Megkettőzött erővel dolgozik a csepeli közterület-felügyelet a lomtalanítás alatt

Csepel.hu

Kerületünkben, Csepelen 2024.02.11- 02.22-ig tart az FKF lomtalanítási szolgáltatása, amelynek keretében lehetőség van megválni a háztartásoknál keletkezett nagydarabos hulladékoktól. Csepel Közterület-felügyelete kiemelt feladatként tekint erre az időszakra, ezért folyamatosan együttműködnek a kerületi Rendőrkapitánysággal, a Csepeli Városgazda munkatársaival, az FKF Divízió felelős vezetőjével a közös gondolkodás és a lomtalanítás problémamentes lebonyolítása érdekében.

A lomtalanítás során a kerületrészekre beosztott közterület-felügyelők minden esetben megteszik a szükséges intézkedéseket, ellenőrzik az aktuális „lomis” körzetet, ahol a fokozatosság elvének betartása mellett, akár helyszíni bírság kiszabására, illetve feljelentés megtételére is van jogszabályi felhatalmazása kollégáinknak. Az intézkedések, a korábbi évek tapasztalatai alapján lehetnek:

–             a közterületen történő szeszesital fogyasztás tilalmának megszegése

–             a hulladékgazdálkodás szabályainak megsértése

–             a közterület engedély nélküli használata

–             a köztisztasági szabályok megsértése

Tájékoztatásuk szerint a lomtalanítás során, zömmel az éjszakai órákban, a kerületi rendőrség hathatós közreműködésével és a mezőőri szolgálat bevonásával, igyekeznek mindent megtenni a környező településekről illegálisan behozott lomok kihelyezésének megakadályozása érdekében, a kerületünkbe vezető utak fokozott megfigyelésével. A fenti célok megvalósítása érdekében és a közös cél által vezérelve kapcsolatba léptek a Közlekedési Hatósággal is, a lomtalanítás során felbukkanó rossz állapotú kistehergépjárművek kiszűrése érdekében.

Csepel Közterület-felügyelete, a Budapest XXI. Kerületi Rendőrkapitányság és a Közlekedési Hatóság közös munkával lép fel a szabálysértők ellen – írja a felügyelet.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !