Parkolókat alakítanak ki kerületszerte

Csepel.hu

Csepel közterületein az elmúlt hónapokban is folytatódott az új parkolók kialakítása. Van, ahol felfestenek, de akad olyan közterület is, ahol vadonatúj térköves parkolót épít az önkormányzat.

Néhány hónapja a Dunadűlő utcában indultak meg a munkálatok, ahol az elkopott felfestések miatt egyre nehezebben lehetett rendesen parkolni, ezért a lakók kiértesítése után az önkormányzat nekilátott a parkolófestési munkálatoknak, amelynek keretében több száz parkolóhelyet alakítottak ki.

Augusztusban az Erdősor utcánál felmerült lakossági igényt, vagyis hogy felfestéssel alakítsanak ki parkolókat a 117-es és 131-es házszám között, napok alatt megvalósították. Itt összesen 120 parkolóról volt szó.

Szeptemberben a Zrínyi utcai lakók kérésére és Kovács Dávid Attila képviselő javaslatára a parkolás megkönnyítése érdekében a Zrínyi utca 3-4-es szám között 22 darab parkolóhelyet alakított ki az önkormányzat felfestéssel.

Zajlanak a parkolóépítési munkálatok a Kiss János altábornagy utca végén is. Itt komolyabb munkákról van szó: az ott élők kérték, hogy az egyre több gépjármű miatt szükséges lenne a parkolóbővítés, Tóth Sándor önkormányzati képviselő közbenjárásra pedig neki is álltak a munkáknak. A területen 20 férőhelyes parkolót építenek, bekötőút építéssel, és megújítják a környező zöldfelületeket is.

A számos nagyberuházás mellett a csepeli önkormányzat a kisebb helyi ügyeket is kiemelten kezeli. Ilyen feladat többek között a parkolóhelyek kialakítása, újak építése is. Az elmúlt években számos új parkoló épült, elég csak az Eszterháznál és a Kiss János altábornagy utcánál lévő beállókra gondolni, ahol nem csupán rendezett körülmények között tudnak megállni az ott élők, hanem több parkolóhelyet kialakítottak, megkönnyítve ezzel is a környéken lakó autósok életét.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !