Kedden délután folytatódik Csepelen az ellenzéki pozícióharc

Csepel.info

Horváth Gyula a csepeli DK és Szenteczky János, az MSZP vezére: ők akkor is jól járnak, ha veszítenek, de győzelem esetén hatalmasat szakítanak

Szenteczky János és Bangóné Borbély Ildikó nyílt parancsára elvileg kedden délután öt órakor folytatódik a csepeli ellenzéki pozícióosztás és marakodás. Már ha szót fogadnak a pártok az MSZP-s utasításra.

A lázadozó Momentumot és Jobbikot úgy tűnik már lepofozták, velük gyaníthatóan nem lesz gond. A feszültség a következő hetekben az MSZP-DK között növekedhet meg, főképp a költségvetési források vállalkozóknak való leosztásánál. Ellenzéki program nincs, nem is lesz idejük komolyabban foglalkozni vele: be kell majd érni frázisokkal.

Politikai és pártkassza-pozíciók az étlapon

Úgy tudjuk, hogy a csepeli baloldal győzelme esetén Erdősi Éva polgármester mellett az MSZP-s Szenteczky János az önkormányzat pénzügyeit, a DK-s Horváth Gyula az egészségügyet és a humán ágazatokat, Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli vezetője pedig az oktatást kaphatja meg alpolgármesteri leosztásban. Mivel az oktatás állami feladat, ebben az ágazatban nincsenek komolyabb költségvetési források, szívesen átpasszolják a Momentumnak.  A Jobbiknak egy egyéni képviselői jelöltséget ígérnek a legkevésbé esélyes körzetekből, a listán pedig nem lesz befutó helyük. Az LMP hasonló ajánlatot kaphat – már amennyiben dűlőre jutnak.

Egy forrásunk szerint nem kizárt, hogy Szenteczky János csak kabinetvezetőként dolgozna, hogy ne legyen túlzottan előtérben. Ezt erősíti, hogy az MSZP hírhedt politikusát ősszel jó eséllyel el fogják ítélni hűtlen kezelés bűncselekménye miatt, méghozzá a 2010 előtti, lakásmutyis ügyei miatt.

Az ellenzék Csepelen matematikailag biztos befutó, de a választók nem robotok. Úgy tudjuk, hogy Takács Mónika indításával is kétesélyes volt az ellenzéki győzelem, leváltásával azonban csökkentek Szenteczkyék reményei. Egyéni körzetekben azonban jobban szerepelhetnek. 

Mivel a napokban végleg visszalépett a polgármester-jelöltségtől Takács Mónika, leegyszerűsödött a választás tétje. Vagy a 2010 előtti lakásmutyis botrányokba, hűtlen kezelési perekbe, tízmilliárdos vagyonvesztésbe és kettős gyilkosságba torkollt politika tér vissza, vagy folytatódnak az elmúlt kilenc év gyorsuló ütemű fejlesztései.

Program nincs, de nem is kell

A csepeli ellenzéknek 2014-ben sem volt különösebb programja azon kívül, hogy mindent megszüntetnének, amit a fideszes kerületi vezetés elkezdett, és lehetőleg a már elkészült fejlesztéseket is megcsonkítanák, magára hagynák.

Az ellenzéki közlemények alapján annyi tűnik biztosnak, hogy a csepeli uszodát és strandot bezárnák – ez a DK kifejezett kérése. Ezzel megszüntetnék a nyugdíjasok kedvezményeit is. Horváth Gyula pártelnök egyenesen hűtlen kezelésnek nevezte a strand működtetését. A nemrégiben átadott KRESZ park és a Rákóczi Kert jutna még gyorsan a bezárás sorsára, ami szintén a DK kérése.

Az új vezetés felvállalt célja még az Észak-Csepelre tervezett sportfejlesztések és új hidak építésének megakadályozása. Ez Karácsony Gergely és az MSZP fővárosi programjának legfontosabb csepeli része.

A csőhídtól kicsit jobbra látható medencés házacskába mentek többek között a csepeli adófizetők forintjai 2010 előtt, és mehetnek ősztől újra (Szenteczky a telek megszerzésében is fontos szerepet játszott)

A Csepeli Városgazda állományának körülbelül 85 százalékát bocsátanák el azzal, hogy fokozatosan ismét kiszerveznék a 2010 előtt is pártközeli vállalkozóknak adott önkormányzati feladatokat. 2010 előtt az MSZP részéről Juhász Ferenc vállalkozó, a DK (akkor még SZDSZ) részéről pedig Kál Károly vállalkozó volt a Csevak Zrt. fontos kedvezményezettje. Valószínűsíthető, hogy Kál Károly az önkormányzati intézmények őrzés-védelmét és a takarítást, Juhász Ferenc meg a többi feladatot kaphatná meg. Persze ehhez előbb nyerniük kellene.

Csepel.info

Korábbi cikkeink:

Eldőlt: nem lesz Csepelen előválasztás

Összefogás: ismét végrehajtás indul egy csepeli politikus ellen

Ne nézzetek birkának! – forrong a csepeli ellenzék

Kiderült, mit jelent az „összefogás”

Nyílt levélben utasít összefogásra Szenteczky

Legyűrték a csepeli ellenzéket, Szenteczky és Bangóné győzött

Nyíltan zsarolja Takács Mónikát a pártja

Pár gondolat a csepeli hisztiről

A Jobbik-Momentum-LMP-Szabó Szabolcs küzd az MSZP-DK-Bangóné ellen Csepelen

A DK elfogadta Takács Mónika leváltását

Soha nem látott politikai zsarolás kezdődött Csepelen

Leváltotta az MSZP a csepeli jelöltjét – új fejlemények!

 

6 hozzászólás “Kedden délután folytatódik Csepelen az ellenzéki pozícióharc” bejegyzésre

  1. bagoly szerint:

    Szarozik a moslék, pedig abból is az lesz !

  2. Johnny szerint:

    Ezek egy született balfaszok gyülekezete, mintha direkt szivatnák saját magukat.
    Azt nem akarom elhinni, hogy nincs egy támadhatatlan múltú ember, akit indítani tudnának.

  3. PU szerint:

    Bizony, Johnny, és a csepeliek repesve meg fogják őket választani, mert azt hiszik, hogy van választásuk. Mibe fogadjunk?

  4. Kál Károly szerint:

    Kedves Attila!
    Már megint szamárságokat firkálsz. Vagy a besúgóid rosszak, vagy a gondolataiddal vannak problémák. Javasolnám, hogy ha arra vagy kíváncsi mit tervezek a jövőben fordulj hozzám bizalommal. Szívesen megosztom veled az elképzeléseimet.

  5. Horváth János szerint:

    Sima lejáratási manőver. Egyébként azok a sportfejlesztések és a Galvani híd egyáltalán
    nem szolgálja Csepel érdekeit. Legfeljebb a felcsúti torzó olimpia mániás agyréméhez
    kellenek.

  6. Dagobert bácsi szerint:

    Attila Kis írja: “Mint az éhes disznók.”

    Ír egy posztot, majd hozzászól saját írásához! Hová lettek a bértollnokok, Jobban nem lesz alpolgármester-jelölt, Nagyapó meg nem lesz képviselőjelölt? Ejnye no, hiszen én megjósoltam nekik, hiszen a fideszes oldalon is sok a jelentkező! Németh is a saját házában vizsgáztatja a jelölteket, mint Orbán az országgyűlési képviselőjelölteket Felcsúton? Nemcsak az ellenzéki, a fideszes pozícióharc is folytatódik!

Itt lehet hozzászólni !