Orbán Viktor a kormány megalakításáról egyeztetett

Fotó:  MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
A Facebookon közzétett fotó alapján a Karmelita kolostorban megtartott tanácskozáson Orbán Viktor miniszterelnök mellett Csák János, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit vett részt.
Nem volt ott az egyeztetésen Varga Mihály pénzügyminiszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, de rájuk állítólag stabilan számít az új kormányában is Orbán Viktor, csak éppen ők „igazolt távollévők” az egyeztetésről, mivel mindketten éppen úton vannak: Szijjártó nemrég Spanyolországból jelentkezett élőben az olajembargó ügyében, és azóta már Marokkóban van, valamint hivatalos úton szintén Marokkóban tartózkodik Facebook-posztja szerint Varga Mihály is.

Az új kormányban a honvédelmi és az igazságügyi tárca valószínűleg marad olyan, mint volt, de a honvédelem élén Szalay-Bobrovniczky Kristóf volt nagykövet, Szentkirályi Alexandra férje válthatja Benkő Tibort.
Az Index szerint az egészségügy után a közoktatás is a Belügyminisztériumhoz kerülhet, viszont az önkormányzati feladatok a Miniszterelnökség alá tagozódhatnak. Az önkormányzatok fejlesztési ügyei részben a Lázár János által vezetett vidékfejlesztési tárcánál, részben Navracsics Tibornál landolhatnak. Utóbbiból várhatóan uniós miniszter lesz, de elképzelhető, hogy tárca nélküli pozícióban.

Egy hozzászólás “Orbán Viktor a kormány megalakításáról egyeztetett” bejegyzésre

  1. PáLoS TReND szerint:

    Ha Horváth Nancy kivégeztetéséért (D)Rogán nem lesz elszámoltatva és még miniszteri széket is kap, akkor ugye nem kell mondanom, hogy nagyon rövid életű lesz Új Israhell kormánya!?
    https://hun.small-business-tracker.com/wikileaks-show-us-money-478373

Itt lehet hozzászólni !