Nem ömlik több csepeli szennyvíz a Dunába

Beindult a megújult Vas Gereben utcai szivattyútelep Csepelen

Csepel.hu

Az indítás pillanatai

Dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes és Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere indította el ünnepélyes keretek között december 7-én a csepeli szennyvízcsatornázás keretében elkészült új létesítmények működését, melyek segítségével a XXI. kerület – eddig tisztítatlanul a Dunába ömlő – szennyvize a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepre kerül.

A csepeli Vas Gereben utcai szivattyútelep korszerűsítésével, valamint a létesítményt a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Teleppel összekötő, 6,5 km hosszú nyomóvezeték pár megépítésével tovább javul a Duna vízminősége Budapesten. A 40 millió euró értékű beruházás – ebből az Európai Unió Kohéziós Alapja 26 millió, a Magyar Állam 8 millió, a Budapesti Fővárosi Önkormányzat 6 millió eurós támogatás nyújtott – a BKSZT COL4 kiemelt projektje volt.

A BKSZT és Kapcsolódó Létesítményei, azaz ÉlőDuna Projekt Közép-Kelet-Európa legjelentősebb környezetvédelmi beruházásának és közműfejlesztésének elsődleges célja a Duna vízminőségének javítása volt.

Dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes beszéde

Ahogy Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes fogalmazott: Csepel folyamatosan szépül és fejlődik. Beszédében viszont megdöbbentő ténynek nevezte, hogy bár az ÉlőDuna projekt keretében itt Csepelen készült el a régió egyik legnagyobb szennyvíztisztító telepe, mégis a kerület nagy részéről egészen ez idáig biológiai tisztítás nélkül közvetlenül ömlött a Dunába a háztartások szennyvize. „Erre a problémára reagálva, az ÉlőDuna projekt részeként 2011 áprilisában indítottuk el azt a fejlesztést, melynek köszönhetően ma elkészültek és átadásra kerülnek azok a korszerű létesítménynek, amely Csepel szennyvizét ezentúl a központi szennyvíztisztító telepre továbbítják. A Vas Gereben utcai szivattyútelep beindításával felkerült végre az i-re a pont. Mától új időszámítás kezdődik Csepel és Budapest életében” – hangsúlyozta a főpolgármester-helyettes, majd gratulált Csepel önkormányzatának a korszerű környezetvédelmi berendezéshez.

Németh Szilárd csepeli polgármester beszéde

Németh Szilárd, a kerület polgármestere beszédében kiemelte: „Csepel teljes körű szennyvízcsatornázására több mint négy évtizedet kellett várnunk. Ígéret sokszor volt, de az eredmények elmaradtak. Bár 2010 óta működik és tisztítja meg a legkorszerűbb technológiákkal a főváros szennyvizét a sziget északi részén épült Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep, ennek ellenére úgy tűnt, hogy mintegy 4000 csepeli család továbbra sem csatlakozhat a korszerű szennyvízhálózatra. Ez olyan igazságtalanság és ellentmondás lett volna, amin változtatni kellett. Büszkén mondhatom, hogy változtattunk is. Hamarosan Csepel közel teljes egésze csatornázott lesz, a XXI. századi igényeknek megfelelően. Az Európai Unió, a Magyar Állam és a Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával megvalósuló beruházás keretében ez a 40-es évek óta üzemelő szivattyútelep teljes körűen megújult, a legkorszerűbb berendezésekkel szerelték fel, és készen áll arra, hogy mind a régi, mind az újonnan csatornázott csepeli háztartások szennyvizét is fogadni és a tisztítás céljából továbbítani tudja” – tette hozzá a polgármester. Továbbá megköszönte a fővárosi önkormányzatnak a beruházás megvalósulásáért adott támogatást.

Ezt követően a szivattyútelep újonnan épült rácsgépházában Szeneczey Balázs és Németh Szilárd beindította az automata üzemelésű szivattyúkat.

Forrás: Csepel.hu

61 hozzászólás “Nem ömlik több csepeli szennyvíz a Dunába” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    A képen azért nem láthatók a szocik, mert éppen alámerültek, megvizsgálni, minden rendben van-e.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. lolka szerint:

    Azért az érdekelne, hogy hogyan jutottak el a szivattyú telepig. A Rózsa és Vasgereben is tükör jég volt…
    Ceterum censeo…az elégetett falevél 98% vízgőz 2% por…

  3. Té-Gé szerint:

    Beindult a szivattyú? Akkor jó munkát végeztek? 🙂

  4. Jeniszej szerint:

    Itt a figyelmeztetés – óriási havazás jön!

  5. nagyapó szerint:

    Medián: több mint kétszeres a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben
    Csökkent Bajnaiék támogatottsága. A Jobbik 18 százalékon, az Együtt 2014-re 16 százalék szavazna, az LMP-re és a DK-ra 3-3 százalék.
    Hát nem érdekes? Eetásak! Rajta! Hazudjanak!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Jeniszej szerint:

    http://fn.hir24.hu/itthon/2012/12/07/a-fiatalok-kadart-like-oljak/
    A fiatalok Kádárt like-olják
    “Kilátástalanság, munkanélküliség, létbizonytalanság – ezek a mai fiatalok legnagyobb problémái. Úgy vélik, a Kádár-rendszer sokkal jobb volt, mint mai, a legtöbben külföldre készülnek. 2008-hoz képest vesztett a népszerűségéből a konzervativizmus, a jobboldaliság, és a diktatúra párti attitűd.”
    Fn.24

  7. nagyapó szerint:

    Igen, de vannak fiatalok, akik dolgoznak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. mamika szerint:

    nagyapó hány éves tetszik lenni?????

  9. felix szerint:

    Igazad van szemétláda.
    Megakadályozni nem tudtak, akkor legalább örülj neki.
    Hány színű vagy alapjáraton?

  10. felix szerint:

    Jav. Nem tudtad

  11. nagyapó szerint:

    mamika! Még nem értem el a matuzsálemi kort (Matuzsálem bibliai ősatya, Noé nagyapja, Mózes első könyvében szerepel. 969 évig élt. 187 évnyi önmegtartóztatás után fiút nemzett, és ezután számtalan gyermeke született még), de igyekszem. Az önmegtartóztatáson túl vagyok.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. felix szerint:

    Szemétláda, ha sikerül nemzened akkor szólj, mert ünnepi kukáskocsit küldök a kiürítésedre.

  13. nagyapó szerint:

    Dr. Szeneczey Balázs és Németh Szilárd! Nem igazán jó a szennyvíztisztító. Néhány nagy darab, Ságvári et. több formában, pl 1/2eszű1/2x, nem tisztul.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. Rycki szerint:

    Jeniszej szerint:
    2012. december 07., péntek – 19:08

    Hát az biztos hogy a mostani keretszámos lépésével a fityesz elintézte magát teljesen a hallgatók és tanárok között. Ez olyan láncreakciót fog elindítani amire nem számítanak.
    Arra nem gondolnak hogy így megint rengeteg embernek szűnik meg a munkahelye, a szakok, karok megszűnésével??
    Így tuti hogy kevesebben mennek tovább tanulni, és azok is akik mennek inkább külföldre mennek mert eszük ágában se lesz aláírni a röghöz kötést.

    A tandíj már egyszer le lett szavazva, de Kampós Orrú Viktor ezt semmibe veszi pedig 2008 ban Ő verte a mellkasát mint egy gorilla, hogy Népszavazás most azonnal ez tűrhetetlen…
    http://www.origo.hu/itthon/20121207-szerdan-tuntetni-fognak-az-egyetemistak.html
    Sebaj lesz itt még rossz élet 🙂

  15. Dr. grün szerint:

    “Nem ömlik több csepeli szennyvíz a Dunába”
    Ha meglesz az a kb. 4000 rákötés a várhatóan pár év múlva befejeződő csatorna beruházás keretein belül?!
    Akkor sem?! 😛

  16. felix szerint:

    Szemétláda!
    Nyugi te a dögkútba kerülsz.

  17. nagyapó szerint:

    Rycki! Igaza van! Képezzünk sok-sok diplomást, akik aztán visszaröhögve távoznak. Képezünk orvosokat, 10millióFt/fő értékben, aztán elmennek Norvégiába, ahol nincs orvosképzés, mert olcsóbb a hülye közép-európaiaktól importálni. Ez a jó? Nem jobb, ha miután fizetik oktatásukat, végzés után itthon maradnak, építik országunkat? Ezt nevezi az álbaloldal röghöz kötésnek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t. megint böffentett egyet, aminek semmi értelme.
    Jobban megy a zemberezés!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. felix szerint:

    Szemétláda!
    Azon nem csodálkozom, hogy más farkával vered a csalánt, mert a tied már arra sem jó.
    Szerinted ki akar szerződni egy olyan “állammal” amelyik kénye kedve szerint változtat meg törvényeket szerződéseket?
    A szegényebb gyermekeink vegyenek fel mindenféle hitel azért, hogy tanulmányaik végeztével az Uniós átlag felét sem kitevő jövedelmükből törlesszenek úgy, hogy még arról is le kell mondaniuk, hogy máshol jobb megélhetésük legyen.
    Közben alkosson annyi gyermeket, hogy a nyugdíjrendszer ne omoljon össze, mert akkor a hozzád hasonlók nem írhatnának ennyi ökörséget.
    Emellett az orvosok vállalják a felelősséget az összeomló egészségügyben az átlagbér alatt.
    Amíg az olyan hülyék mint te életben tartják ezt a maffiát addig mindenki húzzon amerre lát.
    A megoldás az lenne ha nem űznétek el a tehetséges fiatalokat, igaz akkor kiderülne, hogy ti mekkora balfácánok vagytok a haza üdvére.
    Ezen felül még az előmenetelé érdekében annyi segget nyaljon amennyit te.
    Gondolod, hogy erre az életre vágynak a gyermekeink és unokáink?

  20. Rycki szerint:

    Nagyapó.
    Én most fogok végezni a felsőoktatásban. Szerencsére én nekem anno még nem kellett ilyen röghöz kötéses marhaságot aláírjak.
    Csoporttársam a diploma megszerzése előtt kapott állásajánlatot a Samsungnál, és most jelenleg Koreában tanul koreaiul, és ahogy befejezi már is kezd dolgozni a Samsungnál.
    Ezt nem tehette volna meg ha aláírt volna mindenféle szar röghöz kötést.
    Az országot kéne rendbe rakni és nem mindenféle szerződéseket kitalálni.
    Csodálkozik hogy mindenki elmegy??
    Én nem.
    Nem támogatnak itthon semmi. Aki kifejlesztette a pixelbetont szeretné itthon tartani amit feltalált de hogy tőle idézzek: ” – Nagyon sok politikus ígért segítséget, de amikor ténylegesen eljöhetett volna az alkalom, akkor azt közölték, hogy nem áll módjukban támogatni. ”
    Ott a napelemes cserép, évek óta nagy a csend körülötte. És még sorolhatnám…
    De arra van pénz hogy tele ba*szuk az újságokat IMF,Gyurcsány,Bajnai lejárató kampányokkal, arra van pénz hogy támogassuk Orbán se*g nyaló festőjét aki oda festi Zorbánt a Honfoglalásra meg minden hova…
    Arra van pénz hogy zsák számra öntsük a pénzt a magyar fociba ami soha nem lesz olyan mint régen…(Miközben a válság cibálja az országot, 48 milliárdnyi támogatást hagytunk jóvá).

  21. felix szerint:

    Kedves Ryki!
    Hiába írsz ennek a szemétládának bármit is.
    Az ő nyelve meleg helyen van és ez neki elég.
    Benne csak el felsőbbrendű segg ébreszt gondolatot.

  22. gyalog szerint:

    Hogy nem ömlik a szennyvíz a Dunába…?
    Dehogynem. Semjén szájából ömlik a hazugság. “Jobboldali”, “konzervatív” barátaink mint farizeusok sülnek föl nap mint nap.
    Vajon kik mennek hazug emberek után?

  23. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Orbán azt mondja amelyik ország a külföld hiteleiből és az elveszti a szabadságát mert ki van szolgáltatva.

    Tehát a diákok vegyenek fel diákhitelt mert akkor ki lesznek szolgáltatva az országnak és veszítsék el a szabadságukat.

    Nagyapó!

    Szerinted egy jó szakmunkás kiképzése mennyibe kerül?
    Ők nyugodtan elmehetnek a németekhez dolgozni?
    Igen el, mert itt nincs munka!

  24. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Az pedig most ne dumáljon aki Kádár alatt szerzett diplomát, amit olyan felsőoktatásban szerzett meg amit kölcsönökből tartottunk fel.

  25. hajós szerint:

    Hát ez marha jó! Belehallgatott valaki Németh Szilárd beszédébe?
    Idézem: “Ha végignézek az elmúlt néhány hónap eredményein: gerincút, csatornázás, közlekedési támogatások, új kerékpárutak”

    Bazmeg, ez hülye?
    NÉHÁNY HÓNAP eredménye a gerincút, a csatornázás, a kerékpárutak?

  26. Dr. grün szerint:

    “Semjén Zsolt miniszerelnök-helyettes szombati sajtónyilatkozatában visszautasította az őt a diplomája kapcsán ért erkölcsi természetű vádakat. Leszögezte, karaktergyilkosságot próbálnak elkövetni ellene, de életcélja a magyar nemzet újraegyesítésének szolgálata, amiért minden támadást elvisel.”

    Többet ártott a kereszteseknek mint Rákosi és Kádár együtt!
    Smitti Paja ehhez képest egy gerincoszlop volt! ))) 😛 (((

    http://mno.hu/belfold/semjen-bejelentest-tett-1123307

  27. GONDOLKODÓ! szerint:

    Annyi mindennel, de annyi minden lényeges dologról, dologgal igyekeznek elterelni figyelmünket. Mi meg mint a “betojt hű alattvalók,” ide-oda nyalogatunk egy kis alamizsna reményében. Közben a “nagyotmondás látszatával” okoskodunk, és a semmitmondás eredményével már nem is számolunk. Hiszen az a végeredmény!
    Azt gondolják, hogy valaki is oda figyel a mondandókra? (hatóságon, ellenőrző szerveken kívül, a füles szerzés érdekében) Függetlenül attól, hogy ki milyen okosakat ír, vagy akar mondani.
    A hatalom megtalálja NÉPÉT, ha bajban van (békemenet, stb), de, ha közelébe akarsz kerülni, kinyírnak. Ők nem “osztoznak.” Hatványoznak.

  28. nagyapó szerint:

    bekaphatjaenyémetis! Kár a hazudozni. Aki dolgozni akar, annak van munkája. Csepelen mekkora a munkanélküliség? Persze, aki nem tud érvényesülni, kimegy Németországba szemetet válogatni és ha megjön kamatoztatja “szaktudását”.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  29. nagyapó szerint:

    bekaphatjaenyémetis! A kitűnően dolgozó segédmunkásokat, mint pl. bekaphatjaenyémetis ki és miből tartotta el a szeretett kádár korszakban?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  30. GONDOLKODÓ! szerint:

    Nem tudom miért, de óhatatlanul jut eszembe e szonett, amely soha el nem évülő soraival ad magyarázatot a megérthetőségünkre.

    “Fáradt vagyok, ringass el, óh, halál:
    az Érdem itt koldusnak született
    és hitvány Semmiségre pompa vár
    és árulás sújt minden szent hitet
    és Becsületet rút gyanú aláz
    és szűz Erényt a gaz tiporni kész
    és Tökéletest korcs utód gyaláz
    és Érc-erőt ront béna vezetés
    és Észre láncot doktor Balga vet
    és Hatalom előtt néma a Szó
    és Egyszerű kap Együgyű nevet
    és Rossz kapitány rabja lett a Jó.
    Fáradt vagyok: jobb volna sírba mennem:
    meghalnék, csak ne hagynám el szerelmem!

    Link: http://www.youtube.com/watch?v=BafcWtFdsms

    Érdemes meghallgatni, LATINOVITS ZOLTÁN ELŐADÁSÁBAN. Ő TUDOTT VERSET IS MONDANI.

  31. nagyapó szerint:

    hajóst kicsit megzökkentette a hullámverés. Amit a komcsiknak 18 évig sikerült elhúzni (magyarul eddig tudtak lopni), azt a polgári vezetés megvalósította.
    De hajós van még egy rossz hírem a szocik számára, a 4-es metrót is befejezzük!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  32. Dr. grün szerint:

    Hol a keresztényi együttérzés?

    “Balog Zoltán pénteken egy konferencián, ahol bejelentette, hogy majd egyszer nagyot fogunk csodálkozni, mennyit fog költeni az állam az oktatásra, két elég súlyos mondatot is mondott. Az egyik az volt, hogy az oktatás nem szolgáltatás, hanem szolgálat, így senki se reklamáljon, ha nem tetszik neki a rendszer. A másik lényege pedig az volt, hogy a szegénység nem befolyásoló tényező a tanulásban, viszont a gonosz szülők csak úgy kedvtelésből akadályozzák a diákokat a tanulásban. ”

    Még egy empatikus gerinctelen keresztény! 😛
    http://www.168ora.hu/itthon/balogh-zoltan-ismet-megalazta-orszag-jelentos-reszet-107295.html

  33. hajós szerint:

    Lófasz a seggedbe, nagyapó! Ezeket a beruházásokat mind a szociknak köszönhetitek!
    Annyi becsület nincs bennetek, hogy elismerjétek, ti mocskos disznók!

  34. nagyapó szerint:

    hajós! Nem hittem, hogy ennyire mocskos bunkó, de a 2/3 megköszönte a mocskos hajós-féléknek tevékenységüket.
    hajós! Hol a 18 év alatt ellopott zsozsó???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  35. nagyapó szerint:

    Apropó a hajós, csak nem az, akit a szocik képviselőnek jelölnek?
    Szép új világ!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  36. robi szerint:

    Rycki 15.34-es hozzászólásával maximálisan egyetértek. Azok a fiatalok, akiket nem elégítenek ki a pártcsatározásokra költött milliárdok, az EU-s pénzből épített beton falanszterek ( amiknek az üzemeltetésére sincs pénz), a semmilyen focira költött tízmilliárdok, azok elhagyják az országot. Azok az ismerősök, akik az elmúlt években csak látogatóba jönnek, mindig retúrral érkeznek. A Svájcból érkezett sógornőm úgy fogalmazta meg, hogy visszamegy, mert ott legalább a lehetőség van, még ha egyébként nem könnyű az élet.

    Gondolom a gerinctelen bér firkászoknak nem tűnik fel, hogy 2010- től mintegy két éven át nem kérték tőlük a helyettük gondolkodók, hogy lekomcsizzanak, letolvajozzanak minden másként reagálót. Két év után a rezsim rájött, hogy egyenlőre esély sincs milliók sorsának jobbá tételére.

    És még egy!
    Ha nagyapónak és a többi szolgalelkű palinak az az érzése, hogy valaki meglopta, akkor tegye félre hitvány gyávaságát és azt ne hajóstól kérdezze.
    Jelentse fel azokat, akiket vádol.

    A csepel.info nevű külvárosi bulvárújságot a milliárdosok ugyanis nem olvassák.

  37. hajós szerint:

    Nagyapó, inkább arról csicseregjél, hogy valóban te vagy-e Noé László fideszes csepeli önkormányzati képviselő. Nos? Vallj színt, vállald fel magad!

  38. pipi szerint:

    T.Nagyapó ! Te ilyen hülye vagy. Vagy csak itt játszod magad.

  39. felix szerint:

    pipi!
    Nem játssza magát.

  40. felix szerint:

    szemétláda!
    Mi van kiakadtál?
    Leszel te még szarabb helyzetben is.
    Gondolj a nyelvedre és a hasmenés járványra.

  41. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Nagyapó!
    ,,A kitűnően dolgozó segédmunkásokat, mint pl. bekaphatjaenyémetis ki és miből tartotta el a szeretett kádár korszakban?”

    Ez hogy jött ide, ezek szerint a te foximaxin szerzett diplomáddal el sem tudod képzelni, hogy régen dolgoztak az emberek és esetleg értéket állítottak elő, a dumádból egyre jobban az jön le, hogy vagy függetlenített pártitkár,szakszervezeti bizalmi, vagy hasonló bérenc lehettél a múltban.

    ,,Aki dolgozni akar, annak van munkája. Csepelen mekkora a munkanélküliség? Persze, aki nem tud érvényesülni, kimegy Németországba szemetet válogatni és ha megjön kamatoztatja “szaktudását,,

    Ebből a pár sorodból meg kiviláglik, hogy ostobább vagy mint gondoltam.
    Azért mert a Fidesz irodán ezt mondták neked a számok mást mutatnak.

  42. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Mit találtál fel Laci!

    A szopóálarcot:)

  43. ugró mókus szerint:

    Pesty László megkövette a Walis Zrt-t a 2010-ben készült filmért.A filmben számtalan hamis sugalmazás,az azt népszerűsítő

  44. ugró mókus szerint:

    Akkor még egyszer!
    Pesty László megkövette a Wallis Zrt-t a 2010-ben készült filmért.A filmben számtalan hamis sugalmazás az azt népszerűsítő korabeli kommunikációban számos hazug állítás hangzott el.A Wallis ezt követően el állt a per folytatásától.Ennyi.

