Csepel díszpolgára: Galgócz Deák Antal tűzoltó alezredes

Csepeli Hírmondó/Facebook

Július 18-án, Csepel napján a képviselő-testület döntése alapján négy csepeli polgár vehette át a kerület díszpolgára címet: Király István, a Halker Király Team Kick-Box Akadémia vezetője, Galgócz Deák Antal tűzoltó alezredes, Sas Sándor para sportoló olimpikon és dr. Szeles Gábor, a kerület korábbi jegyzője.

Az elismerés kapcsán Galgócz Deák Antal tűzoltó alezredest kérdeztük.

„Több mint harminc évig szolgáltam hivatásos tűzoltóként. Tizenkilenc évig vonulós állományban voltam, beosztott tűzoltótól szolgálat parancsnokig, minden beosztásban. Szakaszvezetőtől alezredesig, szinte minden rendfokozatot viseltem a testületnél az eltelt évtizedeim alatt. Tizenegy évig töltöttem be a csepeli tűzoltóság parancsnoki beosztását. Mindvégig Csepelen szolgáltam.

Szerettem, és hivatásomnak tekintettem ezt a munkát. A hivatás és a testület érdekeit minden esetben a saját érdekeim fölé helyeztem. Büszkén gondolok vissza a három eredményes évtizedre. Az utóbbi években azonban a hivatásos szolgálattal együtt járó fokozott igénybevétel kikezdte az egészségemet. Elöljáróimmal és orvosaimmal egyeztetve nehéz döntést kellett meghoznom. A hivatásos életszakaszomat ezzel lezártam. A kitüntetést hálásan köszönöm, rendkívül megtisztelőnek érzem. Büszkeséggel tölt el, hogy Csepel díszpolgára lettem. A továbbiakban a civil szférában fogok dolgozni. Ha lehet, akkor Csepelen és Csepelért.”

Csepeli Hírmondó/Facebook

 

Itt lehet hozzászólni !