Ma van a Mentők Napja

Mentok.hu

2022. május 10-én, a magyarországi életmentés 135. és az Országos Mentőszolgálat megalakulásának 74. évfordulóján a Mentők Napját ünnepeljük. 1887-ben ezen a napon kezdte meg szolgálatát a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület, mely Európa egyik első mentőszervezete volt.

A magyar mentőszolgálat sok szempontból ma is különleges értékeket hordoz, országosan egységes működése világviszonylatban is egyedülálló. Az elmúlt időszak a mentőket különösen nagy erőpróba elé állította. A tavalyi évben több mint 1,25 millió mentőfeladatot végeztek, 116 ezer COVID-beteget szállítottak kórházba és több mint 1,3 millió járványügyi mintavételt szerveztek meg, illetve hajtottak végre.  A sikeres helytállás a 8 500 mentődolgozó felkészültségének és elhivatottságának, valamint a társadalom támogató összefogásának is köszönhető, hiszen a járvánnyal kapcsolatos plusz feladatok ellátását országszerte önkéntesek is segítették.

A Mentők Napja alkalmából a legkiválóbb mentődolgozók elismerésben részesülnek, a lakosság számára pedig országszerte ismét megszervezik az ingyenes „Hősképzést”, ahol bárki elsajátíthatja és gyakorolhatja az életmentés alapfogásait.

Az ünnepi Hősképzésben résztvevő mentőállomások listája a https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1uxewL6Syv11djMP71GbWj7-pYV7WHuGJ&usp=sharing linken olvasható, illetve az ÉletMentő Applikáció chatbotjából (Hősképzés) is tájékozódhatnak.

Mentok.hu

Egy hozzászólás “Ma van a Mentők Napja” bejegyzésre

  1. kormánypárti kitiltott szerint:

    Egy szösszenet…
    Minden tiszteletem az Övék!
    Ez nem munka, hivatás és aki ezt végzi nyilván nem a pénz motiválja.
    Felsőbb vezető körökből eddig hébe-hóba jött egy üres csekk, ha gondolok valamennyire?
    Gondoltam…
    A csekk sűrűbben jött…
    Most már havonta jön és az összeg is rá van nyomtatva.
    Véleményem szerint ezt nem így kellene!

Itt lehet hozzászólni !