Ma van a Mentők Napja

Mentok.hu

2022. május 10-én, a magyarországi életmentés 135. és az Országos Mentőszolgálat megalakulásának 74. évfordulóján a Mentők Napját ünnepeljük. 1887-ben ezen a napon kezdte meg szolgálatát a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület, mely Európa egyik első mentőszervezete volt.

A magyar mentőszolgálat sok szempontból ma is különleges értékeket hordoz, országosan egységes működése világviszonylatban is egyedülálló. Az elmúlt időszak a mentőket különösen nagy erőpróba elé állította. A tavalyi évben több mint 1,25 millió mentőfeladatot végeztek, 116 ezer COVID-beteget szállítottak kórházba és több mint 1,3 millió járványügyi mintavételt szerveztek meg, illetve hajtottak végre.  A sikeres helytállás a 8 500 mentődolgozó felkészültségének és elhivatottságának, valamint a társadalom támogató összefogásának is köszönhető, hiszen a járvánnyal kapcsolatos plusz feladatok ellátását országszerte önkéntesek is segítették.

A Mentők Napja alkalmából a legkiválóbb mentődolgozók elismerésben részesülnek, a lakosság számára pedig országszerte ismét megszervezik az ingyenes „Hősképzést”, ahol bárki elsajátíthatja és gyakorolhatja az életmentés alapfogásait.

Az ünnepi Hősképzésben résztvevő mentőállomások listája a https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1uxewL6Syv11djMP71GbWj7-pYV7WHuGJ&usp=sharing linken olvasható, illetve az ÉletMentő Applikáció chatbotjából (Hősképzés) is tájékozódhatnak.

Mentok.hu

Egy hozzászólás “Ma van a Mentők Napja” bejegyzésre

 1. kormánypárti kitiltott szerint:

  Egy szösszenet…
  Minden tiszteletem az Övék!
  Ez nem munka, hivatás és aki ezt végzi nyilván nem a pénz motiválja.
  Felsőbb vezető körökből eddig hébe-hóba jött egy üres csekk, ha gondolok valamennyire?
  Gondoltam…
  A csekk sűrűbben jött…
  Most már havonta jön és az összeg is rá van nyomtatva.
  Véleményem szerint ezt nem így kellene!

Itt lehet hozzászólni !