Rendkívüli lomtalanítást kér Csepel polgármestere a Fővárostól

Csepel.hu

A pénteki, jéggel érkező hatalmas vihar kapcsán levelet írt Borbély Lénárd csepeli polgármester Karácsony Gergely főpolgármesternek, melyben arra kéri a Fővárost, hogy egy minél korábbi időpontra kijelölt rendkívüli lomtalanítás keretében szállítsák el a pincékben, alagsorokban elázott és az ingatlanok előtt felhalmozott, használhatatlan lomokat.

Egy azonnali lomtalanítás nagy segítség lenne az amúgy is súlyos károkat szenvedett csepelieknek, akik így megnyugtatóan válhatnának meg tönkrement értékeiktől – fogalmazott a polgármester.

 

Borbély Lénárd a levelében emlékeztetett: néhány nappal ezelőtt rengeteg mennyiségű esővel és jéggel egy hatalmas vihar csapott le Csepelre. Emberemlékezet óta nem volt olyan jégverés a kerületben, mint július 9-én, pénteken. A legsúlyosabb viharkárok – tetők, tetőcserepek, tetőtéri ablakok, redőnyök, párkányok, napelemek törései, gépjárművek beszakadt szélvédői, törött lámpái, elöntött pincék – legszükségesebb kárenyhítése után hétfőn reggel kezdődött a jégeső és az özönvíz következményeinek felmérése. A polgármester azt írja, szinte nincs olyan csepeli család, amelyik ne szenvedett volna kisebb-nagyobb károkat a vihar miatt.

„A katasztrófavédelem, a szociális szolgálat, valamint a csepeli önkormányzat munkatársaival járva a kerületet sajnos azt tapasztaltuk, hogy sok családi ház, lakóingatlan pincéjében felhalmozott értékek váltak az özönvízszerű eső áldozatává. Az itt tárolt tárgyak, eszközök eláztak, használhatatlanok lettek, sokan szeretnének ezektől megválni.” Ezért tartja szükségesnek a rendkívüli lomtalanítást a polgármester.

 

Csepel.hu

3 hozzászólás “Rendkívüli lomtalanítást kér Csepel polgármestere a Fővárostól” bejegyzésre

  1. Előd Erika szerint:

    Remélem, sikerül megkapniuk a soron kívüli lomtalanítást. A nagy veszteségek és károk után az érintett csepelieknek ez egy kicsi vigasztalást jelenthetne.

  2. kormánypárti szerint:

    A soron következő meghirdetett lomtalanítás III. kerület július 14. – július 27. Több időpontot egyelőre nem tűzött ki az FKF. Ez azt jelenti, hogy már a jövő hónapban meg lehetne ejteni a rendkívüli lomostalanítási akciót, amire jelentős lakossági igény mutatkozik.

  3. kismiska szerint:

    Már vártam hogy mikor húzzák újra elő a lomtalanítás kártyát,mint a főpolgi egyik “bosszúját”.
    Idén febr.23-án volt,mikorra követelik majd a következőt,álljon vissza “régi”(B.Lénárd féle) rend és legyen megint idén decemberben,vagy elég lesz 2022 februárban?Vagy mivel az idén csak “rendkívüli”lomtalanítás volt a februári,legyen 2022 decemberében?Lefogadom hogy egyik időpont sem jó…

Itt lehet hozzászólni !