Csepeli Panelprogram indul

Csepel.hu


Borbély Lénárd polgármester elmondta, ha nagyobb az érdeklődés a program iránt, mint ahogy arra az önkormányzat előzetesen számít, akkor kibővítik a keretösszeget. A pályázati feltételeket a Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft. és a Kovács Dávid Attila vezetésével megalakult munkacsoport dolgozta ki.

Az energetikai felújításokra olyan 1946 és 2002 között épült társasházak illetve lakásszövetkezetek pályázhatnak, amelyek legalább 3, legfeljebb 12 szintesek és legalább 15 lakással rendelkeznek. A program nem csak a teljes épület szigetelését támogatja: ha a lakóközösség úgy dönt, kizárólag az oldalfalak szigetelésére is pályázhat.

Kovács Dávid Attila, az ÁMK környékének önkormányzati képviselője elmondta, a lakossági jelzések alapján nagy igény van a társasházak modernizálására, hőszigetelésére. Felhívta a figyelmet, hogy egy EU-s pályázat elbírálása több évig is elhúzódhat, míg a csepeli panelprogramra fordítandó összeg azonnal rendelkezésre áll.

Kálcsics Ferenc, a Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft ügyvezetője ismertette a pályázat további feltételeit. Társasház esetében a közgyűlésen jelen lévő tulajdonostársak tulajdoni hányadának, lakásszövetkezet esetében a jelenlévők több mint 50%-ának támogatása szükséges a pályázaton való elinduláshoz. A pályázat a homlokzati hőszigetelést, a lapostető hő- és vízszigetelését valamint a közösségi nyílászárók cseréjét támogatja. Ez utóbbi esetben fontos, hogy kizárólag fémszerkezetű nyílászárók cseréjére lehet pályázni. A pályázathoz három kivitelezői árajánlatot kell csatolni és már megkezdett kivitelezési munkálatokra nem lehet benyújtani. A benyújtás időpontja fontos, hiszen a pályázatokat érkezési sorrendben fogadják be 2023 . június 15-e és  október 14-e között. Az önkormányzat a beruházási költség egyharmadát finanszírozza vissza nem térítendő támogatás formájában, az önerőről a társasházaknak nyilatkozniuk kell. Kérdésre elhangzott, a felújításoknak 2024. április 30-áig be kell fejeződniük. A polgármester hangsúlyozta, az állványozásért nem kell közterületi díjat fizetni, azt az önkormányzat ingyenesen biztosítja.

A pályázati felhívás hamarosan megjelenik a csepel.hu-n. Az önkormányzat a pályázattal kapcsolatos kérdéseket a csepp@varosfejlesztes21.eu e-mail címen várja.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Csepeli Panelprogram indul” bejegyzésre

  1. Gary Ridgway szerint:

    Ugye a nyertesek valahol megjelennek, nem a közterületi propagandatáblákra gondoltam.

  2. Gabriella szerint:

    Thank you for the information, it will help me improve my skills in my work. 1win

Itt lehet hozzászólni !