Rendőröket és tűzoltókat jutalmazott az önkormányzat

Csepel.hu

Ma délelőtt elismerésben és jutalomban részesítette Borbély Lénárd polgármester a kerületben szolgálatot teljesítő rendőröket és tűzoltókat példamutató munkájuk elismeréseként és folyamatos helytállásukért.

Elismerésben részesülő tűzoltóink: Méhes Károly tűzoltó törzszászlós, Király Barnabás tűzoltó zászlós, Bódizs Zsolt tűzoltó törzszászlós, Botos Lászlóné tűzoltó százados.

 

Elismerésben részesülő rendőreink: Révfalvi Angéla r. hadnagy, Szaktor Roland György r. hadnagy, Kanyó Attila László r. törzszászlós, Cozma László r. főtörzsőrmester, Simon Lajos r. törzsőrmester, Osikóczki Andrea r. százados, Csirke Levente r. őrnagy, Bukovenszki Judit r. főtörzsőrmester, Fehér Milán r. törzsőrmester, Kiss Roland r. őrmester, Szekeres Lászlóné r. őrnagy, Magyar-Harkai Szilvia rendvédelmi alkalmazott, Bartosné Deli Kinga rendvédelmi alkalmazott, Szabó Erzsébet rendvédelmi alkalmazott, Szabadi Marianna rendvédelmi alkalmazott, Lászlóné Pályi Szilvia rendvédelmi alkalmazott, Bánkuti Elizabeth rendvédelmi alkalmazott és Windischmann Lili Fanni

Köszönjük az állomány valamennyi tagjának az áldozatos munkát, amelyet a kerületünk érdekében végeznek!

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Rendőröket és tűzoltókat jutalmazott az önkormányzat” bejegyzésre

  1. PáLoS TReND szerint:

    Közben a Fidesz főnijének kedvenc hitközségi vezetőjének fia meg bevonult a seregbe!!!
    – Köves Shalom Izraelben védi az igazi hazáját…
    Köves Shalom veszélyes terepen, Ciszjordániában szolgál, de ő fontosnak tartja, hogy részese legyen a zsidó állam fenntartásának – írja a Kibic Magazin nevű zsidó lap.
    A cikkből megtudjuk, hogy Köves Shalom jelenleg 20 éves, és augusztusban vonult be a Giváti ezredbe, az izraeli hadsereg egyik gyalogos harci alakulatába.
    2 év 8 hónapot szolgál itt összesen egy speciális részlegben, amit kifejezetten haredi, vallásos katonák számára tartanak fenn. Shalom izraeli-magyar állampolgár, így számára nem lenne kötelező a szolgálat, de ő már 13-14 éves korában eldöntötte, hogy szeretne katona lenni Izraelben.
    Köves Slomó rabbi a Kibic kérdésére elmondta, felesége, Köves Dvora rebbecen családjának férfi tagjai közül sokan voltak katonák.
    Az édesapja például – amellett, hogy rabbi volt Akkóban – még a jom kipuri háborúban is szolgált.
    „2000 évig azért imádkoztak az őseink, hogy Izraelbe jöhessenek, ezért kár lenne nem részt venni a zsidó állam újraalakulásában egy olyan korban, amikor Izrael állam már létezik” – mondta Köves Shalom.
    Hozzátette, hogy ettől ez még nem könnyű döntés, de abban bízik, hogy ennek hatására erősebb ember válik majd belőle. Párhuzamként a jesivában való tanulást említette, ami szintén nem volt könnyű a számára, mégis úgy véli, e nélkül most teljesen más ember lenne.
    „A család alapvetően örült Shalom döntésének, és büszkék vagyunk arra, hogy a fiúnk ennyire elkötelezett, kitart az elhatározása mellett.
    Reméljük, hogy békében és egészségben fog hazatérni” – mondta Köves Slomó rabbi, aki annak idején egyetlen feltételül azt szabta a fiának, hogy fejezze be a jesivát, és tegye le a rabbivizsgát.
    Ezt mostanra Shalom teljesítette.
    A Giváti ezredben való szolgálathoz pedig tényleg fel kell nőni, ugyanis a katonák Ciszjordániában vigyáznak a zsidó településekre (pontosabban szélsőséges telepesek illegális, a nemzetközi jog szerint is törvénytelen létesítményeire – a szerk.), éles helyzetek itt bőven adódhatnak, és ha véletlenül háború törne ki, akkor be is vetik őket.
    A katonák először egy 7-8 hónapos kiképzésen vettek részt, ahol Shalom nagyon jó célba lövőnek bizonyult.
    Ezt követően nemrég volt a Siratófalnál a fiatal katonák avatása, amelyen Köves Slomó is ott járt.
    Az ezredben egyébként van egy felderítéssel foglalkozó beduin alakulat is, ezeket a katonákat szintén a Siratófalnál avatták, csak ők nem a Tórát, hanem a Koránt kapták ajándékba az ünnepségen. „Shalom nagyon jóban van a beduin fiúkkal, elég jól tud arabul, gyakorolja velük a nyelvet”, mesélte az EMIH vezető rabbija.
    Köves Shalom elmondta, a katonai élet egyelőre valamivel könnyebb a valóságban, mint amire számított, csupán egy dolog lepte meg: annak ellenére, hogy korábban is sokat volt távol, most jobban hiányzik az otthona, a családja, mint gondolta. Ennek szerinte az az oka, hogy sosem tudhatja, mikor fogja újra látni a szüleit…

Itt lehet hozzászólni !