Helyreállítás után lett balesetveszélyes a kerékpárút

A kerékpározók és a csepeli önkormányzat szerint is kritikán aluli módon próbálnak meg helyreállítani egy kerékpárutat Csepelen. Az ügyben a kerületi vezetés gyorsan lépett, csakhogy a tulajdonos fővárosi önkormányzat cége, a Budapest Közút Zrt. azóta sem áll a helyzet magaslatán.

Kevesen tudják: a Weiss Manfréd kerékpárutat több mint 10 éve adták át. A minőséget illetően sokan az egyik legjobb biciklisútnak tartják a fővárosban. Vagyis tartották ezidáig. Alig néhány napja történt ugyanis, hogy a Magyar Kerékpárosklub és a lakosság részéről is nagy mennyiségben érkeztek, és érkeznek mind a mai napig bejelentések a csepeli önkormányzathoz, mondván: a Weiss Manfréd út melletti kerékpárúton folyó munkálatokkal kapcsolatban valami nem stimmel.

A fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő biciklisutat eleve hosszabb szakaszon felbontották, ami önmagában is nehezíti a kerékpáros közlekedést.  Emellett azonban – mint, ahogy az önkormányzat bejelentése nyomán indult vizsgálat során – kiderült: a burkolatok helyreállításánál az új burkolatot nem a bontás előtti minőségben és technológiával próbálták meg helyreállítani, így az nem felelt meg a korábbi minőségi kritériumoknak, és balesetveszélyes állapotot idézett elő az érintett szakaszon. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az Elmű Hálózati Kft. beruházásában elektromos kábelfektetési munkálatokat végző alvállalkozó érvényes bontási engedéllyel sem rendelkezett.

Rossz a technológia?

Az önkormányzat szakemberei szerint a kivitelező az ún. hengerelt aszfaltozási munka helyett az öntöttet alkalmazta. Hogy miért ezzel a technológiával dolgozott a kivitelező, nem derült ki. Kevesen tudják, hogy ilyen típusú munkáknál ma már a hengerelt aszfaltozás a legelterjedtebb kivitelezési forma. Ezzel egy rendkívül erős, időtálló felületet kapunk, szemben az öntött aszfaltéval, ami könnyebben megrepedezhet, illetve hő hatására – például napsütés – meglágyulhat.

Fontos itt megjegyezni, hogy közútkezelői szempontból egy kerékpárút öntött aszfalttal történő átépítése önmagában nem lenne probléma, sok helyen öntött aszfalt kerékpárutak vannak. Ami miatt az adott esetben nem lehet öntött aszfaltos helyreállítást végezni az az, hogy az nem egyezik meg a korábbi burkolattípussal és a közútkezelő minimálisan a korábbi, vagy annál magasabb minőségű burkolatnemet és típust ír elő a helyreállításoknál.

Felszólítják a beruházót

Az önkormányzat közben gyorsan lépett az ügyben. „Bejelentésünk nyomán a Budapest Közút Zrt. a munkavégzést haladéktalanul leállította, egyidejűleg az engedély megkérésére, továbbá a megbontott terület korábbi állapotok szerinti módon történő helyreállítására szólította fel a beruházót” ‒ mondta el az üggyel kapcsolatban még korábban Borbély Lénárd csepeli polgármester.

A Budapest Közút tehát leállíttatta a munkálatokat, és a cég kötelezte a vállalkozót a megfelelő helyreállításra. Emellett a Budapest Közút a napokban váratlanul azt a tájékoztatást adta, hogy a vállalkozó mégis megkapta a bontási engedélyt, a helyreállítási munkálatok pedig – a megfelelő technológiával – újra elindultak. Az önkormányzat szakemberei azonban sajnos a helyszínen azt tapasztalták, hogy a kivitelező a korábban nem megfelelően helyreállított felületeket továbbra sem tette rendbe, a technológiai hibák egyszerűen nem lett kijavítva.

Polgármesteri levél Karácsony Gergelynek

Az ügy miatt Csepel első embere nemrég levelet írt a főpolgármesternek melyben a történetet röviden ismertetve kérdéseket is megfogalmazott Karácsony Gergelynek.

Borbély Lénárd többek között arra volt kíváncsi, hogy a Weiss Manfréd úti kerékpárúton az elektromos hálózattal kapcsolatos jelenlegi munkálatok elvégzésére biztosan szükség van-e, annak jogi feltételei adottak-e, illetve a munkálatok elvégzése megfelelő módon történik-e. Mindez azért is különös relevanciával bír a közösség számára, mert az adott kerékpárút tudomásunk szerint jelentős összegű beruházás nyomán valósult meg – fogalmazott a levelében a polgármester, egyúttal kérve a főpolgármestertől a szükséges intézkedések meghozatalát.

Az ügy tehát folytatódik, az önkormányzat szakértői addig értelmes és őszinte válasz híján a helyszínen tájékozódnak. Az önkormányzat azonban a csepeliek érdekében mindent meg fog tenni, hogy a probléma mielőbbi rendezését elérje, ami a jogszabályok szerint a kivitelező, valamint – a fővárosi önkormányzat tulajdonába tartozó bicikliút lévén – a Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Közút feladata.

3 hozzászólás “Helyreállítás után lett balesetveszélyes a kerékpárút” bejegyzésre

  1. Gergely szerint:

    Köszönjük !!! Kritikán aluli lett a betonozás!!! Én rollerrel járok max 5km/óra mert szét ráz az út!!! Miért nem lehetett azt a 2db csövet bicigli út helyet a járda alatt elvinni!! Semmi értelme!! A járda felújításra szorult volna olyan rossz állapotba volt, simán meg oldható lett volna

  2. Gergely szerint:

    Szerintem a Barba Negranak visznek valamit

  3. Gyula ↸⨌ szerint:

    Középfesz kábelt fektetnek, közmű, közérdek. Ki a gazdája és kivel szereltet?
    Ennyi, pont.
    Lapozzunk tovább.

Itt lehet hozzászólni !