A Jobbik-Momentum-LMP-Szabó Szabolcs küzd az MSZP-DK-Bangóné ellen Csepelen

 Csepel.info

Furcsa belharc alakult ki a két részre szakadt csepeli ellenzék között. Most a Momentum oldalán jelent meg egy közlemény, amely cáfolni igyekszik az elmúlt napokban megjelent MSZP-s és DK-s közleményeket.

Az alábbiakban ezt a közleményt, majd az előzményeket idézzük fel.

[4 PONTBAN IGAZÍTJA HELYRE A CSEPELI ELLENZÉK BANGÓNÉ VALÓTLAN ÁLLÍTÁSAIT]

A csepeli MSZP két közleményt is kiadott az elmúlt napokban Takács Mónika leváltásával kapcsolatban. Mivel ezekben kérdéseket intéztek hozzánk, tételesen válaszolunk ezekre a csepeli Jobbikkal és LMP-vel, Szabó Szabolccsal és más helyi szereplőkkel, akik az eddigi egyeztetéseken részt vettek. Ezen poszt megírásával egy időben az alábbi közleményt juttatjuk el több újság szerkesztőségébe.

Tisztelt Szerkesztőség!

A csepeli MSZP június 25-én és június 27-én a Facebook oldalán közzétett egy-egy nyilatkozatot Takács Mónika polgármester-jelöltségből történő visszahívásáról. Jelen nyilatkozat aláírói szomorúan olvastuk ezen sorokat, hiszen Takács Mónika teljes támogatásunkat és bizalmunkat élvezte, nem számítottunk arra, hogy a mögötte felálló teljeskörű ellenzéki összefogást ilyen lépéssel bárki veszélybe sodorja.

Mivel az MSZP – a nyilvánosság előtt – kérdéseket intéz hozzánk a nyilatkozatában, fontosnak tartjuk, hogy válaszunkkal helyre tegyük a tévedéseket, valótlan állításokat. Emellett jelen nyilatkozat aláírói megkérik Bangóné Borbély Ildikót, és az MSZP csepeli szervezetét, hogy a jövőben olyan nyilatkozatokat adjanak ki, amelyek nem próbálják valótlan állításokkal a közvéleményt azok ellen hangolni, akikre állításuk szerint potenciális szövetségesükként tekintenek a Fidesszel szembeni harcban.

Az MSZP kérdései, és a helyi ellenzék válaszai:

1) “Ha Jobbik, az LMP, vagy a Momentum annyira támogatta Takács Mónika jelölését, akkor miért nem vállalták fel a jelölését hivatalosan is?”

A valóság:
A Momentum hivatalosan is felvállalta Takács Mónika támogatását, amit április 6-án videóval rögzített sajtótájékoztatón tett meg, ez minden csepeli és országos sajtótermékben megjelent.

A témában megjelent beszámolók:
http://21ora.hu/…/hivatalos-takacs-monika-az-ellenzek-polg…/
https://index.hu/…/ellenzeki_osszefogas_budapesten_az_mszp…/
https://magyarhang.org/…/a-baloldal-es-a-momentum-megallap…/

A csepeli Jobbik és az LMP folytatta a tárgyalásokat a bejelentés után, amelyeken a közös polgármesterjelölt is részt vett. Ahogy az MSZP szintén rámutat közleményében, e pártok képviselőivel ők maguk is egyeztettek, több közös akciót is végrehajtottunk.

2) Az MSZP további kérdései az egyéni képviselőjelölti helyekről:
“További kérdés a polgármesterjelölt személyén túl: miért mondták a 12 egyéni önkormányzati képviselőjelölt esetében, hogy várjunk még a megállapodással? Először az európai parlamenti voksolásra, majd a budapesti előválasztásra hivatkozva. Miért csak az MSZP-Párbeszéd szövetség, valamint a Demokratikus Koalíció akarta már az EP-választás előtt a pártok támogatottságával arányos megállapodást aláírni Csepelen? Ha a többieknek nem a saját politikai érdekük, a minél több pozíció biztosítása volt a fontosabb, akkor miért hátráltak ki a megállapodás mögül, és főleg: miért nem álltak Takács Mónika jelöltsége mögé?”

A valóság:
Nemcsak, hogy mindvégig támogatták jelen nyilatkozat aláírói Takács Mónika jelöltségét (amire most is készen állnak), de az egyéni körzetek felosztásáról az EP-választás előtti megállapodást kifejezetten sürgették, az MSZP azonban ezt visszautasította.

Az egyéni körzetek felosztására mi is és a DK is készített egy javaslatot, amiből mind a kettőt elfogadhatónak tartottuk, a listás helyek felosztására pedig egy az országgyűlési és az EP választást azonos súllyal figyelembe vevő modellt készítettünk, hogy a megállapodás elvek alapján, az eredmények ismerete nélkül megszülethessen, ugyanakkor azokat figyelembe vegye. Amennyiben az MSZP beleegyezik, szívesen közzétesszük a javaslatainkról szóló e-maileket (amelyek tartalmazzák Takács Mónika támogatását is) ezen állítások igazolására.

3) Az MSZP kérdései Szabó Szabolcshoz:
“Végül, Szabó Szabolcshoz, Csepel országgyűlési képviselőjéhez is van egy kérdésünk: Dobák Istvánt 2014 tavaszán, Bangóné Borbély Ildikót pedig 2018 tavaszán hívta vissza az MSZP Csepelen, mindkétszer a Fidesz legyőzése érdekében. Kérdezzük: 2014 tavaszán, és aztán 2018 tavaszán miért nem volt Szabó Szabolcsnak azzal gondja, hogy az MSZP visszaléptette a jelöltjét a javára Csepelen?”

Válasz:
Sem Szabó Szabolcs, sem a nyilatkozat többi aláírója nem gondolja azt, hogy azzal lenne probléma, hogy az MSZP jelöltje visszalép egy esélyesebb jelölt javára (ahogy ezt az MSZP-n kívül jelen nyilatkozat aláírói közül Dukán András Ferenc és Tenk András is megtette egy éve Németh Szilárd legyőzése érdekében). A probléma azzal van, hogy egy mindenki támogatását élvező, esélyes jelölt az akarata ellenére, pusztán belső politikai okokból kerül visszahívásra.

4) Az MSZP első közleményében szereplő állítás, ami nem bír kiemelt fontossággal, de fontosnak tartjuk helyreigazítani:

“Ennek érdekében a kerület ellenzéki pártjai közül elsőként kezdeményeztük, hogy a Fidesszel szemben álló erők – legyenek azok pártok vagy helyi civilek, üljenek egy asztalhoz, és pártállástól függetlenül, az esetleges korábbi sérelmeiket félretéve alakítsák ki a lehető legszélesebb, programalapú együttműködést itt, a főváros XXI. kerületében.”

A valóság:
Tavaly ősszel az MSZP-P és a DK kereste meg a Momentumot a tárgyalások elkezdése végett. A Momentum a további tárgyalások feltételéül szabta a civilek, a Jobbik és az LMP bevonását, hogy valóban a lehető legszélesebb összefogás jöhessen létre Csepelen is. Az akkori polgármester-jelölt, Takács Mónika is üdvözölte ezt a hozzáállást és mindvégig erre biztatta az összes pártot.

Jelen nyilatkozat aláírói megkérik Bangóné Borbély Ildikót, és az MSZP csepeli szervezetét, hogy a jövőben olyan nyilatkozatokat adjanak ki, amelyek nem próbálják valótlan állításokkal a közvéleményt azok ellen hangolni, akikre állításuk szerint potenciális szövetségesükként tekintenek a Fidesszel szembeni harcban.

Bízunk benne, hogy sikerül olyan megoldást találni a kialakult helyzetre, ahol nem sérül a csepeliek érdeke, hogy egy olyan kerületben éljenek, ahol megbecsülik őket, és a városvezetés célja nem a megtévesztésük.

Aláírók:
Szabó Szabolcs (Csepel és Soroksár országgyűlési képviselője)
Momentum Mozgalom csepeli elnöksége
Tóth Sándor (Dél-Pesti területi elnök, LMP)
Csárdi Antal (országgyűlési képviselő, LMP)
Tenk András (csepeli önkormányzati képviselő)
Pákozdi József (a Jobbik csepeli önkormányzati képviselője)
Klocsko Katalin (Jobbik, a csepeli önkormányzat Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság tagja)
Csendes Imre (önkormányzati képviselőjelölt)

Forrás: Facebook

Előzmények

Leváltotta az MSZP a csepeli jelöltjét – új fejlemények!

Soha nem látott politikai zsarolás kezdődött Csepelen

A DK elfogadta Takács Mónika leváltását

 

9 hozzászólás “A Jobbik-Momentum-LMP-Szabó Szabolcs küzd az MSZP-DK-Bangóné ellen Csepelen” bejegyzésre

  1. PU szerint:

    Aki korpa közé keveredik, megeszik a korpák. (Karinthy után szabadon)

  2. bagoly szerint:

    Moslék egy csürhe !

    Bocsánat a moslékból szar szokott lenni !

  3. krapulax szerint:

    a roncsok harca

  4. Dagobert bácsi szerint:

    Ábel Attila fantáziál megint, szeretné ha nevető harmadikként megint a Fidesz nyerne! Nem akarják ők szolgálni a csepeli népet, csak a vaskos pénzt továbbra is zsebre tenni! Kár kombinálni az üres szatócsboltban, a nép lapátra akar benneteket tenni! Majd azokkal, akik ősszel rajta lesznek a szavazólapon! Ha Caligula lovával, akkor azzal!

  5. Csepeli Kérdező szerint:

    Dagobert bácsi,
    Én szkeptikus vagyok annak tekintetében, hogy csepelen az őszi választáson bármi meglepő történne, értsd: változna az önkormányzati képviselők aránya, azaz a Fidesz veszít.
    A helyi MSZP töketlenkedése a saját bukásukat ássa alá, ezt be kell látni.
    Én sem lennék boldog, ha ez a regnáló banda továbbra is a vérünket szívná, félreértés ne essék. De ezt a választást akárhogy is szépítjük, vagy a Fidesz nyeri meg, vagy a Fidesz VESZTI el. De nem az MSZP nyeri meg.
    Én sem azért Jobbikra vagy DKra, mert el lennék tőlük ragadtatva. Azért szavazok valamelyikre, hogy véleményemnek hangot adjak, hogy jelezzem, a FIDESZből van elegem, és nem azokat akarom, akikre szavazok. Remélem, érthető a logikám…

  6. PU szerint:

    Csepeli Kérdező! Ha mindenki a te logikád szerint szavaz, akkor nem a Fidesz nyeri vagy veszti a dolgot, hanem szavazók nyerik meg az MSZP-nek, DK-nak, Jobbiknak, Momentumnak a versenyt, és a Fidesz majd csak drukkerként süvöltözhet a kispadról, amikor önkormányzás gyanánt kitör a véres marakodás a győztesek között a koncon. Ihaj, de jó lesz akkor neked!
    Én azért valahogy nem értem azt a logikát, hogy arra kelljen szavaznom, akit utálok, csak mert a másikat is utálom… Egyelőre nem terelik az embert fegyverrel szavazni. Lehet köpni is és otthon maradni is.
    Ha pedig nem egyformán utálom a választék minden tagját, akkor azért mégiscsak látok valamicske különbséget, lehetőségem van öklendezés helyett józanul dönteni, hogy némi Dedalonnal győzködvén az undort, kivédjem a még rosszabbat azzal, hogy a kisebbik rosszra leszavazok.
    (Csak nem szerencsés, ha az ismert rosszat a reményeimtől formált ismeretlennel vetem össze, és a vágyaimra szavazok a realitások helyett.)

  7. […] A Jobbik-Momentum-LMP-Szabó Szabolcs küzd az MSZP-DK-Bangóné ellen Csepelen […]

  8. […] A Jobbik-Momentum-LMP-Szabó Szabolcs küzd az MSZP-DK-Bangóné ellen Csepelen […]

  9. […] A Jobbik-Momentum-LMP-Szabó Szabolcs küzd az MSZP-DK-Bangóné ellen Csepelen […]

Itt lehet hozzászólni !