáját, mert egyetértek a céljaival.
    Ha Ön jelen lett volna azon a lakossági fórumon, ahol az önkormányzat vezetői és a csepeli politikai pártok vezetői is jelen voltak, láthatta, hallhatta volna, hogy még a polgármesterrel is komoly, késhegyig menő
    vitát folytattam az egyesület érdekében. Javaslom, járjon utána a leírtaknak, s elvárom, hogy elnézést kérjen tőlem az alaptalan rágalmaiért!!!!!!

  98. obama szerint:

    Igaza van Vágónénak, Vátesz melléfogott, kérjen bocsánatot!

  99. Gigi szerint:

    anticsóka,

    dehogy gondolom… A logika csak annyi (lett volna, ha világosabban fogalmazok, vagy ha megérted): “olyan jó (vö. célszerű) most tiltakozni minden fejlesztés ellen, hiszen kampány van, le kell söpörni mindent, ezt az áramlatot kell meglovagolni, aztán majd ha megnyertünk mindent, újraosztottunk minden pozíciót, akkor elkezdhetünk fejleszteni úgy, ahogy az elődeink azt megalapozták, hiszen nekünk is fel kell mutatni valamit, nemcsak a dzsuvát, csak mi okosabban fogunk kommunikálni, ennyi a titok…”

    Szerintem ez nem igazságos, de végső soron ha fejlődés lesz, és azt közmegelégedés (tágabb értelemben pedig társadalmi jólét, biztonság stb.) követi, akkor mindannyiunknak jó lesz – elvileg. Csak merő kétkedés vagyok ezzel kapcsolatban. Ennyi.

Itt lehet hozzászólni !