És lőn világosság: kigyulladtak a fények a csepeli Tejút parkban

Csepel.info

A villanyvilágítás felkapcsolásáért Balogh Ernő helyi képviselő is sokat küzdött – bármilyen abszurd is, hogy ezért a XXI. században még küzdeni kell

Hét hónappal az átadás után kapcsolta fel a villanyt a főváros a csepeli Tejút parkban. A kerület egyik legszebb szabadidőparkja Borbély Lénárd polgármesternek, a kormánynak, Tarlós István korábbi főpolgármesternek és Szentkirályi Alexandra korábbi főpolgármester-helyettesnek egyaránt köszönhető. Ám a villanykapcsoló tavaly októberben Karácsony Gergelyhez került. Neki pedig nem sikerült felkapcsolnia – egészen december 4-éig.

A Tejút park átadása május 19-én történt. A szemetesek ürítésétől a locsolás és a gumiszőnyeg kivitelezési hibáinak javításán keresztül a világítás bekapcsolásáig a csepeli önkormányzat minden követ megmozdított a fővárosnál. A szemeteseket például annak ellenére a csepeli önkormányzat üríti, hogy a park fenntartása a főváros dolga (lenne). Mivel azonban Karácsony Gergely főpolgármester nem csak a fejlesztéseket állította le a nem balliberális vezetésű kerületekben, hanem ezen felül is próbál minden lehetséges eszközzel bosszút állni a helyi lakosságon, a villanykapcsolót május 19-e óta valahogy nem sikerült felkapcsolniuk – egészen december 4-ig.

Csütörtökön – ahogy május 19 óta minden nap – még ez volt a helyzet

A világítás felkapcsolását Borbély Lénárd polgármester több hónapos, néha teljesen kilátástalannak tűnő küzdelem után jelentette be december 4-én a Facebook-oldalán.

Kis lépés ez a főváros pártpolitikai bosszúhadjáratának visszaszorításában, de hatalmas ugrás Csepel és Csillagtelep lakói számára.

Csepel.info

Korábbi cikkeink:

Átadták Csepel legújabb szabadidőparkját

Tejút park: nem kapcsolja fel a villanyt a főváros

38 hozzászólás “És lőn világosság: kigyulladtak a fények a csepeli Tejút parkban” bejegyzésre

  1. Nagyi szerint:

    Jó lett volna ha bekerítették volna hogy a hajléktalanok NE OTT ALUDJANAK. Meg a kutyákat ne vinnék be a gyerekekkel együtt.A járdát nagyon összetörték a nagy autók építkezéskor azt kellene kijavítani.
    A WC- t üzembe helyezni.Vízcsapot megnyitni hogy lehessen inni,kezet mosni.
    WIFIT is igértek.Az hol van???????

  2. kormánypárti szerint:

    “a csepeli önkormányzat minden követ megmozdított a fővárosnál”
    Jól hangzik, de sajnos nem igaz. Egyrészt amikor Karácsonyék keresztbe tesznek Csepelnek, azt képviselő testületi határozattal kéne elítélni. Másrészt ha egy belterületi közterületen nincs közvilágítás, akkor az egyrészt balesetveszélyt (rossz látási viszonyok), közbiztonsági veszélyt (kivilágítatlan helyeken bizonyítottan több bűncselekmény történik) jelent a közlekedőkre nézve, továbbá vagyonbiztonsági kockázat is felmerül (a park berendezéseinek rongálása, esetleges lopások). Tehát ahol csak lehet, fel kellett volna jelenteni KariGeriéket. Mindezen túlmenően be kell vetni a nyilvánosság erejét is, tekintve, hogy védhetetlen ügyről van szó, a hírverés következtében az ellenzéki városvezetés népszerűségvesztése borítékolható.

  3. Ábel Attila szerint:

    A parkot a főváros tartja fenn. Bármilyen sunyi is a háborújuk ellenünk, nekünk muszáj konstruktívnak maradnunk. A szemetet így is a csepeli önkormányzat viszi el, különben katasztrofálisan nézne ki a környék.

  4. Ábel Attila szerint:

    Kedves nagyi, mivel Karácsony Gergelyék pártpolitikai okokból semmit nem támogatnak azokban a kerületekben, ahol nem az MSZP-DK-Momentum adja a vezetést, jelenleg nincs esély kerítésre. Ha a világítás felkapcsolása hét hónap volt, talán wifi is lesz öt éven belül.

  5. Attila szerint:

    Meg kellett volna kérdezni karigerit mit tud erről az ügyről, ha egyáltalán tud-e róla. Mocskolódni azt tudtok. Védhetetlen ügyei az isten-haza-család fidesznek van újabban. A népszerűségvesztés garantálható mivel krumpliosztás sincs az utóbbi időben. Necces lesz a választás, megint le kell majd kapcsolni a szervereket.

  6. Balos szerint:

    Attila: nyilván nem tud ilyen csipcsup ügyekről a Karácsony. Ott fent annyit döntöttek el, hogy meg kell szopatni minden olyan kerületet, ahol nem ők adják a vezetést. Ezt tudja mindenki, és ennek megfelelően viselkedik az összes fővárosi cégvezető. Ezért nem volt Csepelen lomtalanítás sem. Ezért nem újítanak fel 2024-ig egyetlen egy utcát, nem építenek P+R parkolókat, kerékpárutakat, nem csinálnak semmit.

  7. Hozzászóló szerint:

    Már a Táncsics Mihály utcában tervezett és meghiúsult hajléktalanszálló ügye után látszott, hogy hosszú és pitiáner háború veszi kezdetét a főváros részéről Csepel ellen. Borbély Lénárd jó polgármester és jelenleg erősnek tűnik, csak remélni lehet, hogy a mostani kormánypárti öngólok nem fogják éreztetni hatásukat ránézve a jövőben.
    A másik, hogy az évtizedekig lenézett Csepel a jövőbeni lehetőségei alapján fényesebb szereplésre lesz hivatott előnyös fekvésének köszönhetően. Éppen ezért, ha érdek és ész alapján kellene hosszú távon meghatározni Karácsony politikáját, érdemesebb volna jó viszonyra törekednie Csepellel illetve a csepeli vezetéssel.

  8. kormánypárti szerint:

    Teljesen rendben van, hogy a szemetet elszállíttatja az önkormányzat, hiszen nem maradhat ott (kötelező közszolgáltatás közegészségügyi okok miatt), DE az már nagyon nincsen rendjén, hogy ezt a saját költségén teszi meg! A polgármester úr szépen jelentkezzen be KariGerihez és adja oda a kezébe az eddigi szemétszállításról szóló számlát meg minden másról is, amit helyette végzett el az önkori.

    Nagyon kíváncsi lennék arra is, Szabó Szabolcs, mint a csepeliek megválasztott országgyűlési képviselője milyen lépéseket tesz annak érdekében, hogy többek között
    – a Budapesti Köztisztasági Vállalat elvigye a szemetet onnan, ahonnan neki kellene elszállítania,
    – legyen wifi ott, ahol a fővárosnak ezt biztosítania kéne,
    – működjenek a fővárosi fenntartású nyilvános vécék,
    – felújítsák a főváros kezelésében lévő rossz állapotú utakat.
    Szabó eddig milyen ügyekben szólalt meg, amelyek a fővároshoz tartoznak és a csepeli lakosok érdekeit szolgálják? Szabó szerint rendben van, hogy eddig nem volt közvilágítás a Tejút Parkban és hét hónapig tartott egy villanykapcsolónak az elfordítása az elektromos szekrényben?

  9. Nagyapó szerint:

    Attila! Vigyorit kérdezni teljesen felesleges. Ha kérdezik, nem válaszol, az öregek otthonaiban uralkodó helyzetekről NEM TUD SEMMIT. A buszmutyiról NEM TUD SEMMIT. Az új villamosok üzembe helyezéséről NEM TUD SEMMIT. Az új autóbuszok vásárlásáról NEM TUD SEMMIT. A Lánchíd helyzetéről NEM TUD SEMMIT.
    Ígéreteiről – ingyen közlekedés, 20 000Ft a nyugdíjasoknak télr, átláthatóság, minden budapesti felnőtt lakosnak 67 ezer forintos éves közlekedési támogatás – nem tud, vagy elfelejtette.
    Cserébe kitűnő aszfaltfestő és szorgos facebook író, esetleg megpróbál adókat emelni (hacsak a kormány le nem tiltja).
    Jó választás volt a moslékkoalíció részéről!😀 😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. George szerint:

    Már a kivitelezés is szar volt, műgyantaszagról nem is beszélve!

