Elismerések a szociális munka napján

Csepel.hu

Sallai Ildikó

A szociális munka napja alkalmából köszöntötték a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának (HSZI) munkatársait az ÁMK tornacsarnokában november 11-én. Ebből alkalmából Polgármesteri kitüntetést kapott Sallai Ildikó, a család- és gyermekjóléti szolgálat családsegítője.

„Nem számítottam az elismerésre, nagyon örülök neki. Szeretem a szakmámat, 2010 óta dolgozom ezen a területen. Munkatársaimmal együtt az a feladatunk, hogy segítsük a nehéz helyzetbe került embereket. Amikor jelzést kapunk a problémákról, felkeressük az érintett személyt vagy személyeket, a családot. Elsősorban életvezetési tanácsadással, lelki segítségnyújtással támogatjuk a rászorulókat. Jó érzés számomra, amikor a szükséget szenvedő ember képes talpra állni, megbirkózni a mindennapok gondjaival. Ilyen sikereink mindig vannak, s ez erőt ad nekem is.”

Bagarus Imréné

Polgármesteri kitüntetést kapott továbbá Bagarus Imréné, az Aprók Kertje Bölcsőde kisgyermeknevelője is.

„Meglepődtem és meghatódtam, amikor átnyújtották az elismerést. Harminckilenc éve dolgozom bölcsödében. Nem könnyű a munka, de amikor látom a gyerekek mosolyát, és azt az elfogadást és bizalmat, amit felém mutatnak, akkor nagyon jó érzés tölt el. A bölcsődések még nagyon kicsi gyerekek, sok törődést, odafigyelést igényelnek. Tisztába teszem, megetetem őket, megtanítom a kicsiket kanállal, majd önállóan enni, bekötni a cipőjüket, öltözködni. Az a cél, hogy hároméves korukra óvodaérettek legyenek.”

Kiss Tamás

Ezen kívül intézményvezetői kitüntetést kapott Kiss Tamás, a fogyatékos nappali ellátás vezetője:

„Jólesett, hogy a kitüntetéssel elismerték a munkámat. A Fogyatékos Nappali ellátás a Völgy utca 82. szám alatt működik: reggel fél 7-től délután 17 óráig foglalkozunk az értelmi fogyatékkal élőkkel. Ők felnőtt emberek, akiknek szükségük van a segítségünkre, sokak szülője napközben dolgozik. Különféle programokat állítunk össze számukra: létezik jóga és másféle sportfoglalkozás, szellemi vetélkedő, térképes tájékozódás, de van táncpedagógusunk is, mert szeretnek táncolni. A szeretet, amit ezektől az emberektől kapok, a legjobb érzés. Vallom, hogy úgy bánjak velük, ahogyan én is szeretném, hogy velem bánjanak.”

 

Itt lehet hozzászólni !