EgressyFeszt: rendezvénysorozat Csepelen

Csepel.hu

Első alkalommal rendezte meg az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium nyílt nappal egybekötött ötnapos fesztiválját november 22-e és 26-a között. Csepel több helyszínén kiváló művésztanárok léptek fel és a legtehetségesebb zenész- és színészhallgatók is bemutatkoztak.

A fesztivál zárókoncertjének a Királyerdei Művelődési Ház adott otthont.

Az intézmény képviseletében Kovács Zalán László igazgató köszöntötte a vendégeket. A szakgimnázium központjának nevében dr. Papp Kornél, a Bocskai István Református Oktatási Központ főigazgatója beszédében példaértékűnek nevezte a növendékek művészeti versenyeken való kiváló szereplését. Hangsúlyozta: Csepel-sziget legnagyobb tanulói létszámmal rendelkező iskolájának művészeti teljesítménye fejlődött az elmúlt másfél évben. A fesztivál társszervezéséhez örömmel csatlakozott a városvezetés, amelynek képviseletében Borbély Lénárd polgármester, az eseménysorozat fővédnöke szólt a résztvevőkhöz. Megköszönte az iskolának az elmúlt évek partnerségét, s kiemelte a kulturális misszióban fontos munkát végeznek utánpótlás terén is.

A zárókoncerten elsősorban a népzene kapott teret. Népzenészek léptek színpadra többek között gyimesi dallamokkal, kanásztáncos muzsikával, macedón népdallal. Végezetül alkalmi kórus is alakult művésztanárokból, diákokból és a közönség soraiból., amely közegben növendékeink és tanáraink igen jól érezték magukat, illetve örömünkre szolgált, hogy a közönség szeretetét is napról napra át tudtuk élni.

Az EgressyFeszt fesztiváligazgatója kérdésünkre elmondta: sikeres hetet zártak, s mára jelentős művészeti műhellyé vált intézményük. A nyitókoncerten és szinte minden templomban teltházas közönség előtt adták elő a műsoraikat „2020 nyarán lettem az iskola igazgatója. Mint előtte ott tanító pedagógus, s mint művész, pontosan feltérképeztem, hogy milyen lehetőségeket rejt magában az iskola. Jelenleg 750 növendékünk van, és több mint 270 gyermeknek óvodás foglalkozásokat tartunk. Oktatási palettánkon a zeneművészet, a táncművészet és a színművészet egyaránt megtalálható. Örömmel mondhatom, hogy arculatunk megújult és a fesztivál szervezésénél úgy gondoltuk, hogy Csepelt is be tudjuk mutatni, mint a kulturális értékekre fogékony tudó kerületet. A fesztivállal hagyományt szeretnénk teremten” – tette hozzá Kovács Zalán László.

AZS

Csepel.hu

4 hozzászólás “EgressyFeszt: rendezvénysorozat Csepelen” bejegyzésre

  1. Ibolya szerint:

    Miért nem írnak a mongol diákokkal kapcsolatos vizsgálatokról ?
    Az is az Egressyben történt….

  2. Ibolya szerint:

    …letiltják a hozzászólásokat ?
    Mert lenne bőven.

  3. Csepeli lokál szerint:

    A Szent Imre téri és a Rákóczi téri koncerteken voltam. Nagyszerű élmény volt. Nagyon köszönöm a szervezést!

  4. Gyula szerint:

    Mi van a Gabival?
    Nem nagyon írogat, Ábellel összeakadtak? 😁

Itt lehet hozzászólni !