Így újul meg a Mátyás suli

Csepel.hu

Teljes mértékben önkormányzati forrásból, mintegy 390 millió forintból újul meg a Mátyás Király Általános Iskola – tudta meg portálunk. A Csepeli Gyermeksziget Program keretében a kerületi önkormányzat tovább folytatja az iskolafelújítási programot.

Első körben a Herman Ottó suli újult meg tavaly, most pedig Mátyás iskolával folytatódnak a munkálatok.

A főépületben teljes padlóburkolat csere lesz, illetve parketta felújítás lábazat cserével. Teljeskörű festésre kerül sor, a homlokzatot is beleértve. Új csengőhálózatot építenek ki, 40 db fűtőtestet is cserélnek, növelik az öltözők számát, a tornaszoba pedig új sportpadlót, új radiátor takarókat kap. A főbejárathoz zárható, üvegezett portásfülkét és ebédpénztár fülkét alakítanak ki és lesz egy új gazdasági bejárat is az ételszállításhoz.

Az alsó tagozatosok épületének homlokzatát teljesen kifestik. A kertnél megújul a teljes kerítésszakasz, a főépület mögötti betonozott udvarrész új aszfaltréteget kap, megszüntetik továbbá az alsósok udvarán a balesetveszélyes burkolatokat, burkolatkapcsolatokat és új aszfaltot, térkő burkolatú felületeket alakítanak ki. Ezeken felül lesznek új homokozók, játszóeszközök, egy kültéri tanterem, egy új sportpálya is. A terasz árnyékolószerkezetét felújítják, az alsós és felsős udvarrész között pedig egy távolugró gödröt alakítanak ki kifutóval.

Csepel.hu

2 hozzászólás “Így újul meg a Mátyás suli” bejegyzésre

  1. Gary Ridgeway szerint:

    Ez éppen ügyeletből melyik iskola? 😁

  2. Horváth János szerint:

    Ezt az építkezést tényleg ilyen trágya módon kell csinálni?

Itt lehet hozzászólni !