Márton-napi vigasságok: ki lett a győztes?

Csepel.hu

Miben volt más a mostani Márton-napi vigasságok a korábbiakhoz képest, amelyeket hagyományosan november 11-én (vagy egy nappal elcsúszva), a Radnóti Művelődési Ház környékén szoktak megrendezni?

Először is: új helyszínen, a Hollandi úton található napközis táborban fogadták a vendégeket, másodszor: ilyen sokan talán még sosem látogattak ki a mulatságra, harmadszor: hihetetlenül izgalmas küzdelmeket láthattunk a különféle vetélkedőkön. Ami viszont már megszokott: minden résztvevő ajándékot kapott.

Bánhatja, aki nem jött el a vigasságokra, mert csak egy év múlva rendezik a következőt. Délelőttől esti sötétedésig tartottak a programok. Aki csak bóklászott, az is kedvére talált néznivalót vagy megkóstolhatta a libaételeket, lúdlábtortát, házi rétest, kürtöskalácsot. A legtöbben családostul, gyerekestül érkeztek. A Kacagó Bábszínház előadásában megtekinthették a Rigócsőr királyfi című mesét, aztán a Csep’ Jazz Dance Táncegyüttes bemutatóját. Délben a Tücsökszabi és Hangyaboy gyerekkoncertjét hallgathatták meg. Cseke Katinka és Zsiga László kabarét adott elő, majd a Lara Mesék Társulata lépett színpadra. Őket követte a Csepeli Német Nemzetiségi Táncegyüttes csoportjának fellépése.

A párnacsatába ezúttal is sokan beszálltak, és a gyerekek lelkesen, elszántan püfölték egymást. Győztest nem hirdettek ki, mert mindenki kapott a fejére éppen eleget, de hát ez volt a cél. Jót mulattak rajta a résztvevők és a nézők. A lángosevő-verseny viszont kiélezett vetélkedést hozott. Külön versenyeztek a lányok és a fiúk. Az első körben három lány kezdte meg a versenyt, köztük a tavalyi nyertes, egy szőke, nyolc év körüli kislány. Jó darabig úgy tűnt, hogy most is elsőként fogyasztja el a tejfölös lángost, amely egy zsinóron lógott egy rúdra függesztve, s amelyet kézzel nem volt szabad érinteni. A győztes azonban Dömök Liána lett, aki az utolsó pillanatokban nagyobb harapásokkal gyűrte le a lángost. Máris következtek a fiúk, akiknek azzal nehezítették a versenyt, hogy csupán négy perc állt rendelkezésükre. Végül egyiknek sem sikerült megenni a teljes lángost, ezért a zsűrinek kellett döntenie, hogy ki ette meg a legnagyobb részt. Szemre sem volt könnyű megállapítani a végeredményt, ám rövid tanakodás után Budai Bencét jelentették be nyertesnek. Természetesen a helyezettek is kaptak jutalmakat, mindenki boldog volt.

Számtalan játéklehetőség közül is választhattak az érdeklődők, s lehetett állatokat simogatni: kecskéket, ludakat és egyhetes kacsacsibéket. Népszerű szórakozásnak bizonyult a kukoricamorzsolás: több teknőben kilószámra gyűltek a kukoricaszemek, egy másik edényben meg a lecsupaszított kukoricacsutkák. Aki erősebb és ügyesebb volt, diót is törhetett. A vigasságokat a szokásos lámpás felvonulással fejezték be sötétedéskor.

Csepel.hu

 

5 hozzászólás “Márton-napi vigasságok: ki lett a győztes?” bejegyzésre

  1. Ibolya szerint:

    Elképesztő volt látni a kocsisort a Kutyakiképzőtől végig a Komp-ig…..
    Ez nagyon szuper lehetett,gratulálok a szervezőknek,de vajon akik ott,a Hollandi úton építettek-vettek házakat,nekik mi lehet a véleményük ?
    Megkérdezték akár csak egyszer is őket ?

  2. László szerint:

    Ők húzták a rövidebbet. Szedhetik a tollas faleveleket.

  3. Nagyapó szerint:

    Apropó! Újabb moslékkoalíció pofára esés Szekszárdon. Fidesz-KDNP 58 %!!!

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. László szerint:

    2022.Október 2.
    “Fölényes ellenzéki győzelem született a budai időközi választáson. Az egyesült ellenzék jelöltje, Nagy Eszter a szavazatok több mint 60 százalékát szerezte meg” – ez kettővel több, feküdjön vissza!

  5. Gary Ridgway szerint:

    Fater, te tényleg egy ócska agitátor vagy. 🤣
    …és ez mit jelent most? Mesélj…

Itt lehet hozzászólni !