Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke hirdeti Dukán András momentumos polgármester-jelöltet

Csepel.info

Információink szerint Németh Szilárd Fidesz-alelnökhöz kötődik az a Szigetorszag.info újság, amelyben Dukán Andrással, a DK-MSZP-Momentum közös polgármester-jelöltjével jelent meg népszerűsítő interjú. Nem meglepő módon a momentumos politikus az interjúban kizárólag Borbély Lénárd polgármestert kritizálja. Szintén Németh Szilárdhoz kötődik a cég, amely ezt az interjút reklámozza a Facebookon. Olyannyira, hogy 2018-ban még el is marasztalták ezt a hirdetőt Németh Szilárd ellenfelének, Szabó Szabolcs momentumos képviselő-jelöltnek a lejáratása miatt.

Németh Szilárd 2019 tavaszán a konyhájában kérte meg Ábel Attilát, a Fidesz akkori csepeli elnökét, hogy segítsen megbuktatni Borbély Lénárd polgármestert. Ábel nemet mondott a rezsibiztosnak, ám Németh nem csak őt kereshette meg ezzel a kéréssel. A Fidesz korábbi elnöke szerint – aki az ATV Start adásában is beszélt erről – öt önkormányzati fejlesztés akadt meg ez után, és valamennyi leállás szorosan köthető a Fidesz alelnökéhez. Miután Borbély Lénárd polgármester és alpolgármesterei megtagadták, hogy adják át Németh Szilárd alapítványának az önkormányzat több, sokmilliárd forint értékű vagyonát, a rezsibiztos mindannyiukat kizáratta a Fideszből. Németh nem először segíti hirdetésekkel is a balliberális ellenzéket, hogy megbuktassa korábbi párttársát. 

Látványos a csepeli Fidesz-DK-MSZP-Momentum összefogás

Az, hogy a csepeli önkormányzati üléseken Borbély Lénárd polgármester ellen évek óta együttműködnek Németh Szilárd képviselői a DK-MSZP-Momentummal, nem nehéz bizonyítani. Információink szerint több mint harminc alakalom volt már arra, hogy a Fidesz és az ellenzék szorosan együttműködve leszavazta a polgármestert.

A költségvetésnél elrontották az első szavazást, Czibulyáné Szilvia és Makray Barbara fideszes képviselők véletlenül nem támogatták a DK-MSZP-Momentum javaslatát

Zupkó János fideszes képviselő azonnal új szavazást kért, így másodjára már le tudták venni a költségvetést a napirendről. Ezzel 1700 csepeli család megélhetését tette bizonytalanná a Fidesz-DK-MSZP-Momentum összefogás

Még a hibák is látványosak. Például február 22-én a Fidesz-DK-MSZP-Momentum többségéből két fideszes véletlenül nem támogatta Dukán András momentumos polgármester-jelölt javaslatát a költségvetés megbuktatásáról. Akkor Zupkó János fideszes képviselő új szavazást kért, és másodjára már le tudták venni a költségvetést a napirendről. Hasonlóan, szintén közös Fidesz-DK-MSZP-Momentum együttműködéssel “sikerült” körülbelül évi félmilliárd forinttal csökkenteni az önkormányzat adóbevételeit, ami finoman szólva is hiányzik most a fejlesztések tervezésekor.

Rosszul áll a rezsibiztos a választási felkészüléssel

Lapunk információi szerint az önkéntesek öthatoda, a tagok háromnegyede, a frakció több mint fele tűnt el egyetlen év alatt Németh Szilárd mögül. A csepeliek túlnyomó része vállalhatatlannak tartja a Fidesz közpénz-éhes alelnökét: nem meglepő, hogy 2002 óta nem volt olyan mélyen a kormánypárt megítélése Csepelen, mint most.

Az aktuális képviselő jelöltek és listás jelöltek: még mindig nem végleges a jelöltek sora

A Fidesz Dudás Zoltánt, Németh Szilárd Budán élő korábbi titkárát választotta csepeli polgármester-jelöltjének. A legtöbb, amit el tudnak vele érni, hogy a jelenlegi jobboldali, ex-fideszes polgármestert a DK-MSZP-Momentum le tudja váltani. Árulkodó, hogy a fideszes képviselő-jelöltek sem biztosak. Pár hete két ember lépett vissza a jelöltségtől, és még mindig nem végleges az indulók köre.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !