Tejút park világítás: válaszolt a főváros

Csepel.info

Ahogy arról szerdán beszámoltunk, nem működik a világítás az alig több mint egy éve átadott csepeli Tejút parkban. Már közvetlenül az átadás után gondok voltak, mivel a főváros csak hét hónappal később kapcsolta fel a villanyt. Az eszközök egy része is rettenetes állapotban van, miután vandálok verték szét, és a virágágyások is tele vannak gyommal, parlagfűvel.

A csepeli önkormányzat megkereste az ügyben a parkot fenntartó fővárost, akik válaszoltak a kérdéseikre:

“Június 30-án az ELMÜ-vel és a Kivitelező szakembereivel tartott szemlén sikerült a hibát részben orvosolni. Az eddig a II. Rákóczi út felőli parkrészben nem működő 14 közvilágítási kandeláberből 11 kandelábert sikerült újra beüzemelni, így gyakorlatilag a játszótér, sportterek, futókör teljes világítottsága biztosított. Az utolsó 3 db, a Tejút utca és II. Rákóczi út sarka felőli sétány mentén lévő kandeláber beüzemeléséhez további feltárás és javítás szükséges, ami folyamatban van.

Az illemhely rendben üzemel.

Az öltözőszekrényes pad esetében viszont észszerűség elve mentén kellett döntést hoznunk. Mivel folyamatos a rongálásuk, kamerarendszer vagy közterület-felügyeleti jelenlét nélkül értelmetlen a javításuk. Egy számzáras ajtó cseréje 160 ezer Ft. Erre – a sajnos visszatérő kiadásra – az idei megszorításokkal terhelt évben a forrás nem biztosított. Így egyelőre a hibás ajtókat elszállítjuk, így a pad ülőbútorként illetve elektronikai eszközök töltésére alkalmas.”

A lámpákkal komolyabb baj lehet, ha hét hónapos működés után egytől egyig tönkrementek. A főváros válasza alapján június 30-án a lámpák többségét megjavították, de szerdán este egyetlen egy “megjavított” lámpa sem működött:

A fenti képeket Balgoh Ernő, a körzet képviselője készítette, aki elmondta:

A fitnesz parkot a futókörrel késő este is használnák. Kánikula van, és csak este, naplemente után elviselhető a hőmérséklet. Az pedig különösen elkeserít, hogy nem javítják a tönkrement berendezéseket, nem tartják rendben a virágágyásokat, és a park nagy részén kiégett a fű, mert nem öntözik.

Csepel.info

Előzmény fotókkal:

A főváros ismét lekapcsolta a villanyt a csepeli Tejút parkban

5 hozzászólás “Tejút park világítás: válaszolt a főváros” bejegyzésre

  1. Tóth Ervin szerint:

    Szerintem összedolgozni kellene a Fővárosnak és a kerületnek, hogy a minősíthetetlenül megépült világítást rendbe hozzák. A rongálásért pedig nem tisztességes bárkit is okolni. Valóban védhetetlenek a garázdákkal szemben. Garázdák viszont vannak elegen.

  2. Betke szerint:

    Gondolom Balogh Ernőt nem vigasztalja, de a kerületi Városgazda gondozásában lévó, tavaly elkészült “pihenőparknál” (Vércse u-Kondor u sarok) sem jobb a helyzet. Az elkészülés évében kétszer füvesítettek, de a nem locsolás miatt mára teljesen kiszáradt. Az ültetett fákat senki nem locsolja, az automata öntözőrendszer inkább nem működik, mint igen. Készítettek egy ivókutat, ami 1 évig le volt takarva-gondolom a járvány miatt-majd az idén tavasszal jöttek és leszerelték a karbantartók. Kinek kellett, miért nem lehetett beüzemelni? Pozitívum, hogy a szemetes kosarakat viszont rendszeresen üritik és cserélik!

  3. admin szerint:

    A pihenőpark még nincs készen.

  4. Betke szerint:

    Admin. akkor 2 éve csinálgatják?

  5. […] Tejút park világítás: válaszolt a főváros […]

Itt lehet hozzászólni !