  11. George szerint:

    Tejút utca állapota? Kihez tartózik ERESZ? Csillagtelep megújul? Mikor? Nem csak királyerdőben kell fejleszteni mindent!

  12. Gary Ridgway szerint:

    Micsoda problémák?!
    A ragály meg terjed, halálozási rekordok, stb…

  13. Utazó szerint:

    Kedves Ábel Attila!
    Mikor fog újra a Boráros térig közlekedni a HÉV? Erre adjanak választ. És ne mellébeszélést, hanem konkrét hónapot megadva. És évet is, mert Magyarországon vagyunk, itt sajnos hónapok alatt nem tud elkészülni semmi, mint ez a példa is mutatja.
    A politikai maszlagokat is mellőze, mert nem érdekel semmilyen oldal, párt, szervezet. A pénzem érdekel és az egészségem, mert a teljes árat elkérik ezért a csökkentett szolgáltatásért, miközben járvány helyzetben még hónapokig pótlóbuszokra kényszerítik az embereket.
    Köszönöm!
    Üdv: egy városba járó csepeli dolgozó

  14. Utazó szerint:

    *mellőzze

  15. kormánypárti szerint:

    Nyifi-nyafi…mintha a melóhely nem fizetné a bejárást és a HÉV szerelvényeken nem lenne szintén tömeg… Mióta tartozik a csepeli alpolgármester hatáskörébe a HÉV beruházás??? És miért nem a cipészműhelyben árulják a kenyeret? 😉

  16. Betke szerint:

    Kormánypárti biztos nem dolgozik, legalább is nem kell elhagynia a szigetet Buda vagy Pest felé! Ez nem nyifi nyafi, hanem korrekt tájékoztatás kérése, ami teljesen normális lenne egy olyan rendszerben, ahol nem nézik másodlagos állampolgárnak az adófizetőket! Tényleg, miért is nem lett kész a felújítás? Miért kell még majdnem 1 évet várni?

  17. Betke szerint:

    Kormánypárti, még csak annyit, hogy a bérletet sajnos már nem fizeti a melóhely, mert nem is olyan régen (1éve) magas adóval súlytották, hogy a cégeknek nem éri meg! Viszont maradt a szépkártya! A dolgozók véleménye viszont senkit nem érdekelt!

  18. kormánypárti szerint:

    A járványügyi helyzet miatt van a csúszás.

  19. robi szerint:

    Forrás megjelölés a határidő csúszásról ???

  20. concept szerint:

    #kormánypárti#Persze,a járványhelyzet miatt…

    “Az atlétikai stadion beruházás ugyanis időközben a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjától és Fürjes Balázs államtitkártól átkerült a tavaly gründolt Beruházási Ügynökséghez és Mager Andrea nemzeti vagyonkezelésért felelős tárca nélküli miniszterhez. A váltás miatt jelentősen megcsúszott a projekt, így a korábban a Kvassay híd rekonstrukciójával egyidőben tervezett útépítés jövő évre tolódott át, így várhatóan jövő nyárig pótlóbuszok szállítják az utasokat.”
    -Tehát a KKBK és BÜ állami sóhivatalok bénázása miatt.

    “A rekonstrukció miatt június végén állt le a HÉV-közlekedés, de az eredeti menetrend szerint a vágányzárat csak december végéig kellett volna fenntartani. Ezen idő alatt épült volna meg a HÉV-töltésen átvezetett alagútban futó két út is, amely az új atlétikai stadion és a kapcsolódó létesítmények üzemeltetéséhez szükségesek.”
    -Tehát a töltés alatt keresztben kellett volna fúrni egy alagutat a Szabadkikötő út és az építési terület között de nem sikerült a lezárás fél évére összehangolni a két munkát…

  21. robi szerint:

    Utazó!
    Hol van a szövegben a koronavírus miatti csúszás megemlítve, amit 15:09 hsz. állít?

