Zárnak az iskolák, az üzletek – itt vannak a bejelentések

Csepel.hu

Délelőtt jött a hír az újabb szigorításokról.

Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón az alábbiakat közölte.

-az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják. A digitális oktatás részleteit kidolgozzák.

-Az üzleteket március 8-tól március 22-ig két hétre bezárják. Ez alól kivétel az élelmiszerbolt, a patika, a drogéria és a benzinkút.

-Ugyanebben az intervallumban minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügy.

-Az edzőtermeket két hétre be kell zárni, az igazolt sportolók meccsei és edzései zárt kapuk mögött tarthatók csak meg. A parkok, arborétumok nyitva lehetnek, a szabadtéri sporttevékenység lehetséges, másfél méteres távolságtartással.

-Mindenkit arra kérnek, ahol otthoni munkavégzésre van mód, biztosítsák ennek a lehetőségét.

-A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező.

-Szigorítják a határátlépést a személyforgalom tekintetében.

-A már létező, szállodákra és vendéglátóiparra vonatkozó bértámogatást- és adókedvezményeket kiterjesztik mindazokra a szektorokra, amelyeknek most be kell zárnia.

A szigorításokra a romló járványadatok miatt van szükség.

Ma kezdődött a tömeges oltás Csepelen

Március 4-el közel 1200 darab Pfizer oltóanyag tervezett felhasználásával elindult a vakcinálás a kerületben. Az önkormányzat egyik cége, a Csepeli Városkép Kft. tizennyolc munkatársa is besegít az adminisztrációs terhek csökkentése érdekében.

A hétvégén nagyüzemi oltás indul az országban. Szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget terveznek beoltani a kórházi oltópontokon az AstraZeneca oltóanyagával. az érintettek a mai napon kapják meg az oltás helyét és az oltás időpontját. Ehhez kapcsolódik, hogy hivatalosan március elsejétől oltópontnak lett kijelölve a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat, ezzel tovább nőtt az országban az oltópontok száma.

És elindult az oltás a kerületben is. Mától egészen a jövő hét szerdáig közel 1200 darab Pfizer vakcina kerül felhasználásra. Ezzel viszont a hétvégén nem oltanak.

Az oltópontnak kijelölt Tóth Ilona szakszolgálatot Borbély Lénárd polgármester kedden délután személyesen is meglátogatta, ahol megbizonyosodott arról, hogy a szakrendelő felkészült tömeges oltásra. A rendelőben hétköznap kettő, hétvégente öt helyen is rendelkezésre állnak a személyi és a tárgyi feltételek ahhoz, hogy az oltásra jelentkező csepeliek gyors ellátásban részesüljenek, tudtuk meg a polgármester bejegyzéséből.

A szakrendelő napi 240 fő beoltását tervezi, a háziorvosok választják ki, azokat a pácienseket, akiket a TIESZ oltópontjára irányítanak, praxisonként 30 főt. Azt kérik, hogy mindenki a megadott időpontra érkezzen. Fél óránként hat beteg fogadnak, nem lesz zsúfoltság. Oltás előtt megmérik hőmérsékletét, vérnyomását, kikérdezik a pácienst. Az oltáshoz egy beleegyező nyilatkozat is szükséges. Könnyebbség, ha ezt az érintettek kitöltve magukkal viszik, de a helyszínen is kitölthető, tájékoztatott Dobák András, az intézmény főigazgató főorvosa, aki elmondta: a mai első vakcinát reggel maga adta be, és az öt napig tartó vakcinálásban személyesen is részt vesz. A főorvos hozzátette: reggel óta folyamatosan jönnek az oltásra, a két oltóhelyen óránként 24 beteget oltanak be. A vakcinálás reggel 9 és este 7 óra között zajlik.

Fontos hír még, hogy az adminisztrációs ügyintézést a Csepel Városkép Kft tizennyolc munkatársa is segíti.

 

Csepel.hu

 

 

12 hozzászólás “Zárnak az iskolák, az üzletek – itt vannak a bejelentések” bejegyzésre

  1. Zsivány szerint:

    Már csak egy kicsit kell kibírni és hamar magunk mögött hagyjuk a vírust.

  2. Horváth János szerint:

    Te kibírod ezt röhögés nélkül?

  3. Én szerint:

    Horváth János !

    Te “gyárilag” vagy ilyen hülye ?
    Mert ha nem, akkor kár beléd az oxigén !

  4. Horváth János szerint:

    Van valami értelmes mondandód is?

  5. janipapa szerint:

    A felsorolásban nem szerepel a dohány bolt ! Miért is kell nyitva tartani !

  6. Zsivány szerint:

    Az italboltok és kocsmák, a dohányboltok, a patikák, és a lottózók jelentik a nemzetgazdaság alapját. Ilyen üzleteket nyitni bárhol megéri.

  7. janipapa szerint:

    A dohányboltok esetében első az egészség / jót tesz a tüdőnek ugybár ! És fontos a tulajnos gazdagodása !!

  8. Attila szerint:

    Mióta megjelentek a trafikok többet isznak a zemberek, többet cigiznek, a kocsmai rulett helyett a kaparós sorsjegyre kaptak rá. Köszönjük kormányunknak….

  9. Attila szerint:

    Az ösznépi tippmixet lehagytam….

  10. Nagyapó szerint:

    Jellemző a moslékkoalícióra, hogy nem a szabályok betartását propagálják, hanem a kijátszást próbálják ismertetni, valamint hazudoznak az italboltokról, kocsmákról.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. janipapa szerint:

    T. Nagyapó !

    Csak kérdés volt a dohányboltok miért vannak a dohányboltok ! Zsivány megírta “nemzetgazdasáiérdek, a boltosok egyéni érdeke miatt” !
    Ebben az esetben mérlegelni kellene úgy gondolom.
    A járvány miatt talán fontossab az egészség védelme mint a bevétel !

  12. Nagyapó szerint:

    janipapa! Egyszerű a dohányboltra a válasz, csak dohányboltban lehet cigarettát kapni, ezért. Nem hiszem, hogy a cigizőket gyorsan le lehetne szoktatni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !