Ne nézzetek birkának! – forrong a csepeli ellenzék

Csepel.hu

Hírzárlat alatt tartja az ellenzéki média a csepeli koalíciós egyeztetéseket, aminek jó oka van. Az „összefogás” ugyanis a valóságban a 2010 előtti szocialista politikai elit visszatérése és a fővárosi pártvezetők diktátuma. Ezzel pedig sokan nem azonosulnak. Annál is inkább, mert a visszatérő szocialistákhoz köztörvényes bűncselekmények kapcsolódnak. A Csepeli Hírmondó kereste meg a tiltakozó ellenzéki vezetőket.

Június 25-én az MSZP leváltotta Takács Mónikát, a párt csepeli polgármester-jelöltjét. A politikus asszony az MSZP egyik nagy közvagyon-lenyúlásának, a Csepeli Munkásotthonnak az igazgatója. Ám úgy gondolta, hogy jelöltsége lehetőség arra, hogy saját csapatot építsen. Függetlenedni próbált Szenteczky Jánostól és Bangóné Borbély Ildikótól, a szocialisták helyi vezetőitől. Vesztére.

A Momentum, a Jobbik, az LMP helyi vezetői és dr. Szabó Szabolcs ellenzéki politikus Takács Mónika visszahívása után közösen tiltakoztak. A Momentum előválasztást követelt. Dukán András, a Momentum vezetője a Csepeli Hírmondó megkeresésére – vélhetően a pártközpont utasítására – már nem hangoztatta követelésüket, az LMP részéről pedig azt jelezték, hogy nincs hivatalos döntés. Szabó Szabolcs is hallgat a témáról a közösségi oldalán. Pákozdi József, a Jobbik képviselője azonban keményebb diónak bizonyult, és le is tiltották:

„A Jobbik vezetősége letiltott a nyilatkozatról, mert nem értettem egyet azzal, hogy az ellenzék Erdősi Évát jelöli polgármesternek. Én a korábbi megállapodáshoz tartottam magam, vagyis Takács Mónika jelöltségét támogattam. Egy széleskörű, civil társadalmi összefogás mellett vagyok, amelynek tisztességes és vállalható jelöltjei vannak. Ebbe nem fér bele, hogy a 2010 előtti gárdát visszahoznák a csepeli önkormányzat irányításába. A Jobbik vezetősége szerint én csak a konfliktusokat generálom, hogy nem értek egyet azzal, amit helyi szinten ránk akarnak erőltetni. Az ellenzéki tárgyalásokon már nem képviselhetem a Jobbikot, ezért a részleteket sem ismerem, hol tart az összefogás. Ezek után igazából nem is érdekel, miről tárgyalnak.” – fogalmazott Pákozdi József, a Jobbik csepeli önkormányzati képviselője Csarnai Attilának, a Csepeli Hírmondó munkatársának.

Most a csepeli DK egyik tagja követel előválasztást

Kál Károly, a Demokratikus Koalíció csepeli tagja is megszólalt. Nem mást állított a legnagyobb közösségi oldalon, mint hogy birkának nézik őket, és a vitát csak előválasztással lehet feloldani:

„Tessenek, vagy legyetek szívesek előválasztást tartani Csepelen! Van két jelölt, legalábbis én ezt látom hallom. Adjuk meg a köznek azt a lehetőséget, hogy döntsön arról, ki képviselje Csepel lakosságát polgármester jelöltként az őszi helyhatósági választáson. Ha már úgy is erre hivatkozva cselekszik mindenki.” – fogalmazott a politikus.

Kiáltványát árnyalja, hogy állítása szerint magánemberként nyilatkozott, amit alátámaszthat Gy. Németh Erzsébet hozzászólása: „Kedves Karcsi! Van öt párt által jelölt és támogatott csepeli polgármester-jelölt Erdősi Éva személyében. Nem segíted Borbély és a fideszes lakájok leváltását az ilyen felvetésekkel, még ha magánemberként, a saját oldaladon is teszed közzé! Most együttműködésre és közös munkára van szükség! A váltás és döntés indokait szívesen elmondom, akár telefonon is, Neked!”

Forrás: Csepel.hu

Korábbi cikkeink:

Kiderült, mit jelent az „összefogás”

Nyílt levélben utasít összefogásra Szenteczky

Legyűrték a csepeli ellenzéket, Szenteczky és Bangóné győzött

Nyíltan zsarolja Takács Mónikát a pártja

Pár gondolat a csepeli hisztiről

A Jobbik-Momentum-LMP-Szabó Szabolcs küzd az MSZP-DK-Bangóné ellen Csepelen

A DK elfogadta Takács Mónika leváltását

Soha nem látott politikai zsarolás kezdődött Csepelen

Leváltotta az MSZP a csepeli jelöltjét – új fejlemények!

