Átadták az új csepeli kerékpárutat

Csepel.hu, Csepel.info

A képgaléria ide kattintva tekinthető meg!

Tarlós István főpolgármester, Németh Szilárd, Csepel polgármestere és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója október 18-án délután hivatalosan is átadta a Kvassay hídtól a Weiss Manfréd úton és a Kossuth Lajos utcán egészen az Ady Endre útig végig haladó közel 3 km hosszú kerékpárutat.

Tarlós István beszédében kiemelte: jó érzés, hogy ismét tettek valamit a jövő nemzedékéért. „Az újabb kerékpárutak egyre többeket ösztönöznek arra, hogy két keréken közlekedjenek. Akik eddig féltek az autók között tekerni, most már biztonságosan haladhatnak a nekik kijelölt utakon.”

A főpolgármester elmondta, hogy a Weiss Manfréd úti kerékpárút átadásával befejeződött az a négy kerületet, és majdnem 17 km hosszú szakaszt érintő fejlesztés, amellyel Budapest óriási lépést tett annak érdekében, hogy igazi kerékpárbarát fővárossá váljon. „Felmérésink szerint, főleg a hétköznapokon nagy a forgalom a kerékpárutakon, s ez azt mutatja, egyre többen választják ezt a közlekedési módot a munkába járáshoz. Itt Csepelen – annak érdekében, hogy aki a belvárosba már tömegközlekedéssel szeretne bejutni -, 3 helyen 30 új férőhelyet alakítottunk ki, hogy a bicikliket biztonságosan lehessen tárolni: a Kossuth Lajos út és a Jókai út kereszteződésében, a Kossuth Lajos út Corvin csomóponti zöldterületen, a buszmegálló közelében, illetve a Weiss Manfréd úton, az AGIP kútnál találják ezeket” – emelte ki Tarlós István. Még hozzátette: Csepelen hagyománya van a kerékpározásnak, így nagy öröm egy-egy ilyen alkalom.

A kerékpárút e szakaszának építése során áthelyezték a közvilágítási oszlopokat, kiszélesítették a töltéseket, átültették a fákat. A kerékpárút összköltsége 204 020 000 forint volt: ehhez az Európai Unió több mint 134 millió forintos támogatást nyújtott.

Németh Szilárd, a kerület polgármestere hangsúlyozta: a Csepelen zajló beruházásokat két dolog köti össze: a környezetvédelem és a több évtizednyi halogatás. „A kerékpárutat 1991-ben, a kerület belső részeit kikerülő gerincutat 1993-ban, míg az 54 km-nyi csatornát már 1971-ben megígérték a kerület akkori vezetői. Most mindezek megvalósulnak” – tette hozzá a polgármester. De nem csak az új kerékpárút könnyíti meg a közlekedést: október 15-étől – Németh Szilárd kezdeményezésére – gyakrabban jár a HÉV, s a kerületben közlekedő autóbuszok is módosított menetrend szerint, a HÉV-indulásokhoz alkalmazkodva járnak. Azt már Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója mondta el, hogy néhány nap alatt 300 pozitív visszajelzés érkezett az utasoktól az átalakított, gyorsabb közlekedés miatt.

Az ünnepélyes szalagátvágás után rövid kerékpáros divatbemutató következett a divat és a láthatóság jegyében.

csepel.hu

43 hozzászólás “Átadták az új csepeli kerékpárutat” bejegyzésre

  1. Menyhért Péter szerint:

    Kedves döbrögi!
    Olyan bájos orcád van, amikor vicsorogsz a világra.
    Az sem kutya, amikor őnagyképűsége első vitéz dáviddal kezelsz.
    Ez már a múzeumba való.
    Remélem, te is gyűjtöd a rólad készült fotókat, mint bölcs vezérünk a viki.
    Kész öröm, hogy lassan nincsen olyan csepelinfo oldal, ahol a képeddel legalább egyszer ne találkoznánk.
    Volt már sztálin atyánk, rákosi atyánk, orbán atyánk, és németh atyánk is.
    De szeretnénk árvák lenni!
    Üdv menyus

  2. Bugi szerint:

    Csak ki ne pukkanj Menyus, mint az a béka a mesében.

  3. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek
    Bocs, még egy kicsit hadd röhögjek.
    Szerintetek a rabruhát a vitéz úr találta ki, az ő nagy bkk-jával?
    Ki a fene venné fel ezt a szürke szörnyűséget?
    Döbrögi!
    Azért, ha meghívtátok volna az érdekelteket, pl: diákokat, biciklis egyesületeket, sokkal jobb lett volna a dolog.
    Vajon a kirendelt önkormányzati dolgozókon kívül, volt legalább egy darab csepeli lakos is?
    Vagy egymást szórakoztattátok süket megnyitó dumákkal? 🙂
    Üdv menyus

  4. xy szerint:

    ki nem fossa le a politikusokat??
    mikor lesz ge-rinc-út?????? végig akarok menni rajta!

  5. nagyapó szerint:

    Van abban valami báj, hogy a vágósúlyt jóval túllépő menyus hasonlít másokat „döbrögi”-hez (mintha Fazekas Mihály szereplője nevét nagy kezdőbetűvel írta voln!)
    Ugyancsak van abban valami báj, hogy a „jól öltözött” menyus (aki lógó mackóban szokott megjelenni ott ahol a szocik öltönyben vannak), divatról ír.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  6. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek
    Hol a közpénz, hova tűnt? Már megint beindult a mutyi???
    A rendes fórumozóhoz méltón, újraolvastam a régebbi hasonló bejegyzéseket.
    Vajon mit találtam?

    “hajós szerint:
    2012. október 18., csütörtök – 01:11
    Figyelem, 2010. márciusi hír következik (tessék figyelni a dátumot: milyen kormány, milyen önkormányzat volt akkor?)
    “Három kerékpárutat fejlesztenek Budapesten
    MTI 2010. március 10.

    A három projekt közül a legjelentősebb a XXI. kerületi, Szabadkikötő úti kerékpárút-fejlesztés, amelynek összköltsége 165 millió forint, ehhez a főváros 132 millió forintos közösségi támogatást nyert el. A szintén csepeli, Ady Endre úti fejlesztés összköltsége közel 80 millió forint, a megvalósításhoz a főváros 64 milliós uniós támogatást kapott. A XVII. kerületi, Pesti úti, az 501. utca és a Ferihegyi út közötti kerékpárút-fejlesztés 64 millió forint összköltségű, ahhoz a főváros 51,5 milliós uniós támogatást nyert el.”

    Emberek!
    Alig egy év alatt 40 millióval emelkedett az életszínvonal!
    Hozsánna néked ő fidesz, hozsánna!

    Valaki, aki ott volt (mondjuk a kirendelt fideszes képviselő zombik) magyarázza el nekem ostoba járadékosnak, hogyan tudták egy év alatt több mint 20%-kal megnövelni a költségeket??

    Csoda ezek után, hogy csődbe megy a főváros?
    (Persze, mert a piszkos szocik nyolc éve miatti erős felháborodásunkban loptuk el mi most azt a negyven millát! – mondja az egyszeri fideszes) 🙂

    Most már értem,miért volt a nagy ünneplés!
    Én is ünnepelnék, ha a közpénzből büntetlenül nyúlnám le azt a csekély 30 átlagos melós éves nettó fizetését kitevő 40 milliót.
    Üdv menyus

  7. Bugi szerint:

    Jellemző módon most is az állítólagos környezetvédő támadja a bicikliút építést. Menyus, senki nem tiltott téged el attól, hogy utánajárj az útépítésnek! Illetve igen, a lustaságod.

  8. kicsikacsi szerint:

    Végre egy “tökös” hozzászóló! Menyhért- mocskolódó- szélkakas- Péterről amit nagyapó írt, az maga a valóság. Sajnos. Az időelőtt nyugdíjba vonult tűzoltó, aki lusta dolgozni, ezért baromira sok ideje van, és ráér fröcsögni…

    “nagyapó szerint:
    2012. október 18., csütörtök – 20:23
    Van abban valami báj, hogy a vágósúlyt jóval túllépő menyus hasonlít másokat „döbrögi”-hez (mintha Fazekas Mihály szereplője nevét nagy kezdőbetűvel írta voln!)
    Ugyancsak van abban valami báj, hogy a „jól öltözött” menyus (aki lógó mackóban szokott megjelenni ott ahol a szocik öltönyben vannak), divatról ír.”

  9. nagyapó szerint:

    Igen menyus. 1947-ben Kalamár et. is felvetette a kerékpárút létesítését, de ha visszagondolok Kun Béla et. is gondolkozott ezen. Bla-bla.
    A Széchenyi terv keretében elkészült.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  10. Menyhért Péter szerint:

    kedves nagyapó képviselő úr?

    Hatvan felett már csak ennyire futja?
    Úgy látszik, hogy öregkori elbutulásod már csak a ceterumozásra és szemétkedésre tesz alkalmassá, mert hogy józan eszed, és empatikus képességed nincs, az bizton állítható.

    Nézzük csak színvonalas elmélkedésedet.

    Azt írod:”Van abban valami báj, hogy a vágósúlyt jóval túllépő menyus hasonlít másokat „döbrögi”-hez (mintha Fazekas Mihály szereplője nevét nagy kezdőbetűvel írta voln!)”

    nem is tudom,miért szeretném, hogy felfogd agyilag, de elmagyarázom.
    Döbrögi Fazekas Mihály bunkó diktátora volt, a mi döbröbgink viszont Csepel kényura.

    Azt, hogy egyes embereket csupa kisbetűvel írok, szintén irodalmi utalás – lényege: ez az én megbecsülésem jele.

    A vágósúlyomról. A fidesz képviselő képzésen biztos csak azt mondták neked, hogy amikor a vezér biccent, akkor a gombot ujjacskáddal le kell nyomni. Így természetesen nem tudhatod, hogy az ilyen kövérséget kóros elhízásnak hívják, és egészségügyi problémát jelent. Hidd el, senki elől nem zabáltam fel a kajáját, hogy így elhízzak.

    Azt írod: “Ugyancsak van abban valami báj, hogy a „jól öltözött” menyus (aki lógó mackóban szokott megjelenni ott ahol a szocik öltönyben vannak), divatról ír.

    Tudod, az ész és a tisztesség nem azon múlik, hogy valakinek telik-vagy nem szép, elegáns ruhákra.
    A te bölcs vezéred a viki, felrúgva a jogrend szabályait, néhány százmillió ellopása kapcsán megszüntette a szolgálati nyugdíjamat. Ez a bölcs húzás azt jelenti a valóságban, hogy az évekig fizethető mértékű rezsi és megélhetési költségem immár havi huszonöt-harmincezer forint hiányt mutat, így számláim két három hónapig eltolódnak.

    Sorry, de nem telik öltözködésre, kikapcsolódásra és egyéb – bölcs vezérünk szerint luxus – dolgokra, mert a lányom tanulmányait fontosabb finanszírozni.
    Ne zavartasd megad, igyekszem csak akkor kimozdulni itthonról, amikor feltétlenül szükséges, így csóringer voltom csak nekem rossz.
    Ja, és mielőtt még kitörne belőled a papagáj, hogy miért nem dolgozom, el kell árulnom: Munkahelyek csak a bölcs vezérünk fejében léteznek.

    kedves képviselő úr!
    Élvezd ki a gazdagságod, és oszd az észt névtelen féreg módjára, amíg megteheted.

    Szerintem az unokád ha meglátná, miket írogatsz ide hozzászólásként, valószínűleg szemen köpne. A gyerekek ugyanis még nem fidesz-zombik.
    Üdv menyus

  11. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Bugi!
    Ha megtanultál volna rendesen olvasni, akkor tudnád: én egyetlen szóval sem támadtam a bicikliút építést.
    Üdv menyus

  12. Gordon szerint:

    “Az időelőtt nyugdíjba vonult tűzoltó, aki lusta dolgozni, ezért baromira sok ideje van, és ráér fröcsögni…” – írják előttem menyhártról.

    Talált.
    Süllyedt.

  13. Gordon szerint:

    Nem kell foglalkozni a sértett emberek vergődésével. Csepel fejlődik és ez a lényeg.

  14. Menyhért Péter szerint:

    Kedves kicsikacsi

    Te melyik anonim fidesz zombi vagy?

    Nem mondták még neked, hogy egy véleményt úgy lehet csak megcáfolni, ha az illető állítását szembeállítjuk a valósággal?
    Az anonim személyeskedő mocskolódásnem érv, még csak értelmesnek sem nevezhető.
    Üdv menyus

  15. Menyhért Péter szerint:

    Kedve nagyapó képviselő úr!

    Ki a francot érdekel a történelmi eszmefuttatásod?
    Netán a Kalamár elvtárs segédje voltál anno?
    Ébredj fel öreg!
    Arra a kérdésemre keress választ, amit feltettem.
    üdv menyus

  16. Té-Gé szerint:

    Mekkora egy szar szemét ez az eu. Békemenetelnek ellene, de amikor meg pénzt ad és lehet szalagot is vagdalni ,akkor meg milyen jó?

  17. Té-Gé szerint:

    Életmenet Gordon megint másba rugdos? 😉

  18. felix szerint:

    Gordon!
    Csak egyszer menjél be a lángok közé.
    Talán megtanulnád becsülni a tűzoltókat.
    Szerintem te egy gyufa lángjától is össze……..magad.

  19. Rycki szerint:

    Én teljes szívemből örülök a kerékpár útnak.
    De ha még egyszer meglátok egy, és most elnézést a kifejezésért mocskos rohadt kerékpárost a 2×2 sávos Szabad kikötő úton menni, akkor kellemesen elé állok és kellemetlenül feltessékelem a neki épített kerékpár útra.
    Elnézést a kirohanásom miatt és elnézést a kerékpárásoktól is (akinek nem inge) én is szoktam kerékpározni és a Szabad kikötőn is nem egyszer végig mentem, de nem a kocsik között akik ott 70nel mehetnek.
    Egyszer majdnem átmentem egy kerékpáros futár nyakán aki szépen “szabályosan” úgy került ki egy víznyelő rácsot, hogy minden előjel vagy jelzés, hátratekintés nélkül lazán elrántotta a kormány. Kevesen múlott hogy ne csapjam el pedig szabályosan kerültem.

  20. Nemmondommeg szerint:

    Orbán Viktor: “A választók semmibevételét nem lehet elfogadni (…) Világossá tettük, egy népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is, ha az a nép akarata ellenére kormányoz, ha az emberek létérdekét veszélyezteti. Igen, joga van.”

  21. Dr. grün szerint:

    nemmondommeg!
    No azért ne legyen nagyképű Elnök úr! Egyre kevesebben félnek! 🙂

    http://mno.hu/interju/mindenki-attol-felt-hogy-ot-perc-mulva-megbuktatjak-orbant-1112249

  22. Gordon szerint:

    A nép el is kergette a semmirekellőeket 2010-ben.

    Ez így rendben is van.

  23. Tóth Mária szerint:

    Kálmán Olga megérdemelte, hogy sértegessék. Pont ő az, aki mindig alákérdez, mert azt hiszi, hogy miatta kel fel a Nap! Nem lehet más véleményt is normálisan kezelni???

  24. csaba péter szerint:

    K Tóth Mária miért nem te vagy Kálmán Olga ?

  25. csaba péter szerint:

    Nagyapó az őskomcsi ó kádárista f….sz megint remekel .
    Nyalj rendesen mert jegyzik.

  26. Dr. grün szerint:

    Tóth Mária!
    A kérdező és a válaszadó szerepét ha felcseréljük szart ér az egész! ))) 🙂 (((
    Ha esetleg nem ismernéd, akkor ajánlom Karinthy A rossz tanuló felel c. művét!

  27. Nemmondommeg szerint:

    Gordon
    A semmirekellők most is bent ülnek a parlamentben. Egyre többen rühellik a népnyúzó hazug Orbáncot és csapatát. A kis vörösök is hozzájuk tartoznak évek óta butítják a népet. HOl ez van hatalmon hol az. Bizony ezt a nagyúr mondta személyesen, de amilyen hazug gondolom majd ezt is megmagyarázza.

  28. Nemmondommeg szerint:

    Amúgy Gordon.
    Fogadd el az elfogadhatatlant. Orbánc erkölcsileg nagyon rég megbukott. Forintot sem ér az ígérete. Ugyanolyan bűnöző mint a vörösök.

  29. nemahaverod szerint:

    Egy kis kultúra – aki tudja értékelni annak.

    (Villon-Faludy)

    “Ott ült a Császár. Dús hajában
    hét csillag volt a diadém.
    Rabszolganépek térden állva
    imádták, barna köldökén
    a Göncöl forgott, válla balján
    lámpásnak állt a holdkorong:
    de a bohóc sírt trónja alján:
    “Mit sírsz” – rivallt reá – “bolond,
    nincs szív, mit krdom át ne járna,
    enyém a föld!”… S hogy este lett,
    egy csontváz tántorgott eléje
    s elfutta, mint egy porszemet.
    – Kényúrként éltünk mindahányan,
    s az évek szálltak, mint a percek,
    véred kiontott harmatával
    irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!

    Gót ablakokban sírt az Orvos:
    “Uram, nektárod merre nő,
    amely ír minden kínra s melytől
    meggyógyul minden szenvedő?”
    S az nyílt: keszeg magiszter
    táncolt végig a szobán,
    kezében mély ólomkehelyből
    kínálva színtelen borát:
    “Igyál, e nedv hűs, mint a – mámor,
    s nincs seb, mit hegged nem takar,
    igyál, testvér; e mély pohárból,
    csupán az első korty fanyar.”
    – Kontárok voltunk mindahányan,
    s az évek szálltak, mint a percek,
    véred kiontott harmatával
    irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!

    A kútkávánál állt a Gyermek,
    szakadt gyolcsingecskében, s rőt
    topánban, s nézte lenn a vízben
    képét, mely játszani hívta őt:
    …”Ha jössz: a holdleánytól este
    a cukrot süvegszám kapod,
    s minden pirosló reggelente
    békákon ugráltunk bakot.”
    “Jövök már!” – szólt, s a víz lenn nyálas
    siklót dagasztott zöld hasán,
    míg a halál vihogva vitte
    anyjához a vörös topánt.
    – Balgán játszottunk mindahányan,
    s az évek szálltak, mint a percek,
    véred kiontott harmatával
    irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!

    Repedt tükrénél állt a Céda:
    “Hajamnak árja még veres,
    miért, hogy már a régi léha
    seregből már senki sem keres?
    Ölem még izzó csókra éhes,
    mellem rózsája még kemény…”
    S az ablakon röhögve lépett
    be az utolsó válegény:
    “Hopp, Sára, hopp gyerünk a táncra,
    ma: holt szerelmeid torán
    hadd üljön nászlakomát lárva
    ágyékod hervadt bíborán!”
    – Buján fetrengtünk mindahányan,
    s az évek szálltak, mint a percek,
    véred kiontott harmatával
    irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!

    Éjfél borult a háztetőkre,
    s kuvikhan szólt a berken át,
    midőn a Bankár útnak indult,
    elásni véres aranyát.
    Az útkereszten vasdoronggal
    hét ördög várta s a Halál;
    s mikor kardot rántott, a csontváz
    fülébe súgta: “Mondd, szamár,
    szamár, mit véded még a pénzed?
    Meghalsz s a kincsed elviszem,
    s a kincs helyett eláslak téged,
    akit nem ás ki senki sem.”
    – Kufárok voltunk mindahányan,
    s az évek szálltak, mint a percek,
    véred kiontott harmatával
    irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!

    Aránypárnáin ült a Dáma,
    s üvöltve sírt: “ne még, ne még”,
    de ő már átkarolta drága
    csípői karcsú, gót ívét,
    “engedj csak még egy lanyha csókot,
    meg egy gyönggyel kivart ruhát,
    engedj csak még egy buja bókot,
    még egy szerelmes éjszakát” –
    de ő, rút foltot fetve mellén,
    mely, mint rákseb, egyre nőtt,
    fehér testét nyakába vette
    és vitte, vitte, vitte őt.
    – Tunyán helyéltünk mindahányan,
    s az évek szálltak, mint a percek,
    véred kiontott harmatával
    irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!

    Tüzénél állt az Alkimista,
    s óráját nézte, mely lejárt.
    “Isten vagy ördög: egy napot még,
    amíg megoldom a talányt,
    a végső, nagy talányt, amerre
    görebjeimnek ezre vitt,
    csak egy napot, mert megfejtem,
    megfejtem holnap alkonyig.”
    “Nem fejted” – szólt a hang- “nem fejted”
    s vállára vette jéghideg
    kezét , míg felrobbant a lombik:
    “Aludni mégy most, mint a töbiek.
    – A Titkot űztük mindahányan,
    s az évek szálltak, mint a percek,
    véred kiontott harmatával
    irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!

    Pestis-csengőkkel jött dögvész,
    s a reimsi szentegyház előtt
    húsvétvasárnapján derékon
    kapta a hájas Püspököt:
    “Néked szereztem ezt a nótát,
    gyerünk nagyúr! Csengőm csörög –
    légy pápa vagy próféta, rózsás
    hajnalködökbe öltözött,
    légy szent püspök, vagy rút eretnek
    ki ég a máglya kormain,
    misézhetsz lenn – én fenn nevetlek
    a dómok csonka tornyain!”
    – Álszentek voltunk mindahányan,
    s az évek szálltak, mint a percek,
    véred kiontott harmatával
    irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!

    A vén Paraszt már tudta s várta
    alkonytájt kinn az udvaron:
    “Görnyedt testünknek nincsen ára,
    s úgy halunk meg, mnt a barom.
    Kaszás testvér! Sovány a földünk!
    könyörgöm: egyet tégy nekem:
    ha elviszel, szórd szét trágyának
    testemet kinn a réteken!”
    Ő rábólintott s vitte lassan,
    s úgy szórta, szórta, szórta szét,
    mint magvető keze a búzát,
    vagy pipacsot az őszi szél.
    – A földbe térünk mindahányan,
    s az évek szállnak, mint a percek,
    véred kiontott harmatával
    irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!”

  30. nemahaverod szerint:

    mindenki keresse ki a rá vonatkozó versszakot…

  31. Schneider Ádám szerint:

    ha már ott voltak, akkor igazán megnézhették volna hogy mit vesznek át.

  32. Tóth Kati szerint:

    Köszönjük!Végre épült valami,nem csak a pusztítás van ,mint a szocik alatt volt.Hajrá Magyarország,hajrá Csepel!

  33. Dr. grün szerint:

    Tóth Kati!
    Csak, hogy örömet okozzak!
    Lapozz előre néhány oldalt! Ma is átadtak egy darabot! Lassan a Taplós már ide költözhet!
    Valami átadni való mindig akad!
    Hajrá magyarok! ))) 🙂 (((

  34. ebihal szerint:

    Legközelebb a csatornázott utcákat fogják átadni, egyenként és mind a két végükön!

  35. Tóth Kati szerint:

    T grűn!Úgy tudom senki nem akadályozta meg demszkit,hogy idejárjon Csepelre átadni valamit,csakhogy sajna nem volt mit.

  36. kicsikacsi szerint:

    Mondom én, hogy Menyhért Úrnak megártott az otthonücsörgés. Én nem tartom magam anonim senkinek, kicsikacsi vagyok. Ezen a néven írok, választottam egy nevet, mint a fórumozók 99%-a. Ha valaki lehet “sztár” mondjuk LL Junior, Kiki, SP vagy éppen Fluor néven, írhat könyvet Vavyan Fable-ként, akkor én miért ne lehetnék kicsikacsi? Ha megírom a polgári nevem, azzal sem lenne beljebb, kedves Menyhért úr. Olyan nevem van, amellyel Csepelen él még rajtam kívül legalább két tucat ember. Akkor meg nem mindegy? Kicsikacsi viszont csak én vagyok!
    Azon nem csodálkozom, hogy ezt nehezen érti meg, ez biztos nagyon nehéz az Ön számára. Ami megdöbbent, az inkább az az alpári stílus, ahogyan “beszél” másokkal és másokról. Olvassa csak vissza nyugodtan. Én nem voltam sem trágár, sem tiszteletlen. Leírtam a magam, és “sokan mások” véleményét. Hjja, hogy azzal Ön nem ért egyet? Sajnálom. Ettől még nem kellene mindenkit, aki nem az Ön véleményét osztja, “lebunkózni”. Ez inkább Önt minősíti…

    Jja, és amit nagyapónak írt a “szegényes” öltözködése indokául, az pedig egyenesen röhejes. Ön is tudja nagyon jól, hogy már akkor is ugyanolyan igénytelenül járt kelt Csepel utcáin, amikor még javában kapta a jó kis nyugdíját. Úgyhogy semmi köze a szolgálati nyugdíj elvonásának az Ön hajléktalan kinézetéhez.

  37. lolka szerint:

    Rycki szerint:
    2012. október 19., péntek – 01:46
    Egy kérdés: A Weisz Manfréd út elején található olyan tábla ami tiltja a kerékpárral közlekedést?
    A másik, ha egy bringás kikerül egy rosszul épített, vagy idő közben megsüllyedt lefolyót és szabályosan előzöd (másik sávban), mert a kerékpáros a közúton nem kell, hogy jobbra tarts szerint haladjon…(gondold át még egyszer hogy is volt az)
    “Egyszer majdnem átmentem egy kerékpáros futár nyakán aki szépen “szabályosan” úgy került ki egy víznyelő rácsot, hogy minden előjel vagy jelzés, hátratekintés nélkül lazán elrántotta a kormány. Kevesen múlott hogy ne csapjam el pedig szabályosan kerültem.”…A lényeg a “szabályosan kerültem”….vannak kételyeim…

  38. Rycki szerint:

    Kedves lolka.

    Kifejtenéd bővebben hogy miért is kellene átmennem egy teljes sávot??

    A kreszből idézek amit jó lenne ha tudnának a kerékpárosok is.
    34. § Előzés
    (1) Előzni abban az esetben szabad, ha
    a) az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy – figyelemmel az előzni kívánó és a megelőzendő jármű sebessége közötti különbségre – az előzés a szembejövő forgalmat nem zavarja;
    b) az előzni kívánó jármű előzését más jármű nem kezdte meg;
    c) az előzni kívánó jármű előtt ugyanabban a forgalmi sávban haladó másik jármű előzési szándékot nem jelzett;
    d) az előzés során a megelőzendő jármű mellett megfelelő oldaltávolságot lehet tartani;
    e) a vezető az előzés befejezése után a járművel a megelőzött jármű elé, annak zavarása nélkül vissza tud térni.

    Én itt a d, pontot alkalmaztam. 🙂

    A kerékpáros táblás kérdésedre pedig.
    5. Kerékpárosnak kötelező-e használnia a kerékpárutat?
    a.) Igen, minden esetben kötelező használni.
    b.) Lakott területen belül nem kötelező.
    c.) Éjszaka és korlátozott látási viszonyok között minden esetben. Egyéb esetben az úttesten is lehet kerékpározni.
    d.) Nem, ha a gyalogosok forgalma akadályozza a kerékpáros haladását.
    1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól
    Kerékpárok és segédmotoros kerékpárok:
    54. § (11) Ha az út mellett, annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki, a kétkerekű kerékpároknak a kerékpárúton vagy a gyalog- és kerékpárúton kell közlekedni. Ha a lakott területen a nem főútvonalként megjelölt út mellett annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki és az úton kerékpár nyomot (158/k. ábra) is kijelöltek – ha a közúti jelzésekből más nem következik – a kétkerekű kerékpárok az úttesten is közlekedhetnek.
    A helyes válasz: „A”

    Tudtommal a most átadott út egy teljes értékű KERÉKPÁR ÚT.

    Bikemag.hu – biztonságos kerékpáros közlekedés:
    Ne tegyél hirtelen és váratlan mozdulatokat! Gyakran előfordul, hogy egyenesen haladva ki kell kerülni egy úthibát, ami a közlekedési partnerek nézőpontjából váratlan irányváltoztatást jelent. Ilyenkor előbb hátranézéssel győződj meg arról, hogy ezzel a manőverrel nem éppen egy gépjármű elé kormányozod magad. Mindig légy tudatában, hogy mi történik a hátad mögött. Amíg nincs semmilyen akadály, haladj egyenes vonalban! Még ha van is hely az út mentén jobb oldalon, rövidebb szakaszokra ne húzódj le, mivel a sávba való visszatérés vészhelyzet forrása lehet.

    Részemről lezártam a témát.

  39. Dr. grün szerint:

    Egy álló autó kikerülésekor mindig olyan oldaltávolságot tartsunk ameddig a bennülő paraszt kibírja baszni az ajtót!
    Nem csak kerékpárosoknak, hanem autósoknak is megszívlelendő tanács! 🙂

  40. lolka szerint:

    Azért örülök, hogy kézbe vetted a könyvet és azért is örülök, hogy eleve foglalkoztál a témával (nem rossz indulat, de lehet hogy volt egy kis bizonytalanságod)…üdv “lolka”

  41. Rycki szerint:

    Kedves Lolka.

    Nem nekem kell elő venni a Kresz könyvet.
    Hanem a kerékpárosoknak, taxisoknak, és annak aki év elején egy mellékútról belém hajtott és utána a mentő vitt el 😉

  42. […] a gerincút első szakaszát, megépítette a Weiss Manfréd úti és az Ady Endre úti kerékpárutakat, és részben fővárosi forrásokból megkezdődött a csepeli Kis-Duna part megújulása is. […]

Itt lehet hozzászólni !