Elismerések a szociális munka napján

Csepel.hu

A szociális munka napja alkalmából köszöntötték a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának (HSZI) munkatársait az ÁMK tornacsarnokában november 11-én. Az Országgyűlés 2016-ban döntött arról, hogy november 12-ét a szociális munka napjává nyilvánítja. A megjelenteket Borbély Lénárd polgármester köszöntötte.

Az eseményen részt vett Ábel Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a szociális bizottság elnöke, valamint Nagyné Kovács Tímea, a HSZI intézményvezetője. Az ünnepségen polgármesteri és intézményvezetői kitüntetéseket adtak át.

Borbély Lénárd köszönetet mondott a HSZI valamennyi munkatársának az áldozatos munkájáért, mert szociális területen dolgozni jóval több, mint egy átlagos munka: szolgálat a szó legnemesebb értelmében. Ők azok, akik az év minden napján segítik, gondozzák a segítségre szoruló csepeli honfitársainkat, ezért az embert próbáló munkáért és a kitartásért hála illeti őket. 2019 óta válságmenedzselés folyik, mert előbb a koronavírus-járvány, aztán az orosz-ukrán háború és az energiaválság miatt kemény kihívásokkal nézünk szembe. A szomszédunkban dúló háború miatt sokan nálunk kerestek menedéket, ennek következményei pedig a szociális területen érződnek igazán. A csepeli szociális ellátórendszer ugyanakkor jól működik. „Különösen büszke vagyok arra, hogy Csepelen minden egyes dolgozó óriási energiát fektet abba, hogy a lehető legjobbat nyújtsa a segítségre, támogatásra szorulóknak” – zárta köszöntőjét a polgármester.

Nagyné Kovács Tímea szintén megköszönte munkatársai helytállását, akiknek egy kicsit mindenhez kell érteniük: a pszichológiához, orvosláshoz, joghoz és főleg a szociális munkához. „Nehéz időszak áll mögöttünk, de nehéz van előttünk is. Jók vagytok, és büszke vagyok rátok” – mondta az intézményvezető.

Polgármesteri kitüntetést kapott Sallai lldikó, a család- és gyermekjóléti szolgálat családsegítője, Bagarus Imréné, az Aprók Kertje Bölcsőde kisgyermeknevelője és Vargáné Kovásznai Irén, a Cseperedő Bölcsőde csoport nélküli kisgyermeknevelője. Intézményvezetői elismerésben részesült Sándori Zsófia, aki a munkaügy területén dolgozik, Kiss Tamás, a fogyatékos nappali ellátás vezetője, Nedoma Miklós kertész, Bíró-Varga Zita, a család- és gyermekjóléti központ esetmenedzsere, Simon Zsolt, aki az élelmezésért felelős, valamint Hegyes Kinga, a család- és gyermekjóléti központ szociális asszisztense.

Az ünnep végén Gömöri András Máté színész énekelt a közönségnek.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Elismerések a szociális munka napján” bejegyzésre

  1. László szerint:

    “Óvónői üzenet Orbánnak: hálával nem lehet a boltban fizetni!”
    Kátainé Kovács Viktória, a Pártatlan Óvodákért Közösség alapítója azt mondja: a boltban, vagy a számlákat nem lehet hálával kifizetni. A szervezet nevében Kátainé elmondta: várják, hogy Orbán Viktor fejezze ki a háláját máshogy is.

Itt lehet hozzászólni !