  22. Utazó szerint:

    Robi: sehol….
    Ezt csak alap hivatkozásként illesztettem be. A kormánypárti félrevezetések elkerülése érdekében.

  23. kormánypárti szerint:

    Meg kell tanulni a sorok között is olvasni. Mindössze pár hónapot csúszik a felújítás és nem éveket. Egy kis kellemetlenséget igazán el lehet viselni. A csepeliek a fejlesztések fő nyertesei.

  24. Betke szerint:

    Kormánypárti, a csepeli lakosok mit is nyernek ezzel a beruházással? Mármint az atlétikai stadionnal! Nagyjából semmit, mint ahogy a galvani híddal sem! Jól beetették a választókat!

  25. Hozzászóló szerint:

    Olyan nincs, hogy egy beruházás-fejlesztés ne lenne nyereség a kerületi lakosoknak. Ennek is köszönhetően fog eltűnni, az idősebb korosztály utazásához tornamutatványt igénylő magaspadlójú és ősöreg hévszerelvény-park. Rekreációs kikapcsolódást jelentő vízpartot, sportlétesítményeket (nyílt és fedett pályák), valamint javuló közlekedést jelent még mindez. Gyalogos és kerékpáros paradicsomot, remélhetőleg egy színvonalas sörözőt is, további egy esztétikai élményt a szemnek és léleknek.

  26. kismiska szerint:

    #kormánypárti#”Egy kis kellemetlenséget igazán el lehet viselni.Mindössze pár hónapot csúszik a felújítás és nem éveket.”(min.6 hónapot…)

    Elismételné ezt annak az önkormányzatnál aki már március óta azon hisztériázik itt hogy ~2hónapot “csúszik” a lomtalanítás?

  27. Tóth kati szerint:

    Nagyon szép lett.Kretén Karácsony soha nem fog építtetni még egy homokozót sem.

  28. Antikom szerint:

    Karácsonynak semmi köze ehhez,ne akarják a nyakába varrni.
    Valójában agazdája, Gyurcsány(i) keveri a szahart.

  29. zsák krumpli szerint:

    Utazó azon a jogon kér tájékoztatást, hogy Ábel Attila tájékoztatásért felelős alpolgármester a mi adónkból kapja a fizetését! Csepeli lakos kérdezett, szíveskedjék válaszolni!

  30. TTT szerint:

    Ennyit kamugeriről és a negyven rablójáról. a rovarhotel meg a biciklisáv, amit senki nem használ az nagyon fontos, de a világítás nem. aljas, mocskos hazudozó, számító rohadék.

  31. TTT szerint:

    már ideje volt. kamugeri megpróbál keresztbe tenni

  32. Utazó szerint:

    Kormánypárti mellébeszélést olvashattunk, alpolgármesteri választ nem. 2020 sem lesz a csodák éve Magyarországon. És 2021 sem…

  33. mutyi szerint:

    Karácsony Gergely Csepel Soros Györgye. 😀

  34. […] is közölte, hogy Csepelen nem fogják a fővárosi utakat rendesen takarítani, a Főkert pedig hét hónapon keresztül nem kapcsolta fel a villanyt a kerület legújabb szabadidőparkjában. Csak hogy érezzék a csepeliek Karácsony Gergely […]

  35. […] Most azonban már nem csak a tavaly májusi átadás óta megrongált berendezéseket hagyják lepusztulni, és nem csak a virágágyásokból lett parlagfüves-gazos “méhlegelő”, de hetek óta nincs világítás sem. Volt már ilyen: a Tejút park átadása után hét hónapig tartott, mire felkapcsolták a villanyt. […]

  36. […] Már közvetlenül az átadás után gondok voltak, mivel a főváros csak hét hónappal később kapcsolta fel a villanyt. Az eszközök egy része is rettenetes állapotban van, miután vandálok verték szét, és a […]

  37. […] átvállalta az önkormányzat, de a lámpákat a főváros csak hét hónappal az átadás után helyezte működésbe. Két hónapja azonban ismét le van kapcsolva a villany, ami csak a vandáloknak kedvez. Az […]

Itt lehet hozzászólni !