Társasjátékos foglalkozások iskolásoknak

Csepel.hu

A XXI. Kerületi Rendőrkapitányság és a Csepeli Napközis Tábor összefogásával rendszeres társasjátékos foglalkozások indulnak csepeli diákok számára a felújított tábor területén. Az iskolákkal szorosan együttműködő Kosztyú László rendőr zászlós kezdeményezésére az első közösségi játékot április elején tartották a Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola 7. b osztályos tanulói részére.

A hosszú hónapokon át tartó, a járvány miatt elindult digitális oktatás a társas kapcsolatok szinte teljes hiányával járt, pedig a közösség nagyon fontos szerepelt tölt be a fiatalok életében is. Ezzel kapcsolatban Kosztyú László elmondta, hogy ez az időszak megmutatta, hogy az otthon falai között, családi körben töltött idő, a szülő-gyermek és testvér-testvér kapcsolatok nem elegendőek, fontos, hogy a gyerekek tágabb környezetben is szerezzenek élettapasztalatokat.

„Nélkülözhetetlen, hogy az iskolás korú fiatalok megtanulják, milyen csoportban, társas közegben lenni, játszani, egymással együtt érezni, konfliktusokat kezelni. Ehhez járul hozzá az általunk szervezett társasjátékos foglalkozás” – hangsúlyozta a rendőr zászlós. „Ezért merült föl a gondolat a kerületi rendőrkapitánysággal együttműködve, hogy a játékos foglalkozásokat ide hozzuk a napközis táborba, melyet a csepeli önkormányzat teljesen felújított. Itt a KisDuna partján, zöld környezetben, modern épületekben tanulhatnak játékosan a diákok, akiknek első csoportja láthatóan nagyon jól érezte magát a négyórás elfoglaltságon” – tette hozzá Kabai Edina, a tábor intézményvezetője.

Csepel.hu

3 hozzászólás “Társasjátékos foglalkozások iskolásoknak” bejegyzésre

  1. László szerint:

    A négyórás elfoglaltság alatt vajon hanyadik percben jelentkezhettek előszőr az elvonási tünetek? Értem ezalatt telefonnyomkodás és energia-ital fogyasztás…

  2. Válasz szerint:

    László!
    Ez jó volt!

  3. Fürtös szerint:

    A négy óra tényleg költői túlzás, mondhatni bruttó. De két órát simán elvannak vele a gyerekek, és valóban élvezik. Jó társasok vannak.

Itt lehet hozzászólni !