  45. felix szerint:

    “Uraim” “Hölgyeim”
    Lehet csatlakozni!

  46. Vátesz szerint:

    A Bajnai vezette Wallist Vátesz jól pofára ejtette, elballagtak Csepelről 200Millióval, holott mehettek volna 4Milliárddal is!

  47. felix szerint:

    Vátesz!
    Te egy zseni vagy.:)

  48. robi szerint:

    T. Vátesz!

    Akkor hová lett a 3, 8 milliárd?

  49. Dr. grün szerint:

    Vátesz!
    Már számtalanszor kérdeztem:
    Cukorbajt nem tudsz gyógyítani?!
    Van egy plasztikai-sebész ismerősöm és cserében felajánlok egy fityma helyreállító műtétet!
    Nos! Áll az alku?! 😛

  50. felix szerint:

    Vátes!
    Arra nem gondoltál, hogy miattad lettek öngyilkosak a pórul jártak, mert megakadályoztad, hogy a Vallis nyereséges legyen és kitudja fizetni őket?

  51. agytröszt szerint:

    Sajnálom, hogy itt is, és Csepelen is a pártpolitikai személyeskedés legalja a jellemző.
    Pont mi, a legszegényebb kerület nem engedhetnénk ezt meg magunknak.

    Én pl jó párszor egyetértettem nagyapó bizonyos felvetéseivel, de a fundamentalizmust nem szívlelem. 1-2 hete az egyik írásomra én is megkaptam tőle a lenézős, kivagyi,de igazából primitív és ostoba reflekcióját. Pedig én aztán nem szoktam belemenni sem pártpolitikai kérdésekbe, se személyeskedésbe.

    De ha már állást kell foglalni, tessék: nem hittem volna soha, hogy a Fidesz eljut oda, hogy erkölcsileg egyenlőségjelet lehessen tenni közé és az MSZP-SZDSZ közé (fussanak éppen akármilyen néven), de eljutott. Ott tartunk, hogy nincs választás. Nem jó vagy rossz választás, hanem semmilyen.

    Éppen azért most már akár el is lehetne kezdeni dolgozni. Együtt. Aki meg akármelyik oldalról azzal jönne, hogy de ti így meg úgy, azt félre kell állítani.
    Sajnos azonban a hazai társadalom nem tudja mi aza civili kurázsi, nem tud elszakadni a pártoskodástól, nincs önálló véleménye.

    Orbánnak igaza van abban, hogy ilyen szempontból ‘keleti’ kultúra vagyunk.

    De akkor legalább legyen annyi eszünk, hogy a dolgozni akaró, és az adott feladathoz értő személyeket delegálunk a megfelelő helyekre.

    Igen, tisztában vagyok vele, hogy ez utópia/álom csakúgy, mint a többi írásom, ami az önállósodásról, a jövőről, Csepel lehetőségeiről szól.

    Az álmok néha valóra válnak. És ha ezen álmoknak csak egy része is valóra válik, már az nagy eredmény lenne.

    Ennek legfőbb akadálya pedig a mindkét oldalon a lövészárkok alján tenyésző ‘nagyapók’, a hangos kisebbség. És ezt az inget innen nagyon sokan magukra vehetik. Jobbról balról egyaránt.

    Tudnátok ti bármiben együttműködni? Tudnátok ti bármivel kapcsolatban konstruktív javaslatot tenni? Előre gondolkodni, tervezni és nem azt nézni, hogy holnap mennyi kerül a zsebetekbe, hanem holnapután mi lesz Csepellel…

    Mert annak amit csináltok, 22 év alatt egy SZTK felújítás, csatornázás befejezése és egy gerincúttá hazudott tehermentesítő út első szakasza az eredménye.

    És nem szoktam ilyen stílust használni, de ez bizony lófasz. Lehet mutogatni egymásra, méregetni egymás felelősségét – ami tény, hogy nem egyenlő, ezt szögezzük le – de arra kéne ráébredni, hogy pont mi csepeliek nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy a valós munka helyett ezzel foglalkozzunk.

