Karácsony Gergely legalább 80 kukát számol fel Csepelen

Csepel.info

Az FKF arra kéri a lakosságot, hogy a szemetet vigyék haza

Csaknem 3000 zöld kukát szüntetnek meg a fővárosban január végére, ebből legalább 80-at szerelnek le Csepelen. A szám még növekedhet, a balliberális vezetésű kerületek megszorítását ugyanis információink szerint inkább rátolnák Csepelre, Soroksárra és más, nem balliberális vezetésű kerületre.

A Csepel.info úgy tudja, hogy az első tervek szerint olyan helyekről akarja az FKF leszerelni a zöld kukákat, ahol a közelben több is van, vagy azok gyorséttermek közelében működnek. Csepelen az előbbi csoportba tartozik például a Völgy utca – Kossuth Lajos utcák kereszteződése. A megszorítás után azt várják az FKF vezetői, hogy a BKV-s utazóközönség majd elsétál a másik buszmegállóhoz kidobni a szemetet, vagy hazaviszi azt otthoni kukába. Ennek az elképzelésnek valószínűleg semmi köze nem lesz a valósághoz, így szinte biztosan szemetesebbek lesznek a főváros útjai, mint korábban bármikor.

Információink szerint a balliberális vezetésű kerületek azt szeretnék elérni, hogy a leszerelésre kerülő kukák ne arányosan legyenek elosztva, hanem politikai rendezőelv szerint. Vagyis a balliberális vezetésű kerületekből kevesebb, a kormánypártiakból több legyen eltávolítva.

FKF: csökkent a szemét mennyisége

Az FKF Nonprofit Zrt. levélben reagált a cikkünkre. Ebben kiemelik: működésükre a megszorítások miatt 1,9 milliárd forinttal jut idén kevesebb, mint tavaly. Emiatt a Városháza a korábbi több mint 11 ezerhez képest idén csupán mintegy negyedével kevesebb utcai hulladékgyűjtő-edény üzemeltetését tudta megrendelni.

“Az utcai hulladékgyűjtő-tartályok számának tervezett csökkentése minden budapesti kerületet egyaránt érint. Kiemelt szempontunk az, hogy az alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett is biztosítható legyen a közterületek tisztasága.”

– fogalmaznak.

Az FKF szerint ugyanakkor tömegek sajátították el a környzettudatos életmódot, és emiatt egyébként is kevesebb a szemét, amihez kevesebb kuka kell.

További szakmai indokként sorolták fel, hogy “a szennyező fizet” elve alapján együttműködést szorgalmaznak a gyorséttermekkel, élelmiszerüzletekkel, vendéglátóhelyekkel, hiszen az üzletek és éttermek környékén hulladékgyűjtők elhelyezése az ő feladatuk kellene, hogy legyen.

Előbbiek mellett az FKF szerint a pandémia, vagyis a turisták elmaradása és a kijárási korlátozás miatt is csökkent a közterületeken a szemét mennyisége, így ezért sincs annyi kukára szükség. Ígérik, hogy ahol szükség lesz szemetesre, oda ismét telepíteni fognak.

Végezetül az FKF kiemelte: bár a kukák számát azért is csökkentették, mert kevesebb a szemét, a megszorítás végső felelőse szerintük csakis a kormányzat, nem pedig a főváros vezetése.

Csepel.info

Korábbi cikkünk a témában:

Megszorítás? Két kézzel szórta a pénzt a saját embereinek Karácsony Gergely

3000 kukát szerelnek le a fővárosban

14 hozzászólás “Karácsony Gergely legalább 80 kukát számol fel Csepelen” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    Miért nem a heti rendszerességgel járó szemétszállítók ürítik a közterületi kukákat is? Hány kukával kéne naponta többet borítaniuk? Megjegyzem a 80 kuka ürítésének havi költsége kb. 50 ezer forint lehet, amit igazán átvállalhatna a csepeli önkori.

  2. Tóth kati szerint:

    Nemcsak a gyöngyösi balliberális polgármester,hanem a dk- újbudai polgármester László Imre is megkapta soron kivül a covid elleni védőoltást.Ráadáxul nem is regisztráltak,sőt az oltás ellen kampányoltak.Hányinger.

  3. Tóth kati szerint:

    Hoppácska a gyöngyösi polgármester feleségének is jutott soron kívül vakcina.Nem is regisztráltak.Akkor honnan szóltak nekik?

  4. Nagyapó szerint:

    “A Kúria legújabb döntése értelmében nem lehet a Budapesten ingyenesen terjesztett újságokat arra kötelezni, hogy négyoldalas propagandaanyagot tegyenek közzé a főpolgármesteri hivatal utasítására.”
    Vigyori ismét pofára esett. Egyedül döntött, ehhez sem ért (43 tanácsadójával együtt)!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Tóth kati szerint:

    Már 55 van neki.

  6. Tóth kati szerint:

    Karácsony egy kretén gazember.

  7. Tóth kati szerint:

    És még mennyi mindent fog felszámolni ez a kretén.Még egy év és ember nem lesz,aki bevallja,hogy erre a senkire szavazott.

  8. Attila szerint:

    Meg kell értetni a zemberekkel hogy kevesebbet szemeteljenek. tótkati tessék kevesebbet szemetelni!!

  9. Tóth kati szerint:

    Drága Attila,nem szoktak szemetelni.Mondja meg legyen szives,mit csinál a Fővárosui Önkormányzatnál Kálmán Olga havi több,mint egy millió forintért?

  10. Csepelke szerint:

    Kedves Attila! Én mindig összeszedem a házunk előtt mások által eldobott szemetet, de majd eljuttatom Karigerinek. Nálam ezzel ezt érte el.

  11. csak úgy szerint:

    BL

    “A Fővárosi Önkormányzat hulladékgazdálkodási cége, az FKF Zrt. úgy döntött, hogy Csepelen, a fenntartásában levő 263 db utcai szemetesből 43 db-ot leszerel. ”

    “ebből legalább 80-at szerelnek le Csepelen.”

    ????

  12. Gary Ridgway szerint:

    Itt tartotok még mindig? Érdemes volt benézni. A kibasott falevelet szedjétek össze, vagy majd elrohad, mi? Az agitprop plakát szép a háttérben, ilyen még Kínában sincs. 🙂

  13. Lili Züllig szerint:

    Ha az illegális szemetelést nézem, akkor biztos hogy 2 telepet építenék fel, hulladékfeldolgozó, recycl rendszer. Amiből 6.00-21.00 óra közt nyitva lenne, éjjel járőrszolgálat. Kuponnal működne, ami annyit tesz a kerület éves szinten ad 400kg 4x100kg kupont. 1éves lejárattal, MINDENRE! Ezen felül pedig per kg díjat helyben kellene fizetni, aki esetleg túlhaladja a 400kg, mondjuk ha 411kg akkor fizessen 150Ft/per kg. A bejáratnál mérlegre autó, kicsekkoláskor újabb mérleg. Ha 320kg, akkor megkérdezni, beadja-e mind a 4kupont, vagy a 20kg pluszt fizetne, így marad tartalékba 100kg, 1 kupon.

  14. […] a szintén fővárosi kezelésű Csepeli Temetőben tapasztalt döbbenetes állapotok, a szemeteskukák leszerelése vagy hogy a fővárosi fenntartású Tejút parkban az átadás óta eltelt 15 hónapból kilenc […]

Itt lehet hozzászólni !