Leváltotta az MSZP a csepeli jelöltjét – új fejlemények!

Sándor Máriát lökné be a DK

Csepel.info

Takács Mónika, Ujhelyi István és Bangóné Borbély Ildikó a katasztrofális eredményű uniós kampányban

Kedden délután botrányos körülmények között leváltotta az MSZP taggyűlése Takács Mónikát a csepeli polgármester-jelöltségről – értesült a Csepel.info.

Úgy tudjuk, hogy Takács Mónika nem akart beleegyezni abba, hogy a 2010 előtti ügyeiben számos bűncselekménnyel vádolt, MSZP-s Szenteczky János és a szintén 2010 előtti alpolgármester, a DK-s Horváth Gyula legyenek mindenben a főnökei. Ez végzetes hibának bizonyult, mivel – úgy tűnik – a Momentum már alárendelte magát a csepeli szocialisták akaratának. Az MSZP új jelöltje Erdősi Éva lett, aki Karácsony Gergelyhez hasonlóan a parazitapártként működő Párbeszédnek a politikusa. Egy forrásunk azt is elmondta, hogy a DK Sándor Máriát dobná be polgármester-jelöltnek. Az MSZP-s döntés hatására több pártszimpatizáns is tiltakozni kezdett, és azt kérik, hogy Takács Mónika függetlenként induljon a választáson.

Bangóné szűkszavú

Bangóné Borbély Ildikó, a csepeli MSZP elnöke a párt taggyűlése után zavaros közleményt adott ki. Ebben a következőt írta:

“Sajnáljuk, hogy egyesek az európai parlamenti választási kampányban, illetve az EP-választás óta nem kizárólag változást akaró a csepeliek érdekét és elvárását szem előtt tartva politizáltak, és az ellenzék győzelmi esélyeinek megteremtése helyett a saját, rövid távú politikai céljaikat helyezték előtérbe.”

Nehezen tisztázható, hogy a fentiek kire vonatkoznak: kizárólag Takács Mónikára vagy Horváth Gyulára is, aki Demokratikus Koalíció csepeli elnöke. Utóbbi az uniós választási eredményekre hivatkozva már korábban jelezte, hogy nem hajlandó elfogadni Takács Mónika jelöltségét, akit alkalmatlannak tart.

Botrányos közgyűlés

A Csepel.info úgy tudja, hogy az MSZP taggyűlése botrányos jelenetekben bővelkedett. Ilyen volt, amikor Tóth Mihály, Csepel korábbi MSZP-s polgármestere felszólalt, és Takács Mónika mellett állt ki. A volt polgármester szerint Takács Mónika leváltásával a csepeli szocialisták a saját sírjukat ássák meg. Tóthnak ugyanakkor már nincs súlya a helyi szervezetben, Szenteczky János ugyanis a Csepel FC focistáival és drukkereivel “erősítette” a pártot, akikkel már mindenkor többséget alkot az ő álláspontja.

Korábban Szenteczky volt a csepeli MSZP elnöke, ám ő már a háttérből irányítja a pártot – és ezt szeretné az önkormányzattal is. Vélhetően olyan jogi helyzetet akar teremteni, hogy gazdasági ügyeivel ne kelljen bíróság elé állnia – azaz mások vigyék el helyette a balhét. Bangóné Borbély Ildikót is ő hívta a csepeli MSZP élére, és szintén ő találta ki, hogy nőt indítsanak polgármester-jelöltnek. Ám – úgy tűnik – Takács Mónika nem akart más helyett börtönbe vonulni.

Takács Mónikát ezek után gyakorlatilag elzavarták, nagy többséggel küldték melegebb éghajlatra.

Reakciók

Elsőként Takács Mónika reagált a leváltásáról a Facebook-oldalán:

“Tegnap, 2019. június 25-én az MSZP Csepeli Szervezete taggyűlésén új polgármester jelöltet választott, ezzel lezárult egy őszinte elhatározással, reményekkel és feszültségekkel teli időszak az életemben. Június 5-én, Bangóné Borbély Ildikó javaslatára a párt csepeli elnöksége, határozattal tiltotta meg, hogy folytassam a jelöltséggel járó tevékenységemet a taggyűlés napjáig. Nem léptem vissza, ragaszkodtam ahhoz, hogy a jelölő szervezet hozza meg döntését, mert ígéretet tettem, hogy nem fogok meghátrálni.
Köszönöm mindenkinek az eddig felém áradó bizalmát, az elfogadást és a sok segítséget! 🙏♥️
Mától új fejezet kezdődik.”

– fogalmazott a történtekről az MSZP politikusa. A döntés hatására több pártszimpatizáns is tiltakozni kezdett a Facebook-oldalakon. Azt kérik, hogy Takács Mónika függetlenként induljon a választáson. Ebben az az abszurd, hogy ő eddig is függetlenként volt beállítva, ugyanis – formálisan – a saját civil szervezetének jelöltjeként szavazta meg őt jelöltnek a pártja.

Ahogy várható volt, a Takács Mónikával szimpatizáló Szabó Szabolcs szintén bírálta a csepeli szocialisták döntését:

“Hosszas tárgyalások során Mónikát minden értelmezhető csepeli politizáló szervezet és csoport elfogadta jelöltnek. Tényleg mindenki, tehát még a Jobbik és az LMP is! 2019. áprilisában az MSZP-Párbeszéd-DK-Momentum fővárosi megállapodást kötött, melynek részeként megerősítették Takács Mónika jelöltségét. Csepelen töretlen volt a bizalom Mónikában, így a fővárosi megállapodást alá nem író szervezetek továbbra is kiálltak a jelöltsége mellett.”

– fogalmazott többek között a politikus. Úgy tudjuk azonban, hogy Szabónak az LMP és a Jobbik támogatására való utalása túlzó, ugyanis döntés erről nem történt. Ráadásul a DK is csak kényszerűen és ideiglenesen fogadta el Takács Mónika jelöltségét, és az első pillanatban ellene is fordult.

A DK a fekete ruhással próbálkozna

Egy forrásunk szerint a Demokratikus Koalíció csepeli szervezete egyelőre nem állt az MSZP új jelöltje mellé sem. Nekik más az elképzelésük. Ők is nőt szeretnének. Ám Dobrev Klárához és Kálmán Olgához hasonlóan olyat, aki közismert, eddig is a politika körül volt, ám nem nevezhető politikusnak, és hajlandó belemenni abba, hogy csak az arca és a neve kell, “csak a bőrét használnák”.

Úgy tudjuk, hogy a botrányokkal elhíresült, ám baloldali körökben pont ezért népszerű Sándor Mária még nem mondott igent a DK-nak. A “fekete ruhás nővér” előtt talán nem fejtették ki az igazság minden részletét akkor sem, amikor elmondták, hogy az MSZP-ből és a DK-ból kiket kellene felvállalnia, és győzelme esetén miket kellene nekik megtennie. Sándor Máriát a korábbi hírek szerint ráadásul emberileg nagyon megviselte a politikai porond, és úgy érezte, hogy cserben hagyták a pártok, amikor segítségre volt szüksége.

Csepel.info

19 hozzászólás “Leváltotta az MSZP a csepeli jelöltjét – új fejlemények!” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Parazita párt, lásd KDNP!

  2. Werthan szerint:

    Ez egyre izgalmasabb ( és szánalmasabb… )

    🙂

  3. PU szerint:

    Bemutatták kicsiben, mit tudnak nagyban is – menten, ha lesz rá módjuk.

    Szerencsétlen jobb sorsra érdemes Sándor Máriát már teljesen tönkretették. Most végleg ki is akarják irtani? Eddig a legalkalmasabb jelölt volna, de jobb érzésű ember humanitárius okokból nem szavazna rá.

  4. Sepsi szerint:

    Szenteczkyt várják a Melósban egy pofonra :))))

  5. Lili Züllig szerint:

    Füleki Károlyt Polgármesternek!

    An
    info@spiez.ch

    Liebe Spiez,
    wir sind Pajkaszeg, eine ungarische Dorf. Wir möchten deinem Partenerstadt zu sein. Bitte Partnerstadt sein
    Danke
    Pajkaszeg

  6. […] szemben a Csepel.info úgy értesült, hogy Takács Mónika nem akart beleegyezni abba, hogy a 2010 előtti ügyeiben számos […]

  7. Nagyapó szerint:

    Tök mindegy, hogy a patkányozó szocik kit jelölnek. Csepelnek az csak rossz lehet!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Dagobert bácsi szerint:

    Csepelinfónak fáj az igazság, hogy Németh Szilárd és a csepeli Fidesz benne volt a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés létrehozásában és évekig tartó fenntartásában!

  9. […] Szigethalmon élő Takács Mónika az őt botrányos körülmények között leváltó június 25-i párttaggyűlésig hivatalosan csak az MSZP csepeli polgármester-jelöltje volt. Illetve az MSZP szerint valójában […]

  10. […] Takács Mónikát konkrétan azért próbálhatják zsarolni, mert – bár az MSZP politikusa, a helyi MSZP frakció tagja és a párt jelölte őt polgármesternek – érthetetlen módon elhitte, hogy valóban független jelölt. Az MSZP ugyanis kifelé, a médiában ezt sulykolta róla. Takács Mónika a kiszivárgott hírek szerint konkrétan azt merészelte kezdeményezni a koalíciós tárgyalásokon, hogy az MSZP és a DK 2010 előtt tisztséget viselő politikusai ne indulhassanak el a választáson. Ez után gyorsan leváltották a szocialisták a polgármester-jelöltségről. […]

  11. […] Leváltotta az MSZP a csepeli jelöltjét – új fejlemények! […]

  12. bagoly szerint:

    ” OO “

  13. […] Leváltotta az MSZP a csepeli jelöltjét – új fejlemények! […]

  14. […] Leváltotta az MSZP a csepeli jelöltjét – új fejlemények! […]

  15. […] Leváltotta az MSZP a csepeli jelöltjét – új fejlemények! […]

  16. […] Takács Mónikát a polgármester-jelöltségről. Tóth Mihály Takács Mónikát támogatta, és a vitában azt is kijelentette, hogy Takács leváltásával a csepeli MSZP a saját halálos ítéletét írta […]

  17. […] az MSZP fővárosi vezetője megtiltották neki, hogy nyilatkozatokat tegyen, majd június 25-én le is váltották. A taggyűlésen Tóth Mihály, Csepel korábbi MSZP-s polgármestere is felszólalt, és Takács […]

  18. […] vele volt Bangóné Ildikó és Szenteczky is. Ott helyben közölték Takács Mónikával, hogy ő már nem jelölt, meg van az új és ezt már a Párttanács is […]

Itt lehet hozzászólni !