Így néz ki a temetők nyitvatartása a hosszú hétvégén Budapesten

24.hu

Mindenszentek és halottak napja miatt közleményt adott ki a BKM Budapesti Közművek Zrt. BTI Temetkezési Divízió arról, hogy fognak az idei ünnepek lezajlani technikailag a fővárosban. A sírhelyek részletre történő megváltása az ünnepi időszakban is működni fog, ellenben október 28. és november 2. között nem tartanak temetéseket.

A BTI ügyfélszolgálati irodái ebben az időszakban is nyitva lesznek: október 28-29-én 7:30-17:00 óra között, október 30-november 1. között 9-17 óra között, míg november 2-án 7:30-17:00 között. November 3-tól a megszokott irodai félfogadás jön vissza. Ennél is fontosabb talán, hogy a temetők október 25-től 27-ig 7-18 óra között lesznek nyitva, míg október 28. és november 2. között 7-20 óra között. November 3-tól visszaáll a megszokott 7:30-17:00-s nyitvatartási rend.

Az Új Köztemetőben a BTI mikrobuszokkal segíti majd a közlekedést. Ezek igény szerint október 31-én és november 1-én, 8-17 óra között járnak majd térítésmentesen. E járatokon kérik a maszk viselését. Az összes budapesti temető közül csak az Új Köztemetőbe lehet majd autóval behajtani október 30. és november 2. között, díjmentesen. A mozgáskorlátozottak – ha a gyalogosforgalom megengedi – más temetőkbe is bemehetnek autóval. A BTI azt kéri, ők inkább délelőtt látogassanak ki a sírkertekbe. (Kivételek az Angeli és a Tamás utcai temetők, kis méretük miatt ezekbe abszolút nem lehet kocsival bemenni.)

A biztonságra a BTI saját rendszészei, közterület-felügyelők, polgárőrök és persze rendőrök figyelnek majd. Közös gyertyagyújtást is szervez a BTI november 1-én 16 órától a Farkasréti temetőben, ez egy országos program része. Más csoportos megemlékezéseket a járvány miatt nem tartanak.

24.hu

5 hozzászólás “Így néz ki a temetők nyitvatartása a hosszú hétvégén Budapesten” bejegyzésre

  1. Ibolya szerint:

    A temető útjairól,a gondozatlan járdáiról,az utakba taposott rengeteg vadgesztenyéről,az ápolatlanságról,a gondozatlanságról is ILLŐ lenne írni pár sort.
    El lehetne menni csak ide,nem ” messze”,a Lajtán kicsit túlra,és ott megtapasztalni,hogyan is kellene kinézni egy temetőnek!!Tanulmányútra.

  2. Nagyapó szerint:

    Ibolya! Igaza van, csak a “Lajtán kicsit túl” a temetők egyházi, önkormányzati tulajdonban vannak, ők gondozzák. Nálunk a Bp.-i temetőket a Főváros “gondozza”.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. László szerint:

    Emlékszem tarlós idején ki volt fugázva a sírok között. Gondozhatnák már magát is fater. Sok van még hátra? Ibolya, tessék gereblyét ragadni. Jól fog esni az őszi napsütésben egy kis fizikai munka. Lajtán túlra meg ne hivatkozzanak az a hanyatló nyugat az veszélyes azt mondják.

  4. Ibolya szerint:

    Kedves László!

    Akiknek itt gereblyét kellene ragadniuk,azok egészen biztosan NEM mi leszünk.
    VÉRLÁZÍTÓ,ami ebben a temetőben is van.
    Szerencsétlen újrafizetők azt sem tudják,miért is fizetnek ?
    Hiszen semmi sem történik!!!
    De elég lenne csak végig menni az utakon.A FŐ utakon….,a többiről nem is szólva.

    Lászlónak üzenem még,HELYESÍRÁS !!!

  5. László szerint:

    Vessző után szóköz ibike. Beragadt a CAPSLOCK? Ne ordibáljon. Nem illik. Másolja be mindkét szöveget pl. word-be. Magánál 5 db. helyesírási hibát talál. Illene a gereblye a kezébe, tudatlan.

Itt lehet hozzászólni !