Európa-bajnok lett Szemző Csillag kézilabdázó

Csepel Hírmondó/Facebook

Európa-bajnok lett a magyar lány ifjúsági strandkézilabda-válogatott, amelynek kapuját a 16 éves Szemző Csillag, a Csepel DSE játékosa védte. A lányok a döntőben szoros mérkőzésen győzték le Spanyolországot a kontinensviadalon, amelyet július 7-10-e között rendezték meg Prágában.

Szemző Csillag eredetileg teremkézilabdás, de a szövetség vezetői felfigyeltek tehetségére, ezért meghívták a strandkézilabda válogatottba, amelyben nagyszerű teljesítményével járult hozzá a sikerhez.

Szemző Csillag a Csepel DSE honlapján ezt mondta: „Az Európa-bajnokság előtt voltunk edzőtáborban Balatonon és Agárdon, ahol nagyon sok új dolgot tanulhattam. Én még sosem strandkézilabdáztam komolyabb szinten, így kissé nehéz volt teremkéziről átszokni strandkézire, de szerintem ez elég gyorsan sikerült. Nagyon örültem, mikor megtudtam, hogy bekerültem a válogatottba, és a csapattal részt vehettem az Eb-n. Az eredeti cél az volt, hogy bekerüljünk a top 3-ba, és a magam részéről a legjobb teljesítménnyel segítsem a csapatot. Most nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernünk az Eb-t. Mivel körülbelül másfél hónapja vagyunk együtt a csapattal, nem gondoltuk volna, hogy ez sikerülhet, de megcsináltuk. Hatalmas élmény volt számomra ez az egész, hiszen ez volt az első nagyobb nemzetközi versenyem. Mindenkit nagyon megszerettem, és szeretnék gratulálni a többieknek meg a stábnak is!”

A játékos édesanyjától, Szemzőné Polgárfi Esztertől megtudtuk, hogy Csillag a Budapest Baptista Gimnázium, Technikum és Sportiskolába jár, szeptemberben lesz másodikos. „A lányom 2019 óta kézilabdázik a Csepelben, akkor költöztünk a kerületbe. Előtte a Vasasban játszott, de ismerte a csepeli lányokat is, mert gyakran mérkőztek egymással. Megszerette az új csapatát és a lányokat. A serdülőknél játszik, de szerepelt már az ifik és a felnőttek között is. A mostani sikerrel nagy ösztönzést kapott, hogy még jobb kézilabdázó legyen. A tanulmányi eredményei is jók, én pedig nagyon büszke vagyok rá.”

Cs. A.

Csepeli Hírmondó/Facebook

 

Egy hozzászólás “Európa-bajnok lett Szemző Csillag kézilabdázó” bejegyzésre

  1. Fater trollja szerint:

    Gratula, de ehhez a névhez is, csak másképp! 😀

Itt lehet hozzászólni !