23 hozzászólás “Ne nézzetek birkának! – forrong a csepeli ellenzék” bejegyzésre

  1. PU szerint:

    No, de tényleg, miért nem szólal meg világosan a csepeli “ellenzék” többi érintettje? Nincsenek is? Nem csepeliek, vagy nem ellenzék? A Fidesz a szócsövük? Vagy az MSZP? Mégis: mire számítanak így ITT?

  2. Horváth János szerint:

    Ha szigorúan nézem a dolgokat, mivel a jelölés joga az MSzP-é, ők megtették a bejelentést
    a cseréről, ezek után pedig vállalják a következményeket. Az külön érdekes, hogy eddig min-
    den baja volt a Fidesznek Takács Mónikával /elég aljas módon/, most meg úgy tesz mintha
    majd megszakadna érte a szíve. Ebből is lesz egy szép kerek lejárató írás a Hírmondóban,
    mert ugye a közpénzen szerzett propaganda az igazi! A hatalomért semmi se drága.

  3. Balos szerint:

    Kedves Horváth János, a jelölés joga annyira az MSZP-é, mint amennyire a királyok joga volt királynak lenni. Ezzel egy gond van, az, hogy a baloldal nem rojalista. A baloldal kurvára nem rojalista. Nekem ne jöjjön egy baloldali, hogy azért nem érvényesülhet a demokrácia, mert a szocialistáknak van most joguk jelölni! Ismerem az egész bagázst. Sokan figyelmeztettük Tóthékat, hogy ennek rossz vége lesz. Nem hallgattak senkire, mert ők voltak a királyok. Aztán kiderült, hogy még Csepel sem annyira balos, hogy elnézzék a lopásokat. De talán még azt is elnézték volna, ha nem jön még a gyilkosság meg a válság is. Mind jött, így lett kilenc éve a Fidesznek, Némethéknek. És ebben az a legviccesebb, hogy Szenteczkyék most simán elkúrhatják annyira, hogy jön még öt év nekik.

    Én biztosan a Fideszre szavazok, és ezt javaslom mindenkinek, aki normális vezetést akar. Mert lehet, hogy papokról állítanak szobrokat, de legalább fejlesztenek, és nem lopnak. Legalábbis nem úgy, hogy csak ők gazdagodjanak, mert az MSZP idején Csepel nem fejlődött, csak a pártkatonák gazdagodtak, mert mindent elloptak. Mindent, és leginkább a mi hitünket.

  4. Lennox szerint:

    Sose lesz itt semmi rendben, csak öli egymást mindenki ahelyett, hogy azon dolgoznának összefogva, hogy jobb, kényelmesebb, élhetőbb legyen legalább a kerület.

  5. Horváth János szerint:

    Balos!
    Ismereteim szerint megegyezés történt arra vonatkozóan, hogy mely kerületben ki állít
    polgármester jelöltet. Ha ez igaz, akkor miről beszélsz? Nem sok mindent lehet kezdeni
    valakivel, aki a köztörvényes gyilkosságot pártpolitikai ruhába akarja öltöztetni, az ilyen
    egyszerűen sötét.
    Az utolsó bekezdés pedig úgy baromság, ahogy leírtad.

  6. PU szerint:

    Megegyezés…

    Az EU-választáson elért eredmények százalékaránya és a polgármesterjelölt-állítások aránya egymáshoz képest:

    MSZP 17 % >>> 43 %
    DK 38 % >>> 26 %
    MOMENTUM 33 % >>> 17 %
    JOBBIK 6% >>> 4%
    LMP 6% >>> 0%

  7. Horváth János szerint:

    Ettől még az eredeti alku érvényben van, legfeljebb köpködve szavaz az, aki meg akar
    szabadulni s Fidesztől.

  8. Tonyó szerint:

    Hát szar alakokra csak köpködve lehet szavazni. Ilyenek vagytok, inkább a szarabb, a tolvaj, mint akik bizonyítottak.

  9. Dagobert bácsi szerint:

    Igaza van Horváth Jánosnak! Nem megyünk jó szívvel szavazni, ettől még megbuktathatjuk a Fideszt! Az egyetlen esélyük az, hogy sokunk nem szavaz Erdősi Évára, így Borbély Lénárd lesz a polgármester! Arra azért kíváncsi lennék, mire megy egy ellenzéki többségű képviselőtestülettel! Erre kérnék olvasói hozzászólásokat!

  10. Dagobert bácsi szerint:

    A posztban említve van dr. Szabó Szabolcs is, nézzétek már meg hányszor többen olvassák az ő Facebook-oldalán a bejegyzéseit a Csepelinfóéhoz képest! Aztán lehet köpködni!

  11. PU szerint:

    Dagobert! Ha – lássuk, Uramisten, mire megyünk ketten – összehozzod Borbély Lénárdot meg a tök ellenzéki képviselőtestületet, akkor boldogok lehettek: SEMMI SE lesz többé. Csepel bizonyosan nem. De a képviselőtestület ügyében talán a mindenre köpködő Fideszesek is törhetnek borsot jócskán az orrod alá.

  12. Tonyó szerint:

    Dagobert, akkor szavazz a csepeli tolvajokra, a drága Szenteczkyre és bandájára. Ők ugyan semmit nem tettek Csepelért, de legalább ugyanúgy köpködnek, mint te!

  13. Horváth János szerint:

    Tonyó!
    Mit bizonyítottak?

  14. PU szerint:

    Dagobert!
    Szabó Szabolcs Csepel országgyűlési képviselője, többnyire a fontos parlamenti és országos ügyekről ír – azokról, amelyekről a Csepelinfo mélységesen hallgat. És amelyekről Németh Szilárd is hallgat, aki egyébként szintén országyűlési ember és kormánytag, neki úgyszintén van más dolga is, mint csepeli piacon vakerálni. (Mellesleg őt hangyányival többen követik, mert Csepelen relatíve alacsony az akadémikusok száma.)
    Borbély Lénárd ellenben – mint teljesen e poros Csepelre kárhoztatott út-, park-és játszótérépítő politikus – alig marad el tőlük követők tekintetében.

    Mellesleg azt valahogy nem látom, hogy Szabó Szabolcs tudomásul vette volna az Erdősiné-ultimátumot és kiáltványt. Nem köpködött ugyan, amikor június 26-án elmondta határozott véleményét a csepeli mszp-nek, de azóta, úgy tűnik válaszra vár és hallgat. Számomra ez valamit határozottan – és dicséretesen – mégiscsak mond.

  15. Dagobert bácsi szerint:

    Köszi a véleményt PU! A fideszes tollnokoknak nincs véleményük?

  16. Dagobert bácsi szerint:

    Aztán mi van fideszes fiúk a kampánnyal? Szenvedtek hogy nem tudjátok használni az eddig megírt lejárató írásaitokat, az új versenyzőről meg még nincs anyagotok? Nem szállít az MSZP-s besúgó, akitől még a Takács Mónika leváltásáról döntő alapszervezeti ülésről is tudósítottatok?

  17. Ábel Attila szerint:

    Az új jelölt csak szimplán Szenteczky János, kedves Dagobert László. Minek bármi róla? Egyébként, ha érdekel, keress rá. Fogsz találni érdekességet.

  18. Dagobert bácsi szerint:

    Tisztelt Ábel Attila, ha ennyire tisztában van a dolgokkal, tisztelje a szólásszabadságot és állítsa vissza a hozzászólási jogosultságomat!

    Amúgy meg szedjétek már össze magatokat, hogy van az hogy egyetlen fideszes sem mer véleményt írni egy Borbély Lénárd polgármester-ellenzéki többségű képviselőtestület összeállításról!

  19. Dagobert bácsi szerint:

    Ábel úr, Ön az események után kullog! Először olvasson más weblapokat, aztán írogasson a sajátján!

  20. Dagobert bácsi szerint:

    És ha szabad kérnem, tartózkodjon a sértő kifejezésektől, feltételezésektől!

  21. […] József jobbikos képviselőt ugyanis, aki tiltakozott az MSZP-DK-s jelöltek személye miatt, már leváltották. Egyelőre úgy tűnik, hogy a Momentum szintén támogatni fogja az MSZP-s […]

  22. Kál Károly szerint:

    Kedves Attila!
    Porszem került a fogaskerekek közé. Rosszul tájékoztatnak a hírforrásaid. A DK alelnöke ügyben igen nagyot hibáztál. 2017 óta nem vagyok. Amit pedig írtam a saját oldalamon írtam. Erre ott is választ adtam neked. Most megint citálod a szamárságot. Nem tanulsz. Pedig próbálok neked segíteni. Viszont az ilyen bakijaiddal mindig jól szórakoztatsz. Ugyanakkor hitelteleníted az írói munkásságodat. Barátsággal: Kál Karcsi

  23. Kál Károly szerint:

    Látom javításra került a titulus!

Itt lehet hozzászólni !