Jól működnek a térfigyelő kamerák: újabb illegális szemetelőket fogtak a csepeli rendőrök

Csepel.hu

A közterület-felügyelet munkatársainak és az önkormányzat által finanszírozott kamerarendszernek köszönhetően néhány napja újabb illegális szemetelőket sikerült elkapnia a kerületi rendőrségnek.

A csepeli közteresek a vadonatúj ügyeleti és térfigyelő központban lettek figyelmesek egy kamerafelvételre, mely szerint egy női páros több alkalommal is nagyobb méretű zsákokat helyez a Lámpás utca és a II. Rákóczi Ferenc utca kereszteződésében lévő közterületre. A közterület-felügyelet emberei a felvételeket átadták a rendőrségnek, akik hamar felismerték a felvételeken szereplő anyja-lánya párost. A csepeli rendőrök az érintettek ellen eljárást indítottak és az ügyet átadták az illetékes kormányhivatalnak. Az elkövetőkre valószínűsíthetően közigazgatási bírságot szabnak majd ki.

Mint a rendőrségtől megtudtuk, az elmúlt napokban több olyan felvétel is a birtokukba került, amelyen látszik, hogy megtömött zsákokat, építési törmeléket dobnak ki az érintett kereszteződésben. Az elkövetők nem lehetnek nyugodtak; beazonosításuk a kamerarendszernek köszönhetően jelenleg is zajlik.

Mint ismeretes, a csepeli önkormányzat idén februárban állította szolgálatba azt a 62 új térfigyelő- és 10 új vadkamerát, amelyek azóta kiválóan teszik a dolgukat. Közben megújult a csepeli közterület-felügyelet ügyeleti és térfigyelő központja is, ahol a nap 24 órájában látják el a diszpécserek a szolgálatot. További jó hír, hogy az önkormányzat csillagtelepi helyszínekkel tovább tervezi bővíteni a kamerák számát.

Egyébként az új kameráknak köszönhetően korábban már fogtak el illegális szemétlerakót a csepeli rendőrök, miután lerakta terhét a XXI. kerületi Teller Ede és Posztógyár utcák sarkán. A kamerákkal végig lehetett követni az illegális hulladékkal érkező teherautó útvonalát, azonosítani lehetett a rendszámát, a szemtanú pedig remek képeket készített arról, hogyan veszik le róla a szemetet. Az elkövetőt elfogták, a tettét elismerte.

Csepel.hu

4 hozzászólás “Jól működnek a térfigyelő kamerák: újabb illegális szemetelőket fogtak a csepeli rendőrök” bejegyzésre

  1. Armageddon szerint:

    Az az egész környék a harmadik világra emlékeztet.

  2. Gary Ridgway szerint:

    Ott nem fér el? 🤣

  3. Gary Ridgway szerint:

    Hamár rend? Nesztek!

Itt lehet hozzászólni !