  52. Perspektíva? szerint:

    agytröszt szerint:
    2012. december 09., vasárnap – 19:16

    “Ennek legfőbb akadálya pedig a mindkét oldalon a lövészárkok alján tenyésző ‘nagyapók’, a hangos kisebbség. És ezt az inget innen nagyon sokan magukra vehetik. Jobbról balról egyaránt.”

    Szerintem pedig elsősorban a lelkekben, majd a fejekben keresendőek!!!
    Nézzük csak, hiszen nap mint nap olvashatjuk állítólag magukat embernek nevezőektől,
    állatokat is megalázó nyilatkozataikat.

  53. Dr. grün szerint:

    Perspektíva?
    Valami ilyen tartalmú írásáért hazaárulóztak hetekig egy Kossuth díjas írónkat!
    Nehéz ezt elmagyarázni azoknak, akiknek megfelelő értelmi és szövegértési hiányosságaik vannak!
    Erre akár kétharmadot is lehet építeni! 😛

  54. Vátesz szerint:

    A Fadesa által megvett 126hektár terület ára volt bruttó 11.3Milliárd Forint, s ebből járt volna a szindikátusi szerződésben meghatározott számítási mód szerint a Wallisnak 4Milliárd. A 2006. május 25-i, a Munkásotthonban tartott képviselőtestületi ülésen ismertette Gergely István, a Városfejlesztési Bizottság elnöke, számításomat, miszerint ennyi járt volna a Wallisnak, ha a szindikátusi szerződés még élt volna, amikor a Fadesa megvette a területet. Mivel az általam a bizottság ülésén 2003. március 13-án kifejtésre került az egész északi fejlesztési terv, benne a Wallisszal kötött üzlet Csepelre nézve hatalmas vagyonvesztéssel fenyegető volta, továbbá hogy az én ellenszavazatommal, s az általam kifejtett érvek hatására négy tartozkodással sikerült leszavaztatnom a Wallis esedékes 128Millió Forintos számlájának befogadását. Az előterjesztő, Tóth Mihály a soronkövetkező testületi ülésről visszavonta a javaslatot, s nyáron felmondta a szindikátusi szerződést, s ősszel azok az mszp-s képviselők is megszavazták a szerződés felmondását, akik az ominózus márciusi bizottsági ülésen a Wallis mellett szavaztak. Ebből is látszik, egy fecske is csinál nyarat. Továbbá bizonyítékok vannak arra, hogy tevőlegesen egyedül én elleneztem kezdettől (2000. nov. 7., sic!) a Wallissszal kötött szindikátusi szerződést! Robi kérdésére válaszolva, hogy hol van a bruttó 3.8Milliárd Forint, nos Csepel a szerződés felbontásakor 200Millióval kifizette a Wallist, így a befolyó 11.3Milliárd bruttó teljesen Csepelt illette, befizette belőle az ÁFÁ-t, s a fennmaradó 9.1Milliárdot pedig költötte/költi mind az előző, mind a jelenlegi csepeli városvezetés! Amennyiben Vátesz nem fúrta volna meg a szerződést, Csepel csak bruttó 7.3Milliárddal gazdálkodhatott volna, így az ÁFA befizetése után sokkal kevesebb maradt volna csepeli fejlesztésekre. Hogy valaha valaki megköszöni-e Vátesznek, hogy megspórolt 3.8Milliárdot Csepelnek, azt bizony még a jövőbelátó Vátesz sem tudja! Hogy az elismerés kézzelfoghatóbb formáiról is álmodjon, annak semmi esélye, mert Vátesz sohasem tartozott sem a szocialista, sem a liberális, de még a fideszes klientúrába sem! Így ezúton csókoltatja az egész csepeli értelmiséget, mindhárom klientúrát, és kíván Szebb Jövőt!!!

  55. ebihal szerint:

    Vátesz!
    Amikor Te ezt a sok szépet elkövetted, képviselő voltál? Ha igen, akkor töltsön el az
    a tudat, hogy Te legalább tisztességgel láttad el a feladatot amit vállaltál, végül is
    ezért választottak!

  56. Vátesz szerint:

    2000. november 7-én, amikor egy voltam a csepeliek közül, annyi különbséggel, hogy elleneztem a szindikátusi szerződés aláírását, sajnos a bejelentett tüntetést meghiúsították. Utánna is minden eseményen részvettem, ahol az északi fejlesztésről volt szó. Egyszerű polgárként voltam ott, hogy kifejtsem a véleményem, annyi szervezeti hátterem volt, hogy a MIÉP nevében lehettem ott. Képviselő sohasem voltam, a Városfejlesztési Bizottság külsős tagja is csak a 2002-2006-os ciklusban, a MIÉP választási eredménye jogán. A képviselő MIÉP-elnök nekem engedte át a legfajsúlyosabb bizottsági tagságot, hogy képviselhessem a véleményem célzottan a Wallis szerződés miatt. Amikor a képviselőtestület elfogadta az én jelölésemet a Városfejlesztési Bizottságba, nem is sejtették milyen következményekkel fog ez járni. Nem is sokáig késlekedtem, a legelső alkalmat megragadtam 2003. tavaszán. Mellesleg az Elephant Holding/Ibiza lakópart (sic!) ügyet is én kértem a bizottság elé 2006 januárjában, akkor is in voltam az első fecske. Orosz Ferenc még humorizált is, amikor a sivatagi nép atavisztikus folyóvíz iránti vonzalmáról beszéltem, mert a következő ülésen ő kérdezte tőlem, na mi van a sivatagiakkal. Nekem volt pofám az egész csepeli népet ellenzőként csatára hívni, kizárt hogy bármely csepeli egyetértene a vízpart magáncélú felhasználásával. Végülis nem csalódtam, mert lettek akik felvették a harcot. Még a Vágóné is odatolakodott a soroksári kompnál tartott gyűlésre, mint érdekelt, persze ő egész más húrokon játszott, noná, aki a szintén sivatagi beütésű biztonsági cégnél vezető, szolidáris lehet a csepeliekkel szemben a sivatagiakkal is.
    Megjegyzem, nincsen egy csepeli potentát sem semelyik oldalról, aki valaha is kétségbevonta volna az általam leírtakat a csepeli közéletben végzett tevékenységemmel kapcsolatban, egyrészt csak valós, megtörtént dolgokat írom meg, másrészt mindenkivel korrekt viszonyban voltam, és soha nem gázoltam más becsületébe.
    Pártállástól függetlenül én a saját fajtámat megbecsülöm, és helytelenítem, hogy sokan a saját fajtájukban keresik az ellenséget.

  57. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Vátesz lehet, hogy okos vagy és lehet, hogy a csepeliekért dolgoztál, de miért kell szinte minden hozzászólásodban kihangsúlyozni, hogy antiszemita is vagy.

  58. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Szerintem nem kért senki származási bizonyítványt akkor amikor tüntettünk a Kis-Duna part beépítése ellen.
    Mielőtt lezsidóznál nem vagyok az.
    És az Elephant Holding tulajdonosai elmehetnek az anyjukba.
    Azon meg elgondolkodhatnál, hogy az önkormányzatnál miért dolgozik még mindíg az a volt főépítész aki munkálkodott a beépítésen, valamint az a jegyző aki megfúrta a népszavazást.

  59. Vátesz szerint:

    Nem nekem kellene elgondolkodni, hogy miért vannak még a régi elvtársak a helyükön, hanem a Csepelen kormányzó Fidesznek. Én az antimagyarokkal szemben vagyok antiszemita, semmi bajom a zsinagógába járó, Tórahívő zsidókkal. Azonban megvetem a konjunktúralovag, volt munkásőrparancsnok Zucker Gerzsonokat, meg a hozzáhasonló hitetlen, ámde a pokoli Talmudban hívő sivatagiakat, akiket még zsidónak sem érdemes nevezni, mert sohasem voltak hitvalló Tórahívők. Amúgy meg csókoltatom őket, az Elephant Holdingos Mose Yohalisszal, meg a szintén szépnevű Wallis-Ingatlan Rt-s Noah Sternberggel együtt! Egyúttal csókoltatom Bajnai Gordont is, aki 2000-2005 között a Wallis vezetője volt, s remélem Magyarország soha nem süllyed olyan mélyre, hogy mégegyszer miniszterelnök lehessen!

  60. […] István főpolgármesteri megbízatása első két évében megépített 52 kilométer csepeli csatornarendszert, a gerincút első szakaszát, megépítette a Weiss Manfréd úti és az Ady Endre úti […]

Itt lehet hozzászólni !