Elsősegély szimulációs oktatás után újraélesztéshez szükséges eszközöket kaptak a közteresek

Csepel.hu

A nyár beköszöntével újabb feladattal birkóztak meg a csepeli közteresek. Az állomány járőrei elsősegély szimulációs oktatáson vettek részt tegnap, értesült portálunk.

Az oktatást Liktor Lajos mentőtiszt, egyetemi szakoktató tartotta. Az oktatás során a járőrök az újraélesztés folyamatait gyakorolták és a kórházon kívüli baleseti, traumatológiai elsősegélynyújtás alapelvein nyugvó traumatológiai elsősegélynyújtást sajátították el.  Az oktatás végén Liktor Lajos 2 darab LifePak 500 AED defibrillátort, 2 darab taktikai elsősegély táskát és két darab lélegeztető ballont adott át a közterület-felügyelet részére. Az átadott eszközöket a Nagacomp Kft. adja bérbe a közterület-felügyelet számára és az eszközök karbantartását is a cég végzi.

1 db defibrillátor, 1 db lélegeztető ballon és egy taktikai elsősegély táska a Közterület-Felügyelet székhelyén került elhelyezésre, míg a többi átadott eszköz a Felügyelet szolgálati gépjárművébe kerül majd elhelyezésre, hogy a felügyelők szolgálatellátásuk során szükség esetén a lakosság részére segítséget tudjanak nyújtani.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !