Folytatódik a szúnyogirtás Csepelen

Ittlakunk

Ezen a héten is folytatódik a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés, most mintegy 200 hektáron. A földi kémiai védekezés  július 14-én, szerdán a napnyugta utáni időszakban végzik el. Pótnapok: június 15-16.

A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízták meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a Szerocor Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki.

A lárvák elleni védekezés földi és légi biológiai módszerekkel, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezelések földi kémiai módszerekkel történnek, a szakértők által meghatározott területeken.

A kémiai irtás során felhasznált készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A hétvégi felhőszakadások után rengeteg szúnyogtenyészőhely jött létre a kertekben. A nagy melegben pedig akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyogok. Mi is tehetünk azért, hogy a ház körül ne szaporodjanak el a vérszívók. Az alábbi fotó abban is segít, hogy hogyan.

Forrás: Ittlakunk

2 hozzászólás “Folytatódik a szúnyogirtás Csepelen” bejegyzésre

  1. Kanos Morgan szerint:

    Valaki tudja, hogy Csepel melyik részén lesz ez a gyérítés?

  2. Lili Züllig szerint:

    Szerintem ott ahol van víz. Duna környéke Szabadkikötőtől a Rózsadombon át a Vízmű Lakótelepig, Kis-Duna rész meg a Zsiliptől egészen Horgásztanyáig a Bánya tavak környéke meg Rakéta, Krizantém meg összes gyümölcsutca.

    Amúgy a szúnyog se szereti a levendulát. Ültessetek szerte mindenütt lila levendulát, poloskák is redukálódnak tőle. Tél előtt kell visszavágni, évelős, igazából csak locsolást igényel. Elmondhatatlan illatáradattal bír,és szép!

Itt lehet hozzászólni !