Megkezdődött a csepeli szakrendelő újraszigetelése

Csepel.info

Nyár elején írtuk, hogy 13 év alatt tönkre ment a csepeli szakrendelő tetőszigetelése. Az ok prózai: olyan anyaggal szigetelték a tetőzetet, ami nem bírja a meleget. Skandináv országból hozták, ahol hűvösebbek a nyarak, mint nálunk. Ki gondolta volna? Ráadásul a szigetelés rögzítése sem volt megfelelő. Borbély Lénárd polgármester szerencsére gyorsan intézkedett, így szeptember elején megkezdődött az épület újraszigetelése.

A csepeli szakorvosi rendelőt elméletben 2006-ban adták át. Valójában az átadási ceremónia csak az önkormányzati választás kedvéért történt, hiszen a tetőszigetelést is három évvel később, 2009-ben végezték el. Az épület gépészeti felújítása már bőven 2010 után, kiegészítő munkákkal készült el. Például a felújítás során kiépítettek egy üvegfelületekkel bőven ellátott előteret, ám a légkondicionálásra nem gondoltak. Az orvosi műszereket is 2010 után sikerült felújítani.

Nyár elején már látszott, hogy a tetőszigetelés eddig bírta, és elölről kell kezdeni. Mivel a kerület nincs rossz anyagi helyzetben, Borbély Lénárd polgármester azonnal tudott dönteni a munkák megindításáról.

Ám nem a szakorvosi rendelő az egyetlen, ami ezzel a szigeteléssel készült: információink szerint a mellette fekvő mentőállomásnál is ugyanezzel a zsugorodásos hibával kell majd szembenézni.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !