Sikeres lett az önkormányzat őszi dísznövényakciója

Csepel.hu

A Csepeli Zöld Sziget Program keretén belül meghirdetett őszi dísznövényakción több mint ezer csepeli családi ház és társasház vett részt. A lakók ingyenes növényeket vehettek át, amivel szebbé, zöldebbé és élhetőbbé tehetik környezetüket.

A napokban portálunk meglátogatta azokat a kerületi kertbarátokat, akik részt vettek a programban. Megnéztük, hogy miként alakították ki családi házaik és társasházaik előtt a zöld területeket vagy tették szebbé a most is meglévőt. Több helyen a dísznövények mellett még az egynyári virágok is szépen virágoznak.

A Cirmos sétányi társasháznál lévő virágokat Bozsó Kálmánné Szegedi Erzsébet mutatta be nekünk. Elmesélte, hogy a programunkban már a kezdetektől fogva részt vesz mind a tavaszi, mind pedig az őszi akción. Nemcsak a saját társasháza előtt, hanem a szomszédos házak előtt is rendben tartja a zöld területet. Ha az egészsége engedi minden nap tevékenykedik egy kicsit a friss levegőn, egy kis mozgás jót tesz az egészségének és emiatt szeret nagyon foglalkozni a növényekkel. A virágok kiültetéséhez a férjével készítenek faládákat is és az egynyári virágokat ebbe ülteti bele.

Második állomáshelyünk a Merkúr utcai társasház volt, ahol Deák László közös képviselő fogadott minket. Az itt lakó közösség több éve részt vesz a programban, igényeltek tavasszal virágokat és ősszel cserjéket is. A társasház előtt kialakított több kisebb kertbe helyezték el a növényeket a lakók. Megtudtuk, hogy több fiatal és idősebb növényszerető foglalkozik a gondozással. Munkájuk után vagy szabadidejükben tevékenykednek a friss levegőn, ami nagyon jó kikapcsolódás és mozgás számukra.

A Csővonó utcában Antal Sándornéval találkoztunk. Mindig csak az őszi cserjeprogramban vesz részt és ezzel próbálja zöldebbé és szebbé varázsolni a háza mögött található zöld területet. Sok időt tölt a növények gondozásával és nagyon oda figyel arra, hogy megóvja őket mindentől. Fontos számára, hogy rendezett és környezettudatosabb terület vegye körül.

A Szebeni utcában lévő családi ház lakói körülbelül négy éve vesznek részt a programban. A házuk előtt lévő zöld területeket teszik szebbé az önkormányzattól kapott virágokkal. A növényeket igénylő Bergmann Csaba elmondta, hogy nagyon nagy öröm volt számára, hogy itt van ilyen lehetőség, hiszen korábban vidéken élt és ott nem volt hasonló program. A növények mellett voltak saját ültetésű fák is, ezeknek a beszerzésében a Városgazda segített nekik.

Utolsóként egy a Mária Királyné útján lévő családi házhoz mentünk, ahol Burián Mária fogadott minket. Az önkormányzat programján már többéve részt vesz, de most először igényelt őszi cserjéket. A háza előtti kis területen helyezte el a kapott növényeket, ezzel is zöldebbé és színesebbé téve az előtte elhelyezkedő övezetet. Nagy odafigyeléssel gondozza növényeit, hogy szépek legyenek évről-évre.

A családi házakban egyébként többen igénybe vették a komposztáló ládákat, nagyon örülnek neki és folyamatosan használják is őket.

Csepel.hu

 

5 hozzászólás “Sikeres lett az önkormányzat őszi dísznövényakciója” bejegyzésre

  1. Előd Erika szerint:

    Üdítő látvány.

  2. Gary Ridgway szerint:

    Pótcselekvés.

  3. Gary Ridgway szerint:

    Ma láttam a környéket, itt nem tudom, hogy ki a Közös képviselő, de kettővel feljebb a Városgazda. Itt valaki lakó megcsinálta, a másiknál áll a gaz. 🙂

  4. apostolos szerint:

    Moszkvában az utolsó 10 emeletes lakótelepen is így néz ki az előkert, pedig nem adnak nekik semmit. AZ EMBEREKNEK VAN RÁ IGÉNYÜK!

  5. Gary Ridgway szerint:

    apostolos!
    Látnád a Balkánt! 😁✔

Itt lehet hozzászólni !